DOČEK NOVE 2019.  GODINE U RIMU
6 dana / 3 noći autobusom

 


PROGRAM U PRIPREMI...

 

 


Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Vecni grad“, „ Grad sedam brezuljaka“, „Prestonica sveta“... Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto... i obavezno bacite novcic u fontanu  Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji ce Vam ostati u nezaboravnom secanju, pogotovo u novogodišnjoj noći!

1.DAN. 29.12.2018. Dočekajte Novu 2019.-tu godinu - BEOGRAD - RIM Sastanak grupe na parkingu kod Sajma (Home Centar)  u 15:00 h. Polazak za Rim u 15:30. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim pauzama.

2.DAN. 30.12.2018. RIM Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku… Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Campo di Fiori, Castel San Angelo… Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN. 31.12.2018. RIM - TIVOLI Doručak. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta cuvenoj vili d´Este koja je pod zastitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takodje i obići vilu čuvenog  Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal…Nakon obilaska Tivolia povratak u Rim. Fakultativni izlet - Antički Rim - poseta Coloseumu i forumima Slobodno vreme i priprema za doček Nove Godine! Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2018. GODINE uz preporuku vodiča. Noćenje.

4.DAN. 01.01.2019. RIM Doručak. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog šetnje i repriza Nove godine u Trasteveru. Noćenje.

5.DAN. 02.01.2019. Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje kofera. Mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U kasnim večernjim satima polazak za Srbiju. Noćna i dnevna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju.

6.DAN. 03.01.2019. Povratak u Beograd u popodnevnim časovima.

 

 Dočekajte Novu 2019.-tu godinu u Rimu sa Felix Travelom

...

 


- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne  banke na dan plaćanja -


NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja,
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Rimu, u 1/2 i 1/3  sobama,
- Usluga predstavnika agencije / vodiča,
- Troškove realizacije programa.
                                                                     
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- Individualne troškove putnika.
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela) za boravak u hotelima  3* - 4€ po noćenju / po osobi, hotel 4* - 6 €/osobi
- Doplatu za jednokrevetnu sobu na upit

Fakultativne izlete:
- Tivoli - 25€ odrasli/15€ deca do 12g.;
- Rim noću – 10 € odrasli / 7 € deca do 12g.;
- Vatikan – 40 €  odrasli / 30 €  deca do 12g,
- Upoznajmo Rim  - 15 € odrasli/ deca 10 €.
- Antički Rim poseta Coloseumu i forumima cena za odrasle 35e, za decu 20e (cena          uključuje rezervaciju, ulaznice, slušalice, lokalnog vodiča)

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.O rganizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Hotel Vila Maria Regina 4* http://www.villamariaregina.com/ nalazi se u najlepšem rezidencijalnom delu Rima, u blizini stadiona Olympica. Hotel je dobro povezan sa centrom grada. U sklopu hotela se nalazi  restoran, cafe, fitnes, konferencijska sala. Sobe su 1/2  i  1/3  sa TWC, TV-om , sefom, fenom, telefonom. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Romulus 3*  www.hotelromulus.com  nalazi se u širem centru Rima, u blizini se nalazi metro i autobuska stanica. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe, sa TWC,  TV-om , sefom, fenom, telefonom. Doručak je kontinentalni na bazi švedskosg stola.

Hotel Parco Tirreno 4*  http://www.parcotirreno.it/ Nalazi se  na 500 m od stanice metroa Kornelija, i na samo 4 stanice voznje od Vatikana. U sklopu hotela se nalazi  restoran, cafe, konferencijska sala. Sobe su 1/2  i  1/3  sa TWC, TV-om... Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš / WC. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola. Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir  starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
- Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix Travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice – pratioca.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
    
Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
Aranžman je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.
Cenovnik br. 4 od 01.12.2018.