felix online rezervacija putovanja

detelinaPrvi Maj Provansa 2019detelina

AZURNA OBALA I BAJKOVITA PROVANSA

SA POSETOM NAJLEPŠIH SELA FRANCUSKE

NICA-SAINT PAUL DE VENCE -AIX EN PROVENCE-AVIGNON-ST.REMY-ARLES-LES-BEAUX -MARSEILLE

PROGRAM U PRIPREMI...

AUTOBUSOM 6 DANA / 3 NOĆENJA

 

Otisnimo se u bajkovito zaledje francuske rivijere, uživajmo u nepreglednim poljima lavande, vinograda i suncokreta, nadjimo se u mestima - u kojima vreme kao da je stalo - sa bogatim kulturno-istorijskim nasledjem još od antike, koračajmo stazama Van Goga i Sezana koji su bas u Provansi otkrili predele koji su ih najviše inspirisali i, uz zvuke morskih talasa, u glavnom gradu francuske rivijere uzivajući u njegovoj multietničkoj atmosferi....krenimo zajedno na još jedno putovanje, koje zauvek ostaje u srcui duši...

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN 27.04.2018. – BEOGRAD Polazak sa parkinga kod Sajma (Home Centar) u 14:00h.Skup u 13:30h. Noćna voznja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN 28.04.2018. -NICA U podnevnim časovima dolazak u Nicu. Smeštaj u hotel. Posle odmora  razgledanje grada sa vodičem: Promenade des Anglais, Place Masséna, Palais du gouverment,  Chateau.., šetnja slikovitim ulicama grada s mnogobrojnim tipičnim lokalima i živopisnom pijacom cveća....Slobodno vreme.Noćenje.

3. DAN 29.04.2018.- NICE –SAINT PAUL DE VENCE- AIX EN PROVENCE– Doručak.Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Saint Paul de Vence.Odlazak na izlet do obližnjeg šarmantnog srednjovjekovnog mesta Saint Paul de Vence.Ovo srednjevekovno selo bajkovite lepote, sagradjeno na stenovitom grebenu, i  utvrdjeno starim bedemima nudi predivan pogled na očaravajući okolni predeo koji čine brda i doline prekriveni cvećem, voćnjacima i borovim šumama. Svojom neobičnom svetlošću inspirisalo je brojne čuvene pisce, pesnike i umetnike, poput Pikasa, Renoara, Šagala, Matisa, koji su u njemu boravili. Povratak u Nicu inastavak puta za  Aix En Provence.Dolazak u poslepodnevim časovima. Obilazak nezvanično najlepšeg  grada Provanse , njegovu nekadašnju prestonicu i rodno mesto čuvenog slikara Pola Sezana. Obilazak starog dela grada koji svojom atmosferom vraća na prohujale vekove i koji svojom lepotom opija ( brojne fontane, šetaliste Mirabo, Trg Albertas, Gradska kuća, katedrala Sv. Spasitelja ...Nastavak putovanja ka hotelu. Smeštaj u hotel.Noćenje.

4.DAN 30.04.2018. AIX EN PROVENCE - AVIGNON – ST.REMY –LES BEAUX- ARLES -Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “DUŠA PROVANSE ” ka najpoznatijim provansalskim mestima: Avinjonu-gradu “papa” , St.Remy, Les Beaux-u i Arlu. Povratak u hotel. Noćenje.
Izlet“DUŠA PROVANSE”obuhvata vožnju bajkovito živopisnim predelima Provanse i posetu mestima, koja se nikada ne zaboravljaju.Poseta srednjevekovnim provansalskim selima  u srcu stare Provanse i 27 polja  lavande su prva asocijacija na Provansu, jer lavanda je odraz duše regije. AVINJON je danas glavni grad Provanse sa starim gradskim jezgrom; u prošlosti, Avinjon je tokom perioda 14. veka bio i sedište papa, zahvaljujući čemu gradom dominira moćna Papska palata gotičkog stila…Nastavak do ST.REMY-a gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio 143 slike uključujući “maslinjak”. Obilazak njegove kuće… Slobodno vreme. Odlazak do Le Boa, gradića smeštenog na steni, obilazak grada: crkva Sv. Vinsenta, šetnja gradićem do same tvrđave gde se nalaze kafići, restorani, prodavnice sa suvenirima... Nastavak puta do ARLESA koji se takodje može pohvaliti i bogatom rimskom baštinom, ostaci rimskog cirkusa i arene iz Arla na UNESCO-voj su  listi Svetske baštine. Arl čuva i dušu srednjevekovne Provanse, koja je privukla i Vinsenta Van Goga, koji je tokom boravka u ovom gradu naslikao svoju možda najpoznatiju sliku “Suncokreti”.

5.DAN01.05.2018. AIX EN PROVENCE -MARSEILLE Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet do Marseilla najveće luke Mediterana. Nakon obilaska glavne gradske arterije u starom delu grada Canebière, na kojoj je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar I Karadjordjević, i zone Stare luke Le Vieux Port u samom istorijskom centru, sa tvrdjavama Svetog Nikole  I Sv. Jovana.Slobodno vreme.Nastavak putovanja ka Srbiji.

6.DAN 02.05.2018. BEOGRAD-Dolazak u poslepodnevnim časovima.Kraj putovanja.


 

LAST MINUTE CENA: VVV


- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate -

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

CENA ARANŽMANAOBUHVATA :
-Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,klima, audio oprema) po programu  putovanja,
-Obilaske, prema programu ( ,Nica, Aix En Provence)
-Smestaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u Nici (ili okolini) i
 Smeštaj 2 noćenja u regiji Provanse (Nimes ili okolina Aix-en Provanse)u nekom od hotela iz lanca Ibis budžet-a Premiere Classe, Campanille ili sličnog, kategorije 2* 3*.
-Usluge predstavnika agencije/vodiča,
-Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-Medjunarodno zdravstveno osiguranje
-Individualne troškove putnika,
-Doplatu za 1/1 sobu 40%,
-Turistička taxa 1,50e po noćenju po osobi u Nici, plaća se na licu mesta
-Turistička taxa 1,50e po noćenju po osobi Aix en Provance ili okolini, Nimes ili okolina 1,50e plaća se na licu mesta


FAKULTATIVNI IZLETI:
- Saint Paulde Vence- 15e odrasli/10e deca 2-12 god.
- Marseille- 20e odrasli/ 10e deca 2-12 god.
- “Duša Provanse”: Avinjon, St.Remy i Arles”-40 e odrasli/  25e deca 2 – 12 god. (minimum 30 prijavljenih putnika ).

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Hotel Kyriad Nice port 3*http://www.kyriad-nice-port.fr/en nalazi se u centru Nice, na 300m od luke. Sobe su opremljene sa sat tv-om, telefonom,kupatilom,klimom. Hotel poseduje restoran, lift.Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).


Hotel National 3* http://www.hotelnationalnice.com/en/, nalazi se u centru Nice, na 10 min od Engleskog šetališta. Sobe su 1/2 i 1/3 sadrže kupatilo ( sa tuš kabinom),tv.Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

Hotel Apartcity Nice Acropolis 3* http://www.appartcity.com/fr/appart-hotel/nice-acropolis-a-nice.html nalazi se  u centru Nice, na 15 minuta od Starog grada i na 20 minuta hoda od Engleskog šetališta. Sobe su 1/2 i 1/3 moderno opremljene svaka ima kupatilo, tv. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

Hotel Kyriad Residence Cabries Aix 3*https://www.kyriad.com/fr/hotels/kyriad-residence-cabries-plan-de-campagnenalazi se u okolini Aix en Provence, okružen borovom šumom. Hotel ima 62 sobe za maksimum 3 osobe.Moderno opremljen smeštaj  ima kupatilo, tv, klimu.Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

Hotel Campanile Nimes Caissargues 3* http://www.campanile.com/en/hotels/campanile-nimes-sud-caissargues nalazi se na idealnoj lokaciji za obilzak regije Provansa, 20 min. pešice od centra Aix-a. Hotel sadrži restoran, Sobe su 1/2 i 1/3, svaka poseduje kupatilo (sa tuš kabinom), tv. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom –kontinentalni (slatki doručak).

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.
Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
- Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix Travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
- Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je radjen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.
Cenovnik br. 4 od 18.04.2018.