felix online rezervacija putovanja

detelinaPrvi Maj Venecija 2019detelina

 

PRVI MAJ U VENECIJI
Kraljica Jadrana

PROGRAM U PRIPREMI...

4 dana / 1 noćenje – AutobusomVenecija je najveći turistički centar Italije i jedan od najposećenijih gradova sveta. Venecija se nalazi na jadranskom moru, u venecijanskoj laguni i izgrađena je na 118 malih ostrva, ispresecanih bronim kanalima preko kojih prelazi 400 mostova. Venecija je i muzej na otvorenom, grad pod zaštitom UNESCO-a. Poznata po kanalu Grande, crkvi Svetog Marka, gondolama, čipki sa ostrva Burano, staklu sa ostrva Burano... Možete u Veneciji uživati u raskošnoj arhitekturi, brojnim muzejima, odličnoj kuhinji i kupovini suvenira...
Verona nosi epitet grada večne ljubavi, mesto odigravanja Šekspirove drame „Romeo i Julija“. Poznata je i po savršeno očuvanoj areni i brojnim spomenicima iz vremena renesanse.
Jezero Garda je najveće italijansko jezero. Nalazi se na severu države i na njemu se nalazi pet ostrva. Na najevećem ostrvu – Garda, se nalazi dvorac iz XVIII veka.

VENECIJA – VERONA – LAGO DI GARDA

PAKET ARANŽMAN 4 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 1 NOĆENJA S DORUČKOM + OBILASCI

TERMIN PUTOVANJA

SPECIJALNA PONUDA

CENA PO OSOBI

vvv

vvv

vvv

Cene iz tabele su izražene u eurima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu kod Sajma (Home Centar) oko 20:30 h. Polazak autobusa u 21:00 h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan VENECIJA - LIDO DI JESOLO
Dolazak u luku Punta Sabioni u prepodnevnim časovima. Vožnja brodom od luke do istorijskog centra Venecije. Pešačko razgledanje grada: Tamnica u kojoj je bio zatočen Kazanova, Most Uzdaha, Vrata Venecije sa zaštitnim znakom grada – Krilati lav Svetog Marka, Duždeva palata – sedište moći Mletačke republike, Biblioteka u kojoj se čuvaju sabrana dela pesnika Petrarke, maketa broda Marka Pola, ronilačko odelo Leonarda Da Vinčija, Trg Sv. Marka, Bazilika Sv. Marka, kafe “Florian”, Zvonik, Astronomski sat… Šetnja kroz lavirint venecijanskih ulica do kanala Grande – most Rialtoo. Slobodno vreme. U popodnevnim satima transfer brodom do luke Punta Sabioni. Nastavak putovanja do Lido di Jesola. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan LIDO DI JESOLO – VERONA – LAGO DI GARDA
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Veronu. Verona je administrativni centar regije Veneto, i posle Venecije jedan od najposećenijih gradova Severne Italije. Poznata je po Julijinoj kući, amfiteatru iz rimskog perioda, dobroj kuhinji i odličnom vinu. Po dolasku u Veronu pešačko razgledanje grada: glavni gradski Trg Bra, šetalište Liston, Arena, Korzo Mateoti, renesansni Trg Erbe, Stub srama, Piazza Signori, Danteov spomenik, Julijina kuća. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Lago di Garda, najvećeg jezera u Italiji.
Poseta jednom od najlepših gradova na jezeru – Sirmione. Obilazak istorijskog centra grada: Zamak Skaligeri, Piazza Carducci, palata Callas... Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

4. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

NAČIN PLAĆANJA:
Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
Na rate: 30% prilikom rezervacija, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
Plaćanje: Visa, Master, Maestro, Dina.
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Felix Travel-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
Prevoz  turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, tv, dvd, audio oprema)
Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u standardnim 1/2 i 1/2 +1 sobama u hotelu 3*
Razgledanje prema programu putovanja (pešačko razgledanje Venecije)
Usluge predstavnika agencije - licenciranog vodiča
Troškove organizacije i realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Povratnu kartu za brod na relaciji Punto Sabbioni-Venecija-Punto Sabbioni 20 €, deca od 2 do 12 godina 10 €, deca od 0 do 2 godine gratis
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€).

PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
Individualne troškove putnika
Obaveznu gradsku komunalnu taksu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 0,70 € do 3 € po noći po osobi u zavisnosti od lokacije i kategorizacije hotela (plaća se u period od 15.06. do 15.09.)

DOPLATE:
Doplata za jednokrevetnu sobu 50% od cene aranžmana
Doplata za dodatno sedište u autobusu 40 €

POPUSTI:
Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:    
Verona i Lago di Garda – 30 €/15 € deca

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni švedski sto. Smeštaj je u nekom navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:
Smeštaj u hotelima u oblasti Lido di Jesolo, Brugnera, Noventa di Piave, Oderzzo, Treviso (Italija) sa 3 i 4*:

HOTEL TROPICAL 3* http://www.tropicalhotel.it/en/
Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Hotel Tropical sa 3 zvezdice nalazi se na 1 minut hoda od besplatne privatne plaže u Lido di Jesolu. U ponudi su sezonski otvoreni bazen sa zagrejanom vodom i hidromasažna kada na krovu. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Sve sobe u hotelu Tropical su zvučno izolovane i nude klima-uređaj i TV. Sve sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i toaletnim priborom. Doručak na bazi švedskog stola hotela Tropical služi se u trpezariji sa staklenim zidovima kroz koje se pruža pogled na pešačku ulicu.    
Sa krovne terase pruža se panoramski pogled na more.    
Hotel nudi besplatno iznajmljivanje bicikala kojima se može stići do Trga Milano (Piazza Milano) za 2 minuta vožnje. Brodovi koji saobraćaju do Venecije polaze sa hotelske plaže. Parking u okviru objekta je besplatan.

HOTEL KENNEDY 3* https://www.hotelkennedy.org/en/
Hotel se nalazi u Lido di Jesolu, 50 m od privatne plaže, u blizini Trga Milano (Piazza Milano).
Hotel raspolaže sa recepcijom, snek barom – restoranom, parkingom, WI FI konekcijom u javnim prostorijama, bazenom.
Sve sobe imaju klima uređaj, terasu, SAT TV, sef, sopstveno kupatilo.
Doručak je na bazi švedskog stola.

NAPOMENA: Raspored soba određuje isključivo recepcija hotela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.

Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs

Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)

Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

OPŠTE NAPOMENE:      
                
Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
Posebni zahtevi gostiju u vidu MOLBE a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator  će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom  putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
Putnik je obavezan da poseduje MEDJUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….),  kao i međunarodno putno osiguranje.
Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora,  objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.
   
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Organizator putovanja Felix Travel poseduje licencu organizatora putovanja OTP br. 85/2013.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
Ovaj program je radjen na bazi minimum 65 plativih putnika.
Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora Felix travel-a.
Program putovanja Metropole 2018, Italija, Venecija, Verona i Lago di Garda, 4 dana/1 noćenje,  autobusom, br. 1  od 14.04.2018.