Podzemne tajne Beograda


Polasci:

01.04.2017.

08.04.2017.

 

podzemni-kula-nebojsa-165x106.jpg

 
Program:

Okupljanje gostiju ispred paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu u 11:00 časova.

Tokom austrijske vladavine Beogradom 1717–1736. godine izgrađena su utvrđenja na osnovu projekta inženjerijskog pukovnika Nikole Doksata de Moreza (pominje se u domaćem filmu Lavirint). Tada je podignuta i Stambol kapija. Prolazak kroz Sahat kapiju – Venecijanski graditelj u austrijskoj, a potom i u turskoj službi, Andrea Kornaro, izgradio je današnju Sahat kapiju. Do danas je u austrijskim arhivama obeležen kao Izdajnik.
Silazak u veliki podzemni bunker iz vremena Informbiroa – Bunker je izgrađen 1948. godine zbog potrebe tadašnje države da se odbrani od eventualnog napada Sovjetskog Saveza. Jugoslovenska narodna armija odlučila je da izgradi bunker na strateški izuzetno važnom mestu, sa otvorima za topove i protivtenkovsku artireljeriju... Podsetićemo koliko Beograd ima nemirnu istroiju čak i u mirnodopskim danim.
Rimski Bunar – tajanstveno zdanje ukopano u stenovito tlo u blizini „Pobednika” pre tri veka. Rimski bunar nazivaju i “pupak sveta” i verovalo se da je to mesto odakle je mitski junak Orfej silazio u podzemni svet.
Silazak u podzemni lagum Velikog barutnog magacina i poklonjenje jednoj od najvećih relikvija hrišćanskog sveta, Joninom sarkofagu starom oko 1500 godina. Veliki barutni magacin ukopan je u steni i nastao je u vreme velike austrijske rekonstrukcije Beogradske tvrđave. U prvoj sali nalazi se postavka rimskih kamenih spomenika, stela, sarkofaga i žrtvenika koji su tokom niza godina prikupljani i donošeni sa mnogobrojnih nalazišta Beograda, Kosmaja i Kostolca.
Odlazak do podzemnog laguma u Karađorđevoj ulici. Danas vinarija, nekad je služio kao skladište rečnim trgovcima koji su tu smeštali robu pristiglu Savom i Dunavom, a potom je pomoću lifta na vuču iznosili na Kosančićev venac. Čeka nas posluženje vinom i predah od podzemne beogradske avanture. Naš domaćin u vinskom lagumu biće pisac i novinar Zoran Nikolić, čija su istraživanja i knjiga „Beograd ispod Beograda“ omogućili do ponovo otkrijemo zaboravljene odaje.

 

 

Cena aranžmana 1.490 dinara
Cena aranžmana uz popust 850 dinara

 

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina


Aranžman obuhvata:
– Usluge vodiča tokom trajanja ture
– Ulaznice za podzemne prostore na Beogradskoj tvrđavi
– Degustacija vina u Vinskom lagumu
– Troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
– Individualne troškove putnika


NAPOMENE:

Ovaj program rađen je na bazi 10 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, licenca Ministarstva turizma OTP  85/2013.
 

engleski       nemacki
 
 
felix travel sertifikat
 

first minute

last minute

blog felix

KURSNA LISTA
KOMERCIJALNE BANKE

platne kartice


Mogućnost plaćanja
čekovima građana

komercijalna banka

 
Prijava na E-mailing listu

Unesite Vašu email adresu i mi ćemo Vas obaveštavati o našim aktuelnim ponudama

 

sava osiguranje

facebook
twitter

Ukupno: 9793

Danas: 3278

Juce: 3209