Putovanje Rim 2017

 

SVI PUTEVI VODE U ... RIM

14.09.2017. – 18.09.2017.

16.11.2017. – 20.11.2017.


AUTOBUSOM


5 dana, 2 noći

Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio. Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Vecni grad“, „ Grad sedam brezuljaka“, „Prestonica sveta“... Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto... i obavezno bacite novcic u fontanu  Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji ce Vam ostati u nezaboravnom secanju!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN: Sastanak grupe na parkingu u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra – tzv “Buvljak”)  u 16:30. Polazak za Rim u 17:00h. Dnevna i noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju ka Italiji uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2:DAN: Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Fakultativna poslepodnevna šetnja - upoznajmo Rim sa stručnim lokalnim vodičem: Koloseum – simbol veličanstvenosti Rimskog carstva, Piazza Venezia, Fontana di Trevi – najveća i najpoznatija fontana u Rimu, Piazza de Spagnia sa čuvenim stepenicama, Piazza Navona, Piazza di Popolo…u trajanju od 3h. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN. Doručak. Slobodan dan u Rimu ili fakultativni izlet u drevni grad Tivoli koji je oduvek bio stecište letnjikovaca više klase Rimljana još od doba antike. Obilazak čuvene vile D’Este koja je pod zaštitom UNESCO-a i podignuta na pažljivo biranoj lokaciji. Građena je raskošno za uživanje vladara. Dvorac Rocca Pia – simbol vlasti dominacije pape Pia II... Slobodno vreme za uživanje u raskošnim baštama Tivolija. Povratak u Rim i slobodno vreme individualne aktivnosti uz mogućnost organizovanja fakultativnog izleta „ Rim noću i boemska četvrt Trastevere“. Noćenje.

4.DAN. Doručak, napuštanje hotela i smeštaj prtljaga u autobus. Slobodan dan u Rimu uz mogućnost fakultativne posete Vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka.. U večernjim satima polazak za Srbiju. Noćna i dnevna vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku ka Srbiji uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti .

5.DAN. Planirani dolazak u Beograd u popodnevnim satima.


CENA ARANZMANA 159 EURA

 

FIRST MINUTE CENA 99 EURA

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan plaćanja-


ARANŽMAN OBUHVATA :
Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja,

Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom(kontinentalni) u hotelima 3* ili 4* u Rimu, u 1/2 i 1/3  sobama.

Hotel Aurora Garden 3* http://www.hotelauroragarden.net/camere.html smešten u širem centru Rima, okružen zelenilom.U blizini hotela je autobuska stanica i metro stanica. Sobe su 1/2 i 1/2+1 sa kupatilom, tv-om,telefonom. Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.

Usluga predstavnika agencije/vodiča,
Troškove realizacije programa.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Fakultativne izlete :
Tivoli - 25 eura odrasli / 15 eura deca do 12g;
Dnevno razgledanje Rima -  15 eura odrasli / 10 eura deca;
Rim noću  – 10 eura odrasli  / 7 eura deca do 12g.;
Vatikan  –  40 eura odrasli / 30 eura deca do 12g. (ulaznice, lokalni vodič, slušalice)

Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove putnika.
Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim I okolinu ( uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela )  za boravak u hotelima 2* I 3* - 2 eura po noćenju / po osobi, hoteli sa 4* 3 eura po noćenju / po osobi
Doplatu za jednokrevetnu sobu iskljucivo na upit u turistickoj agenciji

NAČIN PLAĆANJA:
Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVELA-a,

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.
Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

NAPOMENA: U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA.Agencija zadržava pravo izmene redosleda ili sadržaja programa u zavisnosti od objektivnih okolnosti.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVE
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013
Cenovnik br. 1 od 04.04.2017.

 

engleski       nemacki
 
 

first minute

last minute

KURSNA LISTA
KOMERCIJALNE BANKE

platne kartice


Mogućnost plaćanja
čekovima građana

komercijalna banka

 
Prijava na E-mailing listu

Unesite Vašu email adresu i mi ćemo Vas obaveštavati o našim aktuelnim ponudama

 

sava osiguranje

facebook
twitter

Ukupno: 37162

Danas: 992

Juce: 1672