felix online rezervacija putovanja

detelinaDAN ZALJUBLJENIH U TOSKANI 2019detelina

 

TOSKANA, FIRENCA - PIZA - LUCA - SIENA - SAN ĐIMINJANO

 


program u pripremi...

 

 

srceProvedite DANE LJUBAVI sa Felix travel-om u čarobnoj Toskanisrce

firenca toskana dan zaljubljenih 2019FIRENCA - Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli…u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri!
PIZA - Grad koji svi prepoznajemo po njegovom KRIVOM TORNJU…ali tu  je i cuvena krstionica i mnoge druge znamenitosti na “polju cuda”…
LUKA - Za ovaj grad se moze reci  da je jedan od najlepsih gradova regije Toskana.
SIENA - Poznata turisticka destinacija u regiji Kjanti, poznatoj po proizvodnji vrhovnih vina.
SAN ĐIMINJANO - Srednjovekovni grad koji je sacuvao duh 13. Veka i koga sa razlogom zovu “grad 100 tornjeva”.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN: BEOGRAD
Skup putnika na parkingu kod Sajma (Home Centar) u 15:30h,polazak u 16:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora I graničnih formalnosti.

2.DAN: FIRENCA – MONTECATINI TERME
Planiran dolazak  u grad renesanse, u Firencu u jutarnjim casovima (5-09 h tehnička pauza). Jedan od najposecenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujuci uzdizanju mocne bankarske porodice Medici. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim cuva najvece umetnicko blago sveta! Po dolasku obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme do nastavka puta u Montecatini. Smestaj u hotel. Slobodno vreme za uzivanje u banji. Nocenje.

3.DAN: MONTECATINI - SIENA - S.ĐIMINJANO
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka  živopisnim predelima oblasti Kjanti, svetski poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Poseta  srednjovekovnom gradiću  San Điminjano  koji je očuvao svoj istorijski centar. Grad je poznat po nadimku “Grad  tornjeva”.Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Šetnja gradom uz razgledanje Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije „Znameniti Trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvecernjim casovima. Slobodno vreme za uživanje u banji. Noćenje.


4.DAN: MONTECATINI TERME - LUCA - PIZA
Dorucak - Napuštanje hotela. Fakultativni izlet u Pizu i Luku. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Slobodno vreme.Nakon toga odlazak u jedan od najlepsih gradova regije Toskane  Luku. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. U predvecernjim časovima povratak u Montekatini i nastavak puta za Srbiju..


5. DAN: BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.


CENA ARANŽMANA: VVV eur po osobi


- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate -

NAČIN PLAĆANJA:
* Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
* Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.


ARANŽMAN OBUHVATA:
* Prevoz konfornim turističkim autobusom,
* Smeštaj na bazi 2  noćenja u Montecatiniju sa doručkom u hotelu 3* ili 4*
* Usluga predstavnika agencije/vodiča,
* Usluga lokalnog vodica u Firenci,
* Troškove realizacije programa.


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
* Fakultativne izlete.: Sijena i San Djiminjano - 30 eura odrasli / 15 eur deca do 12 god.
* Fakultativni izlet Luka i Piza - 25 eura odrasli/10 eur deca do 12 god.

*Fakultativna šetnja “Upoznajmo Firencu” 10 eura/deca 5 eura(cena uključuje usluge lokalnog vodiča)
* Individualne troškove putnika
* Doplata za 1/1 sobu isključivo na upit.
* Medjunarodno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA:
Turistička taksa  se plaća na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/danu.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Hotel Florida 3*  -  Hotel se nalazi na centralnoj lokaciji, na samo 150 metara od Glavne železničke stanice u  Montekatiniju. Objekat poseduje bar i restoran tradicionalne kuhinje.  Sobe su klimatizovane sa besplatnim bežičnim internetom, satelitskom televizijom i sopstvenim kupatilom. Do Trga Popolo stiže se za 2 minuta pešice.
Hotel Florida je smešten u tihoj ulici, na 5 minuta hoda od spa centra Montekatini Terme. Pozorište Verdi je udaljeno 500 metara.
Doručak se služi na bazi švedskog stola i uključuje slatka peciva, žitarice i kapućino.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.
Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

NAPOMENE:
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
Organizator putovanja tj. Felix travel zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci)od dana ulaska na teritoriju EU.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013
Cenovnik br.2 od 29.01.2018.