detelinaBarselona Dan Zaljubljenih 2019detelina

VERONA - LLORET DE MAR-BARSELONA - MILANO

 


program u pripremi...

 

 

 

srceProvedite dane ljubavi sa Felix Travelom !!!srce

 

 

barselona dan zaljubljenih 2019
Ne možete da dođete u Barselonu, a da se ne upoznate sa životom verovatno najpoznatijeg arhitekte Antonija Gaudija koji je mnogo dao Barseloni. Njegovo najpoznatije delo je svakako katedrala Sargada Familija, kao i mozaični Park Guell. Pored toga ne propustite raspevanu Magičnu fontanu, jedinstveni spoj muzike, svetla i vode. Za one koji vole šoping, duga La Rambla ulica je definitivno pravi izbor, ali i brojni šoping centri u gradu. Svoje vreme možete upotpuniti obilaskom najvećeg Akvarijuma u Evropi ili posetom Pikasovog muzeja. Romantična šetnja pored mora, plažom Barselonetom, namamiće Vas da se ponovo, vratite u ovaj divni grad.

PROGRAM  PUTOVANJA:

1.DAN BEOGRAD  
Sastanak na parkingu kod Sajma (Home Centar) u 18:30h. Polazak iz Beograda u 19h. Noćna vožnja do Verone, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN VERONA
Dolazak u Veronu u jutarnjim časovima. Žasto Verona? Zato što je romantičan grad (Šekspir je doprineo tome), pun šarma, i poseban je baš za DAN ZALJUBLJENIH!
Obilazak sa stručnim vodičem:Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signoria, Most Ponte Pietro, Julijina kuća. U Veroni svakako treba videti i grobnice porodice Skaliđeri. Slobodno vreme do predvečernjih časova kada je planiran nastavak putovanja ka Španiji. Noćna voznja kroz Italiju i Francusku.

3.DAN FIGUERAS-LLORET DE MAR
 U jutarnjim časovima dolazak u živopisni gradić Figeras, rodni grad slavnog umetnika Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealisticki objekat na svetu, čiji exponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Fakultativna poseta muzeju čuvenog slikara. Slobodno vreme za šetnju i kafu u šarmantnom Figuerasu. Nastavak puta. Dolazak u Lloret de Mar u poslepodnevnim  časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje.

4.DAN LLORET DE MAR- BARSELONA I  
Doručak. Fakultativna poseta Barselone I. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, hram „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, Gaudijeva cuvena dela: Casa  Batljo I Casa Mila, Avenia Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski prsten sa stadionom, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetalište Las Ramblas...Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (koji je sagradjen 1957 god. a prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Fakultativni odlazak na čuveni Flamenko šou i uživanje u temperamentnom i strastvenom plesu ansambla Hose Leona. Noćenje.

5.DAN LLORET DE MAR-BARSELONA MAGICA.
Doručak. Slobodno vreme. Naša preporuka je da popijete „cortado“ ili sangriju u nekom od barova na plaži.  Popodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone II. Panoramsko razgledanje grada: Toranj Agbar, Trijumfalna kapija, Pasaž Luisa Kompanisa, Palata pravde, Park Citadela (u ovom parku su svoj pečat ostavili slavne arhitekte poput Luisa Domeneka i Montanera, Antoni Gaudija...u njemu se nalaze i čuvena Gaudijeva raskošna fontana „Gran Cascada“, Parlament Katalonije, ZOO vrt...), marina Port Vell, slobodno vreme za uživanje i šoping u zoni marine i TC Maremagnum. U večernjim satima polazak na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovod grada UŽIVAJTE U SPEKTAKLU MAGIČNIH I ROMANTIČNIH FONTANA!. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima. Večera(u hotelu nas čeka hladna večera).Noćenje.

6.DAN  LLORET DE MAR-OUTLET LA ROCA VILLAGE-BODEGA
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativna poseta  jednom od najvećih outleta u Kataloniji. ISKORISTITE FINALNU RASPRODAJU!. U povratku svraćanje  u čuvenu bodegu na besplatnu degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Nastavak putovanja ka Milanu. Noćna vožnja.

7.DAN MILANO

Dolazak u Milano u jutarnjim časovima.. Glavni grad Italijanske provincije Lombardija, Milano je i najbogatiji i najrazvijeniji grad Italije sa svojim kulturnim i istorijskim spomenicima. Razgledanje grada mode: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala.Trg Duomo koji nosi ime po slavnoj i veličanstvenoj Katedrali- remek delu gotske umetnosti i jednoj od najvećih znamenitosti  Italije. U Milanu se nalazi i jedna od najčuvenijih Opera na svetu poznata pod imenom „della Scala“. Slobodno vreme do polaska (9 h tehnicka pauza). Nastavak puta ka Srbiji. Noćna vožnja.

8.DAN BEOGRAD
Dolazak u Beograd u  jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA XX


FIRST MINUTE CENA XX


- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate
             FIRST MINUTE CENA VAŽI ZA UPLATE DO 01.02.2017.                

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

CENA ARANŽMAN OBUHVATA:
    - Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, tv, dvd) prema programu putovanja,
- Smeštaj na bazi 3 noćenja (usluga polupansion) u Lloret de Maru  u hotelima 3* u 1/2 i  1/3 sobama,
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete ( minimum 30 prijavljenih):  
- Camp Nou - 25 eur,
- Izlet u Barselonu 1 - 25 eura,
- Izlet u Barselonu 2 (Magica) - 20 eura,
- Outlet La Roca Village i Bodega -15 eura,
- Flamenko veče ( Tradicionalni ples) - 25 eur,
- Individualne troškove putnika,
- Obaveznu turisticku taksu za boravak u Lloret de Maru (placa se na recepciji hotela-0.5 eura/nocenju za hotele 3*),
- Međunarodno zdravstveno osiguranje,
- Doplata za jednokrevetnu sobu je 60 eura.
- Muzej Salvadora Dalija – 15 eur

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Hotel Don Juan 3* /www.donjuanhotels.com/,nalazi se u centralnom delu Ljoreta na 400m od plaže. U sklopu hotela je recepcija,  bar sa TV salom,  sala za konferencije, dečiji klub sa igraonicom, fitnes centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom i jakuzzijem, sauna, teniski teren...Sobe poseduju kupatilo, centralnu klimatizaciju, telefon, tv.  Usluga je na bazi punog pansiona  (švedski sto) .

Hotel Selvamar 3* /www.hotelselvamar.com/  nalazi se 600m od plaže. U sklopu hotela nalazi se recepcija, više restorana, barova, bazeni, fitnes centar, više terena za tenis, đakuzi,  stoni tenis, igraonica, parking /uz doplatu/. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju kupatilo sa kadom ili tušem/wc, manjim frižiderom /uz doplatu na licu mesta/, balkonom, TV-om, sefom /uz doplatu na licu mesta/ i klima uređajem /centralna klimatizacija/.  Usluga je na bazi punog pansiona  (švedskog sto) .

 Hotel Festabrava 3* /www.festabravahotel.com/,nalazi se u centru Ljoreta na 350m od plaže. U sklopu hotela se nalazi bazen za odrasle i decu sa ležaljkama i suncobranima,  bar, restoran, recepcija, TV sala,  dečje igralište. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju kupatilo, centralnu klimatizaciju, telefon, tv.  Usluga je na bazi punog pansiona  (švedski sto) .

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
-Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix Travel  zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
-U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
    
Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.

Cenovnik br. 2 od 24.01.2017.