felix online rezervacija putovanja

detelinaUskrs na Krfu 2019detelina

PROGRAM U PRIPREMI...

 NAJPOZNATIJA PROSLAVA NA SVETU!


uskrs na krfu amfore

 

krf uskrs

 

Uskrs na Krfu
6 dana / 3 noćenja / autobusomPROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – Veliki Četvrtak
Okupljanje grupe u 13:00h na parkingu kod Sajma (Home Centar). Polazak autobusa u 13:30h. Putovanje kroz Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. dan – Veliki Petak
U jutarnjim časovima dolazak do luke Igumenica.  Ukrcavanje na trajekt i dvosatna plovidba do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel Asteraki u Guviji (8 km od grada Krfa). Odmor u hotelu do ranog popodneva. Polazak do grada Krfa i fakultativna poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće, Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice. Večernja šetnja i slobodno vreme u gradu Krfu. Povratak u hotel/apartmane. Noćenje.

3. dan – Velika Subota
Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zašto se ova ceremonija, koja je vezana isključivo za Krf dešava saznaćete ako krenete sa nama. Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel uz odlazak do zaliva Garica i vidikovca Kanoni, odakle se pruža pogled na crkvu Bogorodice Vlaherne i Mišije ostrvo – Pontikonisi, ali i na pistu aerodrome, gde avioni sleću na bukvalno 50 metara od vas. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe  u 21:00 h i odlazak do grada Krfa. Na  jednom od najvećih trgova u Evropi- Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Osećaj prisustva večernjoj liturgiji I dočeka ponoći kada se čestita Uskrs je neponovljiv. Zatim nebo osvetli veličanstveni vatromet.... Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan – VASKRS – Nedelja
Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Slobodno vreme za obilazak grada ili Fakultativna poseta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica. Fakultativni odlazak do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini.
Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u taverni Tripa. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan – Vaskršnji ponedeljak
Doručak. Polazak na trajekt u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do Janine pored koje prolazi autoput kojim idemo. Janina je centar okruga Epir i leži na jednom od najvećih jezera Grčke. „Kao paša u Janini“ kažu Grci za nekog ko je uživa na nekom lepom mestu.
Lepota i način života u Janini su posebni. Obići ćemo tvrđavu na jezeru Pamvotida u samom centru grada.
Slobodno vreme za kafu i kratku šetnju Janinom.
U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna. Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Igumenicu u kasnim poslepodnevnim/večernjim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.

6. dan Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
Kraj programa


Cena  aranžmana: VVV EUR
FIRST MINUTE cena: VVV EUR


POPUST 7% ZA UPLATE U CELOSTI DO 31.01.2018.
(u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu na dan uplate)

Cena aranžmana uključuje:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
- Smeštaj i 1/2, 1/3 studijima i 1/4 apartmanima na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto);
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
- Obilazak grada Krfa i Soluna prema programu;
- Usluge organizacije putovanja.

Cena ne uključuje:
- Fakultativni izlet na ostrvo Vido i u Srpsku kuću – 8 EUR;
- Fakultativni izlet do palate Ahileon - 15 EUR / deca do 12 godina 10 EUR;
- Fakultativni izlet do manastira Paleokastrica – 7 EUR;
- Fakultativni odlazak na grčko veče – 26 evra;
- Individualne troškove putnika;
- Obavezna doplata za trajekt na liniji Igumenica-Krf - Igumenica 20e po osobi (plaća se u agenciji)

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Licenca ministarstva  OTP 85/2013

Cenovnik br. 1. od 23.10.2017