felix online rezervacija putovanja

ŠPANIJA PROLEĆE 2019.
SANREMO - LLORET DE MAR - BARSELONA - MILANO - VERONA
Autobusom
10 dana / 5 noćenja

 

PROGRAM U PRIPREMI...PROGRAM  PUTOVANJA:

1.DAN –SVILAJNAC -BEOGRAD  
Polazak iz Svilajnca sa dogovorenog mesta. Sastanak, Bas - glavna autobuska stanica u centru Beograda u 17:30h. Polazak iz Beograda u 18h . Noćna vožnja  preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN - SANREMO-MONAKO
Dolazak u Sanremo u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Obilazak mondenskog letovališta na čuvenoj Rivijeri cveća, u kome se održava jedan od najstarijih i najznačajnijih festivala zabavne muzike u Evropi. Šetnja sa vodičem. Slobodno vreme. NOĆENJE.

3. DAN  SANREMO – NICA-MONAKO
DORUČAK. Napuštanje hotela. Pakovanje prtljaga u autobus. Nastavak puta ka Nici –kraljici Azurne obale. Razgledanje grada sa      vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco... Slobodno vreme za“ caffe latte“ u centru starog grada ili Mogućnost fakultativne posete   Kneževini  Monako gde ćete imati prilike da osetite sva čula mondenske Kneževine: razgledanje Monaka-starog grada sa vodičem: obilazak  palate Grimaldijevih,okeanografskog muzeja, crkve  Sv.Nikole u kojoj su sahranjeni  princ Renije III i princeza Grejs Keli...zatim ćemo obići grad kocke Monte Karlo sa čuvenim grand kazinom i prelepim hotelom Le Paris-delo čuvenog arhitekte Garniea.  Slobodno vreme Nastavak putovanja ka Španiji. Noćna vožnja.

4.DAN - LLORET DE MAR
Dolazak u Lloret de Mar u jutarnjim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića-poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Ručak. Slobodno vreme Večera. NOĆENJE.

5.DAN -  LLORET DE MAR- BARSELONA I  DORUCAK.
Fakultativna poseta Barselone I. Ručak lunch paket. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, hram „Sagrada Familia“, Trg Katalonije,Gaudijeva čuvena dela: Casa  Batiljo I Casa Mila, Avenia Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski prsten sa stadionom, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetalište Las Ramblas...Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (koji je sagradjen 1957 god. a prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Povratak u Lloret de Mar. VEČERA. Fakultativni odlazak na čuveni Flamenko šou i uživanje u temperamentnom i strastvenom plesu ansambla Hose Leona. NOĆENJE.

6.DAN-  FIGUERAS
Doručak. Mogućnost fakultativnog izelta u muzej Salvadora Dalija. Dolazak u  živopisni gradić Figeras, rodni grad slavnog umetnika Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveci nadrealisticki objekat na svetu, čiji exponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Fakultativna poseta muzeju čuvenog slikara. Slobodno vreme za šetnju i kafu u šarmantnom Figuerasu. Povratak u Ljoret na ručak. Popodnevni odmor, poludnevni izlet u Braselonu Magicu na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovog grada i mogućnost fakultativong obilaska parka Guell. Povratak na hladnu večera. Noćenje.

7.DAN - LLORET DE MAR
DORUČAK - Napuštanje hotela. Slobodno vreme individualne aktivnosti u Lloret de Maru, najpoznatijem letovalištu Španije. Polazak za Milano i veronu. Noćna vožnja.

8.DAN - MILANO - VERONA
Dolazak u Milano. Glavni grad italijanske provincije Lombardija, Milano je i najbogatiji i najrazvijeniji grad Italije sa  kulturnim i istorijskim spomenicima. Razgledanje grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala.Trg Duomo koji nosi ime po slavnoj i veličanstvenoj Katedrali- remek delu gotske umetnosti i jedan od najvećih znamenitosti  Italije.U Milanu se nalazi i jedna od najčuvenijih Opera na svetu poznata pod imenom „della Scala“.Nastavak puta ka Veroni. Obilazak sa  vodičem Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, Most Ponte Pietro, Julijina kuća...,  noćenje u Veroni ili okolini.

9.DAN - VERONA - VENECIJA - BEOGRAD
Doručak, napuštanje hotela.Nastavak putovanja ka Veneciji. Dolazak do luke Punta Sabione. Vožnja brodom do Venecije i pešačko razgledanje grada: kanal Grande, most uzdaha, most Rialto, Duždeva palata, Trg Sv.Marka, crkva Sv.Marka, šetnja ulicama duž kanala…Slobodno vreme za uživanje u čarima Kraljice Jadrana.Polazak za Srbiju.

10.DAN BEOGRAD - SVILAJNAC
Dolazak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 


CENA ARANŽMANA VVV €

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate -

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost    plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (tv,dvd,audio oprema),
- Smeštaj na bazi 3 punog pansiona u Lloret de Maru  u hotelima 3* u 1/2 i  1/3 sobama, 1 noćenje sa doručkom u Sanremu i Veroni ili okolini
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA  ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete ( minimum 25 prijavljenih)
- Staničnu uslugu  50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji
- Camp Nou -25 eur
- Izlet u Barselonu 1  - 25 eura
- Izlet u Brselona Magica- 15eura
- park Guelj -15eur
- Muzej Salvadora  Dalija  -25 eura
- Flamenko veče ( Tradicionalni ples)- 25 eur
- Monako 15 eura
- brod Venecija-Punto Sabionni-Venecija 15eur

Napomena: Za paket izleta osim stadiona Cam Nou popust 15e
- Individualne troškove putnika
- Obaveznu turisticku taksu za boravak u Lloret de Maru placa se na recepciji hotela-0.5 eura/nocenju za hotele 3*, Verona ili okolina za boravak u hotelima sa 2* 1€  i  3* – 1,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*  – 2 € po noćenju / po osobi
- Eventualnu turističku taksu koja se plaća na licu mesta na recepciji; u momentu objavljivanja ovog programa komunalne vlasti u Sanremu je nisu uvele; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede turistička taksa, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Doplata za jednokrevetnu sobu 75€

 

NAPOMENA U VEZI MESTA POLASKA:
Poštovani putnici,
Molimo Vas da obratite pažnju na novo mesto polaska – BAS GLAVNA AUTOBUSKA STANICA.
Za putnike je sastanak grupe kod ulazne kapije, prilaz iz Karađorđeve ulice.
Za ulazak na peron je potrebno da imate stanični vaučer koji možete uplatiti u agenciji ili koji će Vam predati predstavnik agencije.
Peronske karte su isključivo za putnike, ne i za njihove pratioce.
Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.
 
OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Sanremo
Hotel Belvedere 3* http://www.hotelbelvederesanremo.com/it/novita.cfm, se nalazi u srcu Sanrema. Poseduje klimatizovani restoran,solarijum, panoramsku terasu na šestom spratu sa prelepim pogledom na grad. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju tv, telefon, kupatilo sa tušem. Doručak je kontinentalni- švedski sto.

Ljoret de mar
Hotel Golden Sand 3* http://golden-sand.hotels-lloret-de-mar.com/en/ se nalazi na  400 metara od plaže Ljore de Mar. U ponudi su jednostavno uređene sobe sa balkonom i TV-om. Objekat poseduje otvoreni bazen i restoran sa uslugom na bazi švedskog stola-pun pansion. Sobe su klimatizovane i uključuju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Hotel ima veliki kafe-bar sa delom za igre, uključujući bilijarski sto. Na raspolaganju je i TV sala. Gosti mogu koristiti sef na recepciji koja radi non-stop.

Verona
Hotel B& B 3* http://www.hotel-bb.com/en/hotels/verona.htm nalazi se u južnom delu Verone. Raspolaže sa modernim sobama sa kupatilom, tv-om, klimom,fenom za kosu, sefom. Hotel ima restoran, bar, lift. Doručak je kontinentalni- švedski sto.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka od 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
- Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja Felix Travel  zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA OTP 85/2013

Cenovnik br.1 od 30.03.2018.