office@felixtravel.rs
061/180-6160
Gore
 

SICILIJA

10.05.2019. -  19.05.2019.

SICILIJA

per person

SICILIJA 2019 SA POSETOM RIMU-NAPULJU I OSTRVU KAPRI
Autobusom 10 dana / 5 noćenja

RIM  glavni grad Italije i pokrajine Lazio.  Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“… Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto… i obavezno bacite novčić  u fontanu  Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!

ĐARDINI NAKSOS  grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno  sa  susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duž šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde možete uživati uz pivo ili ukusan sladoled.

SANT’ALESSIO je primamljiva turistička destinacija Sicilije. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant’ Alessio takođe ima svoje popularne legende.

NAPULJ  “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • -Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
 • – Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX  TRAVEL

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • -Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema,)
 • -Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
 • -Smeštaj na Siciliji  3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u  1/2 i 1/3 sobama,
 • -Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
 • -Obilaske prema programu putovanja,
 • -Usluge licenciranog vodiča grupe,
 • -Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
 • -Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • -Fakultativne izlete i ulaznice.
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –za boravak u hotelima sa 3 *- 4€ po noćenju / po osobi,a za boravak u hotelima sa 4 *–6€ po noćenju / po osobi po noćenju;
 •  -gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 2,50 € po noćenju / po osobi, 3,50  za boravak u hotelima sa 4*
 • -gradska komunalna taksa za St. Alessio/ koja se plaća na licu mesta na recepciji; u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.
 • – gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi.
 • – Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • – Individualne troškove putnika
 • – Doplata za 1/1 sobu 40%

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • -“Upoznajmo Rim” -Cena za odrasle 15€, za decu 10€ ( u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
 • Tivoli – 25 evra odrasli/15evra deca do 12g. ( cena uključuje prevoz, ulaznicu, uslugu vodiča)
 • – Poludnevni izlet- Sicilijanska sela- Cena za odrasle  25€/deca 15€
 • – Celodnevni  izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle  35€/deca 20€
 • – Celodnevni  izlet- Sirakuza – Cena za odrasle 35€/za decu 20€
 • – Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 15€(u cenu uključen prevoz ,žičara -povratna karta I razgledanje)
 • – Celodnevni  izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 60€/ za decu do 11.godina 40€

 CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 100€ (NE OBUHVATA IZLETE U RIMU I IZLET NA OSTRVO KAPRI)

AUTOBUSOM / 10 DANA
 • Included
  SICILIJA
1
BEOGRAD
Sastanak grupe je u 14:30, polazak  u 15.00h.  Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2
RIM
Poslepodnevni dolazak u večni Rim, grad star 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne šetnje”upoznajmo Rim” sa lokalnim vodičem. Noćenje.
3
RIM – TIVOLI
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Tivolija. U 14.00h polazak za Tivoli, drevni grad, obilazak čuvene vile d´Este koja je pod zastitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takođe i obići vilu čuvenog Kardinala Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal… Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za SicilijuNoćna vožnja kroz Italiju.
4
SICILIJA-ST.ALESSIO/GIARDINI NAXOS -TAORMINA
U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u prepodnevnim časovima. Smeštaj u  hotel. Slobodno vreme za  odmor, individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak do Taormine. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu ( 300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
5
SICILIJA-SIRAKUZA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u  jedan od najlepših gradova Sicilije,-SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali Grci u 8 v.p.n.e. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra , Hironov oltar. Pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
6
SICILIJA-KATANIJA-ETNA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. ili mogućnost odlaska do poslednjeg aktivnog kratera na visini od 3000 m. U povratku obilazak Katanije, koja je drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomskoi centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada:  Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo , ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
7
SICILIJA-SICILIJANSKA SELA
Doručak. Check out iz hotela. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. U večernjim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije,  vožnja trajektom, noćna vožnja ka Napulju.
8
NAPULJ
Prepodnevni dolazak u Napulj, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, Teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.
9
NAPULJ-KAPRI
Doručak. Chek out iz hotela. Celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri? Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa,poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.
10
BEOGRAD
Dolazak  u poslepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )
 • - Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
 • - Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika.U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj.ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
 • -Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
 • -Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
 • -Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
 • - Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
 • -Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
 • - Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 • -Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • - Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
 • -Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • -U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
 • -Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
 • - Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
 • - U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • -Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 • Aranžman je radjen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.
 • UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
 • FELIX TRAVEL  LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.
 • Cenovnik br. 2 od  05.04.2019.
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.
 -Hotel Cinecitta 3* nalazi se u blizini metro stanice, dobro je spojen sa centrom grada. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe  restoran.Svaka soba poseduje kupatilo,  TV, sef, fen.Doručak je kontinentalni-švedski sto.
-Hotel Solemar 3* www.hotelsolemar.net  nalazi u mestu St. Alesio. Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Hotel je jedinstven po svojoj privatnoj plaži koja je fantastična za letnji odmor.  Hotel Solemar poseduje 28 soba koje su opremljene italijanskim nameštajem, i poseduju zasebno kupatilo. U okviru hotela nalazi se i velika terasa sa koje se možete opuštati dok gledate u morsku pučinu. Internet je dostupan uz doplatu u zajedničkim prostorijama hotela. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
-Hotel Cristina 3*  www.hotelcristinanapoli.com. nalazi  se u mirnom delu Napulja, u blizini Mostra D’oltremare izložbenog centra i u neposrednoj blizini metro stanice. Hotel poseduje 63 moderno opremljene sobe sa  televizorima,klima uredjajima,sefom i fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
-Hotel B & B Napoli 3* www.hotel-bb.com/en/hotels/napoli.htm nalazi se na trgu Garibaldi, u blizini istorijskog centra grada. Moderno opremljene sobe sa kupatilom,tv, telefonom. Hotel ima terasu sa panoramskim pogledom na grad, bar, restoran,lift. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator ćeproslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.