office@felixtravel.rs
061/180-6160
Gore
 

MONTECATINI TERME

06.09.2019.-13.09.2019.

MONTECATINI TERME

per person

SA FAKULTATIVNOM POSETOM VIAREGGIU, MARINA DI BIBBONI, BOLGHERI, CINQUE TERRE I FIRENCI

 

Autobusom 8 dana / 5 noćenja

 

Termin Cena aranžmana Specijalna ponuda
06.09.2019.-13.09.2019. 219 eura 149 eura

NAČIN PLAĆANJA:

 – Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
– Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL

 

POPUSTI ZA DECU:

–  do 2 godine – plaća samo prevoz 50 eur, imaju svoje sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj

ARANŽMAN OBUHVATA:

 – Prevoz konfornim turističkim autobusom (klima,dvd.,audio oprema) prema program putovanja,
– Smeštaj na bazi 5  noćenja u Montekatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
– Usluga predstavnika agencije/vodiča, 
– Troškove realizacije programa.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

–  Stanični vaučer 50 din po osobi ( plaća se u agenciji)
– Turistička gradska taksa  ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur/po noćenju)
Fakultativne izlete:

– Viareggio – 25 eura/deca do 12.god- 15 eura

– Marina di Bibbona i  Bolgheri – 30 eura/deca do 12.god- 20 eura
Cinque terre– 35 eura/deca do 12.god-25 eura (uključen prevoz i vozne karte)

Firenca -25eura/deca do 12.god-15 eura (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)

 

    CENA PAKETA IZLETA 100€/deca do 12.god-60€
– Individualne troškove putnika
– Doplata za 1/1 sobu  40%
– Medjunarodno zdravstveno osiguranje

AUTOBUSOM / 8 DANA
 • Destination
 • Included
  MONTECATINI TERME
1
DAN / BEOGRAD
- Polazak iz Beograda sa glavne autobuske stanice BAS u 17:30h, sastanak u17:00h . Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2
DAN/ MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku  banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montekatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka . Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i  ujedno naša preporuka da  baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.
3
DAN / MONTECATINI–VIAREGGIO-MONTECATINI
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Viareggio, jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere. Talasi sa Tirenskog mora sa jedne strane i  beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Tirenskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na predivnim peščanim  plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće koje je i Giacomo Puccini posećivao. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.
4
DAN/ MONTECATINI- MARINA DI BIBBONA-BOLGHERI-MONTECATINI
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Marina di Bibbona - poznato letovalište na Etrurskoj obali u blizini Livorna koje nudi  plaže od sitnog peska,peščanih dina i borovim šumama.U prvom delu našeg izleta imaćete mogućnost da se kupate na prelepim plažama a u poslepodnevnim časovima nastavljamo vožnju duž čuvene avenije čempresa duge 5 km koja nas vodi do  šarmantnog маlog seoca Bоlgheri gde ćete imati prilike da uživate u predivnom pogledu ka moru ali i šetnji malim kaldrmisanim uličicama sa puno vinoteka. Imaćete priliku da kupite čuvena toskanska vina koja se proizvode ovde. Među najpoznatijim vinima je Tenuta San Guido. Slobodno vreme do povratka za Montekatini. Noćenje.  
5
DAN/ MONTECATINI TERME-CINQUE TERRE-MONTECATINI
Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre , nacionalnog parka u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, Iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgrađena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće među ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Polazak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.
6
DAN/ MONTECATINI
Doručak. Slobodan dan za odmor i slobodne aktivnosti. Noćenje.
7
DAN/MONTECATINI-FIRENZA
Doručak . Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Fakultativni  obilazak grada renesanse Firence.  Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta! Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme do polaska za Srbiju.
8
DAN/BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
  • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. 
  • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
  • Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
  • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
  • Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. 
  • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
  • Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. 
  • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
  • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
  • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
  • Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. 
  • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
  • U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
  • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
  • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 
  • Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
  Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika. UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA  AGENCIJE  FELIX TRAVEL  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.              Cenovnik br. 2 od 21.08.2019.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.
Hotel Innocenti 3* http://www.hotelinnocenti.com/ - Smešten na 5 minuta hoda od glavne železničke stanice u Montekatiniju, Hotel Innocenti se nalazi na tek nekoliko metara od gradskih termalnih izvora. Hotel ima recepciju, restoran, bar. Sobe sadrže kupatilo, klimu, telefon, sef, fen za kosu, TV. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
Hotel Salus 3* http://www.bertinihotelgroup.it/salus_it.html - idealno mesto za sve one koji  žele opuštajući odmor u mirnom termalnoj zoni, u lepo osvetljenom i  prostranom ambijentu , gde takođe mogu uživati u ukusnim jelima njegovog restorana.Hotel se nalazi u mirnom delu  na samo nekoliko koraka od centra Montekatinija. U blizini hotela se nalaze lečilište „La Salute“ i „Le terme Redi „ .Hotel  ima recepciju, restoran, bar, tv salu sa sportskim kanalima, spoljnu terasu , unutrašnje dvorište , lif , iznajmljivanje bicikli , wi-fi. Raspolaže sa 32 sobe sa sopstvenim kupatilom, klima  uređajem, telefonom, sat TV, sefom i fenom za kosu. Gosti hotela mogu koristiti otvoreni bazen hotela „La Querceta“ . 
Hotel Byron3*  http://www.byronmct.it/   Smešten u centru mesta Montekatini Terme (Montecatini Terme) na samo 400 metara od termalnog spa centra, hotel Byron nudi klimatizovane sobe .Na raspolaganju je restoran i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.
Park Hotel Moderno 3* http://www.parkhotelmoderno.it/  Hotel Park Moderno se nalazi u srcu Montekatini Terme, na samom gradskom šetalištu i preko puta prelepog parka. Čuvena termalna banja je smeštena u blizini objekta. Sve sobe sadrže drvene podove, klima-uređaj i  besplatan WiFi u lobiju. Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.
Hotel Savona 3*  http://www.bertinihotelgroup.it/savona_it.html     Hotel Savona vodi Bertini porodica od 1982. godine. Nalazi se u srcu termalne oblasti, na 400 metara od Železničke stanice Montekatini Terme. Sve sobe hotela Savona imaju TV sa satelitskim kanalima, pojedinačno podesiv klima-uređaj i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Pojedine sobe sadrže balkon.Doručak je  kontinentalni na bazi švedskog stola.  
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. 
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. 
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj. 
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. 
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
 • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.