Letovanje Grčka Halkidiki 2023 Cene
Letovanje Grčka Halkidiki 2023


Letovanje Grčka Halkidiki 2023

Paket aranžman / Sopstveni prevoz

9, 10 , 11, 12 i 15 noćenja 

 

Oko 670km južno od Beograda udaljeno je čuveno poluostrvo Halkidiki u Grčkoj, jer odmah posle Soluna počinje ovo popularno parče kopna, koje se sastoji od tri tzv.“prsta“ na južnom delu - Kasandra, Sitonija i Atos (Sveta gora). To je ujedno i najrazudjeniji deo poluostrva.

Kasandra i Sitonija su predodredjene za letovanja, a Atos za hodočašća. Poluostrvo zapljuskuje toplo Egejsko more, a na obalama Kasandre i Sitonije su se ugnezdila brojna turistička naselja, mesta, uredjene plaže i uvale i manji-veći zalivi.

U zaledju plaža su brdoviti i šumski predeli, ali su putevi dobri i može se „krstariti“ po poluostrvu i uživati u skrivenim prirodnim lepotama i pejzažima.

Ovde je turizam glavna ekonomska grada, pa je sve podredjeno turistima. Halkidiki je tako postao najrazvijenija i najpopularnija destinacija Severne Grčke. Na svim plažama naći ćete barove, brzu hranu, kafeterije, taverne… Naravno, postoje plaže koje su javne i besplatne, a ima i onih koje se plaćaju. Hrana u restoranima na Halkidikiju je ocenjena kao izvrsna i odlična, tako da ne smete propustiti priliku da se uverite u to! Za ljubitelje noćnog života preporučuju se mesta na Kasandri – Pefkohori, Kalitea i Polihrono, a najviše je mesta koja su pogodna za porodice sa decom.

Turističke agencije nude izlete tokom cele letnje sezone, pa tako možete iskoristiti priliku i posetiti Solun, otići u šoping, krstariti brodićima oko poluostrva, obilaziti prelepe plaže ili pećinu Petralonu, iznajmiti kajak, posetiti istorijsko selo Arnaia, posećivati razne kulturne dogadjaje, seoske proslave, festivale…

Sve što jedan letnji odmor čini nezaboravnim i uzbudljivim, ovde ćete doživeti!

Halkidiki je regija sa mnogim zanimljivim i atraktivnim mestima, od antičkih lokaliteta i vizantijskih kula, do manastira i crkvenih hramova, a uz sve to mediteranska klima i miris četinara učiniće ugodjaj da poželite opet da se vratite...

 

 


Provedite Uskrs na Krfu
Šta videti na Krfu - Uskrs na Krfu
Atina Istorija i Kultura
Atina - šta videti
Istražite Atinu i njenu okolinu
Letovanje Peloponez Lutraki
Grčka Letovanje Korintski kanal i Epidaurus

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€