felix online rezervacija putovanja

 

detelinaLeto Putovanje Milano 2019detelina

 

MILANO  - ĐENOVA – JEZERO KOMO – JEZERO LUGANO


Vodimo Vas u Milano, najbogatiji grad Italije gde ćemo uživati u raskošnoj arhitekturi grada, veličanstvenoj katedrali Duomo, prelepim šetalištima, parkovima, bulevarima prepunim  prodavnica svetski poznatih brendova modne industrije. Program smo obogatili sjajnim izletom u Švajcarsku sa posetom Luganu, a zatim posećujemo jezero Komo jedno od najlepših jezera Italije, mondensko letovalište i stecište svetske elite. Drugi izlet na ovom putovaju nas vodi na obalu sredozemnog mora, u posetu glavnom i najvećem gradu Ligurije. Đenova je nekadašnje sedište moćne Djenovljanske Republike. Grad sa fenomenalno o čuvanim gradskim jezgrom pod zaštitom UNESCO-a, prelepim šetalištem i antičkom lukom. Naravno, na ovom izletu ćemo obradovati ljubitelje kupovine i posetiti najveći Outlet šoping centar u Italiji, Seravale. Upoznaćemo nove gradove i druga čije običaje, uživati u dobroj italijanskoj kuhinji, vinima i sladoledu. Sa ovog putovanja vraticete se sa puno lepih uspomena!

MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE - JEZERO KOMO – JEZERO LUGANO

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

vvv LETO

vvv €

vvv €

Cene iz tabele su izražene u eurima . Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  BEOGRAD
Polazak autobusom iz Beograda Tačno vreme i mesto polaska biće poznati 2 dana pre puta. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan MILANO
Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Milano je najveći ekonimski centar Italije, grad fudbala i mode. Obilazak grada u pratnji vodiča: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan MILANO - ĐENOVA - OUTLET SERRAVALLE – MILANO
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do ĐENOVE,  glavnog grada oblasti Ligurija i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada u pratnji vodiča: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, kuća Kristofera Kolumba... Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak u outlet šoping centar Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu...Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan MILANO - ŠVAJCARSKA JEZERO LUGANO - JEZERO KOMO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog izleta na jezero LUGANO I KOMO.                  Jezero Lugano se nalazi u Švajcarskoj, na samoj obali je smešten grad Lugano sa dugim šetalištem uz oalu i šarmantnim gradskim jezgrom koji je očuvao svoju autentičnost poput Trga Reforma sa Gradskom kućom, sa starim krivudavim ulicama, i prelepim crkvama, medju kojima se ističe katedrala San Lorenco, brojnim palatama i parkovima… Po dolasku u Lugano slobodno vreme. Nastavak puta do jezera Komo, trećeg po veličini jezera u Italiji. Nalazi se na samom severu zemlje u podnožju Alpa na granici sa Švajcarskom. Komo je najpoznatije mondensko mesto u Italiji gde se nalaze Vile italijanskog i svetskog džet-seta:  Erosa Ramacotija, Donatele Versaće, Džordža Klunija… Po dolasku na jezero slobodno vreme u gradu Komo za šetnju i razgledanje, mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru sa obilaskom raskošnih vila na obali jezera. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji…

5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. (Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
Smeštaj u Milanu, u standradnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni svedski sto)
Obilazak prema programu – Milano
Usluge licenciranog pratioca grupe
Troškove organizacije i realizacije aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
Fakultativne obilaske izlete i ulaznice
Staničnu uslugu  50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji

POPUSTI:
Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku zapo
injanja  putovanja.  
deca od 0 – 2 godine besplatno  (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
deca od 2 – 12 godina popust 10%  na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATE:
Doplata za jednokrevetnu sobu 60% od cene aranžmana
Doplata za dodatno sedište u autobusu 50 €

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre početka putovanja
Platne kartice Visa, Dina, Master i Maestro
30% prilikom rezervacije, a ostatak čekovima na tri mesečne rate

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI
Đenova i outlet Seravalle         35 € / deca 25 €
Jezero Komo  i Jezero Lugano     30 € / deca 20 e
Vožnja brodom po jezeru Komo     15 € / deca 10 €

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u eurima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum od 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta je podložna promeni.

 

NAPOMENA U VEZI MESTA POLASKA:
Poštovani putnici,
Molimo Vas da obratite pažnju na novo mesto polaska – BAS GLAVNA AUTOBUSKA STANICA.
Za putnike je sastanak grupe kod ulazne kapije, prilaz iz Karađorđeve ulice.
Za ulazak na peron je potrebno da imate stanični vaučer koji možete uplatiti u agenciji ili koji će Vam predati predstavnik agencije.
Peronske karte su isključivo za putnike, ne i za njihove pratioce.
Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni švedski sto. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

Smeštaj u hotelima u Milanu i okolini:

Hotel Cyrano 4*   http://www.hotelcyrano.it
Adresa: Via IV Novembe, 11/13 - 21047 Saronno    
Na 650 metara od hotela nalazi se stanice voza Sarono, kojim se za 40 minuta stiže u strogi centar Milana (Zamak Sforca).
Sadržaj hotela: recepcija, restoran, bar, WI FI, lift, sala za sastanke. Sobe su klimatizovane i imaju SAT TV, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je bazi kontinentalnog švedskog stola.  

STARHOTELS GRAND MILAN 4* https://www.starhotels.com/en/our-hotels/grand-milan-saronno/
Adresa: Via Varese, 23, 21047 Saronno, Italia. Telefon: +39 02 963631
Hotel iz lanca Starhotels. Na 500 metara od hotela nalazi se stanica brzog voza, kojim se za samo 15 minuta stiže u strogi centar Milana (Zamak Sforca). Voz saobraća na svakih 15 minuta. Kapacitet hotela je 248 soba. Sadrži recepciju, restoran, bar, zatvoreni bazen (06:30 - 23:00 h), fitnes centar (06:30 - 23:00 h), SPA centar sa saunom i turskim kupatilom (17:00 - 21:00 h), solarijum, parking, garažu, bibiloteku, 14 sala za sastanke. Klimatizovane sobe imaju besplatni WI FI, moderna kupatila, mini bar, sef, telefon, fen, TV sa satelitskim kanalima. Doručak je na bazi švedskog stola.  

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turisti
ke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.felixtravel.rs
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše vidjenje ukupnog stanja odredjenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

OPŠTE NAPOMENE:
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.    
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji, www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja organizatora (skraćeno OUP).
Broj telefona pratioca grupe ili predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim  kada je to posebno naznačeno.
Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera ili hotelijera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti predmet žalbe.
Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.
Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Organizator putovanja poseduje licencu organizatora putovanja OTP br. 104/2016.
Prema Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj 300058478 od 16.08.2017.godine, akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, u visini od 300.000,00 € za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0187/2017 od 15.08.2017. aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU "YUTA", 011/3228686, 011/3228687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300058478 od 16.08.2017. akcionarskog društva za osiguranje "DDOR Novi Sad".
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 plativih putnika.
Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora  usklađeni sa YUTA standardima.
Program putovanja Metropole 2017/2018 – Italija, Milano, autobus, 5 dana/2 noći,  br. 1 od 04.05.2018.