Letovanje Grčka Peloponez Lutraki 2021

 

Letovanje Grčka Peloponez Lutraki 2021

 

ODMOR U GRČKOJ NA KORINTU i PELOPONEZU 2021

 

 

Letovanje Peloponez Lutraki 2021 je arhiv svetske istorije, pažljivo složenih stranica neolita, mikenskog perioda, Sparte, Rimske republike, Otomanskog carstva... Nalazi se na samom jugu Grčke. Jedan od simbola Peloponeza svakako je Korintski kanal. Izgrađen je u čast prvih Olimpijskih igara modernog doba, a kada ga posetite, kretaćete se putem kojim su po predanju išli čuveni Spartanci.

Letovanje Lutraki Peloponez 2021 - udaljen 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. Mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo. Ukoliko ste ljubitelj antičke istorije ili želite bolje da je upoznate, a pored toga volite i da uživate u prelepim plažama, besprekorno čistom moru pravo je vreme da letujete u Lutrakiju. Ovaj biser Korintskog zaliva privlači desetine hiljada turista iz celog sveta upravo zbog svoje jedinstvenosti.

 

Letovanje Grčka Peloponez Lutraki 2021 sa fakultativnim obilascima Atina, Nafplio, ostrva Poros i Speces, Mikena i Epidaurus
10 dana / 7 noćenja autobusom

LAST MINUTE CENE 2021

 

Hotel Aegli 3* hotel-egli.gr

Ima izlaz na mali deo šljunkovite plaže i vrt. Najbliža plaza je 150m, gradska plaža udaljena je oko 900 m od hotela, a ležaljke i suncobrani dostupni su uz obaveznu konzumaciju pića. Preko puta je poznati gradski spa centar. U sklopu hotela je restoran, lobi sa TV-om i hotelski bar, terasa za sunčanje, a dostupna je i Wi-Fi internet konekcija. Većina soba ima pogled na more. Sve su klimatizovane, imaju TV, kupatilo i fen. Usluga je noćenje sa doručkom po principu švedskog stola.

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Aegli 3*

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM
HOTEL AEGLI 3*
autobusom

02.07.

11.07.

16.07.

25.07.

13.08.

22.08.

Usluga

Br. dana/noći 10/7 10/7 10/7

BB

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/2 soba

209 219 249

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/3 soba

189 208 229

 


 

Hotel Vasilikon 3* vassilikonhotel.gr/en

Hotel Vassilikon se nalazi na samo 50 metara od plaže Luktraki koja je označena Plavom zastavicom. Objekat nudi klimatizovane sobe i besplatan bežični internet u zajedničkim prostorijama. Sobe u hotelu uređene su u zemljanim tonovima i imaju drveni pod, a od sadržaja poseduju TV, mini bar, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak na bazi švedskog stola u skladu sa Covid propisima.

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Vasilikon 3*

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM
HOTEL VASILIKON 3*
autobusom

02.07.

11.07.

16.07.

25.07.

13.08.

22.08.

Usluga

Br. dana/noći 10/7 10/7 10/7

BB

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/2 soba

199 239 269

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/3 soba

179 229 249

 


 

Hotel Mantas 4* mantashotels.gr

Hotel Mantas se nalazi u centru Lutrakija, udaljen samo 80 m od šljunkovite plaže. Udaljen 30 m od početka šoping zone, a u blizini su još i brojni restorani i kafići.
U sklopu hotela se nalazi mali bazen na krovu „roof garden“, kafe bar, recepcija sa lobby barom, TV sala, noćni bar, lift, sef boksovi na recepciji, restoran u kome se služe pansionski obroci. Wifi je dostupan u celom hotelu.
Sve sobe su komforne klimatizovane standardne sobe sa dva standardna kreveta ili francuskim ležajem i pomoćnim ležajem, sadrže TV, mini frižider, sef, telefon, fen, kupatilo, balkon, WiFi.

 

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Mantas 4*

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM
HOTEL MANTAS 4*
autobusom

02.07.

11.07.

16.07.

25.07.

13.08.

22.08.

Usluga

Br. dana/noći 10/7 10/7 10/7

HB

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/2 soba

299 339 369

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/3 soba

279 319 339

 


 

Hotel Achilion 4* achillion-hotel.gr
Hotel Achillion nalazi se odmah preko puta kamenito-šljunkovite plaže, gosti hotela imaju besplatne ležaljke i suncobrane. Duž šetališta i u neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, kafići, taverne i prodavnice. U sklopu hotela gostima je na raspolaganju glavni restoran, lobi bar, lift i sef na recepciji. Sve sobe imaju klima uređaj, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, mini-frižider, telefon, SAT TV, Wi-Fi internet konekciju. Sve imaju balkon ili terasu. Usluga je na bazi polupansiona, obroci se služe po principu švedskog stola. Večera se služi u hotelu Central 3*, koji je 180 m od hotela.

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana - hotel Achilion 4*

PAKET ARANŽMAN / AUTOBUSOM
HOTEL ACHILION 4*
autobusom

02.07.

11.07.

16.07.

25.07.

13.08.

22.08.

Usluga

Br. dana/noći 10/7 10/7 10/7

HB

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/2 soba

299 329 359

 Last Minute Cena Odrasla osoba 1/3 soba

279 309 329

LEGENDA: BB - noćenje sa doručkom, HB - polupansion


Sopstveni prevoz:

- Cena aranžmana se umanjuje 30 € po osobi

Popusti za decu:

- deca do 5 god. plaćaju samo prevoz 50eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
- I i II dete 5-12 godina u pratnji dve odrasle osobe; ostvaruju po 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj) u hotelu Aegli 3* i 10% u Hotelu Ahilion 4*
- deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja ( klima, TV, DVD, audio oprema),
- Smeštaj u Lutrakiju u izabranom hotelu na bazi 7 noćenja sa doručkom ili 7 polupansiona u hotelu sa 3* i 4* u 1/2 i 1/3 sobama
- Obilaske prema programu putovanja,
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Fakultativne izlete i ulaznice
- Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi): hoteli 2*- 0.5 €, 3* - 1,5€, hoteli 4* - 3€, hoteli 5* - 4€
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu na upit zbog raspoloživosti
hotel Aegli 3* 80€
hotel Vasilikon3* 100€
hotel Ahilion 4* 110€
hotel Mantas 4* 130€


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- Jezero Vouliagmeni cena: odrasli 15€ /deca 10€
- Korintski kanal - Epidaurus - Mikena cena: odrasli 40€/deca 25€ ( u cenu uključen prevoz, razgledanja po programu, ulaznice za lokalitete u Epidaurusu i Mikeni)
- Atina cena: odrasli 20 €/deca 10 € ( u cenu uključen prevoz, razgledanje Atine)
- Nafplio - vinarija (Nemea) cena: odrasli 30€/deca 15€ (u cenu uključen prevoz, razgledanje Nafpliona, usluge licenciranog vodiča, degustacija u vinariji)
- Ostrvo Poros cena: odrasli 20€/deca 15€
- Ostrvo Speces cena: odrasli 25 €/deca 20 €

Usled nepredvidivih okolnosti, redosled izleta može biti promenjen.

PAKET IZLETA: 135 €

 

Letovanje Lutraki 2021

1. DAN - BEOGRAD
Sastanak grupe je u 15:30h, polazak u 16:00h sa Glavne autobuske BAS stanice. Noćna vožnja kroz Severnu Makedoniju i Grčku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN - LUTRAKI
U jutarnjim časovima stižemo u dolinu Tempi nadomak planine Olimp… Ovde se nalaze izvori bistre vode nazvani po boginji lepote Afroditi. Veruje se da ko se umije ovom vodom zauvek ostaje mlad. Ovde je nekad postojao i Apolonov hram stariji od onog u Delfima. Danas se tu nalazi kapela Svete Petke sakrivena duboko u steni. Legenda kaže da je Agia Paraskeva bežala i krila se po pećinama. Dok je boravila u ovoj pećini, suze koje su joj potekle pale su u rečicu koja je tu izvirala i prema verovanjima ta voda je lekovita za oči. Šetnja preko visećeg mostića do izvora. Slobodno vreme. Nastavak putovanja. Dolazak u Lutraki jedan od najlepših grčkih primorskih gradova. Smešten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania. Smeštaj u izabrani hotel. Slobodno vreme za odmor, kupanje, sunčanje. Noćenje.

3. DAN – LUTRAKI – NAFPLIO – VINARIJA (NEMEA) - LUTRAKI
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Nafplio koji poseduje venecijanski šarm kombinovan sa grčkom tradicijom i lepotama. NAFPLIO je mali grad u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza. Interesantan je i taj podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine, tako da u gradu možete da vidite i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma” okružen brojnim kafićima, restoranima, tavernma, ali i značajnim zgradama kao što su: zgrada pozorišta Trianon (nekada dzamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija) . Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi nekoliko znamenitosti kao što su: Gradska kuća (iz 1837), palata Jozefa Armansprega, Vojni muzej … U starom delu grada se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Zaštitini znak Nafplija su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e. Prvi odbrambeni zidovi su podignuti u IV veku p.n.e., a Mlečani su u XIV završili izgradnju zidina. U neposrdnoj blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi ( Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473. Burđi danas služi kao pozorište gde se tokom letnjih meseci održavaju razne kulturne manifestacije. Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci. Palamidi dominira gradom, na brdu koje se nalazi na 216 metara nadmorske visine. Ako želite da uživate u veličanstvenom pogledu na ceo grad i okolinu mozete se popeti na ovu tvrđavu koja predstavlja remek delo venecijanskog građevinarstva. Drugi deo dana je preporuka za kupanje. Nafplio ima dve svoje plaže: plaža Arvantija i plaža Karatona koja ujedno važi za jednu od najbolje organizovanih plaža u Grčkoj. Plaža je odlična za kupanje, sitan pesak sa kristalno čistom vodom. U povratku svraćanje i obilazak vinskog podruma i degustacija vina. Povratak u Lutraki. Noćenje.

4. DAN - LUTRAKI - OSTRVO SPECES - LUTRAKI
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo Speces, ime je dobilo po venecijanskom nazivu “Isola de Spezze”, dok su ga na starom grčom zvali Pitinsa- “bogato borovima”. Podseća više na Azurnu obalu nego na grčko ostrvo, jer se na njemu nalaze tradicionalne kuće i vile poznatih grka kao što su Filip Embirikos- prvi čovek Coca-cole za jugoistočnu Evropu, Peter Nomiko - brodovlasnik , Dakis Joanu grčki biznismen, kolekcionar umetnina i bliski prijatelj Donald Trampa…
Na Specesu danas živi oko 4000 stanovnika , prepun je restorana, kafića i taverni. Rado su ga posećivali Elizabet Tejlor, Merlin Monro, Bob Kenedi i drugi. Celo ostrvo je pokriveno borovom šumom. Treba pomeniti i grčku heroinu sa Specesa Laskarini Bubulini, koja je neustrašivo predvodila Grke u ratu za nezavisnost. Njena statua se nalazi na Trgu Posejdon. Uz sam grad se nalaze dve prelepe plaže. Šetnja ostrvom i slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Povratak u Lutraki. Noćenje.

5. DAN - KORINTSKI KANAL – EPIDAURUS – MIKENA - LUTRAKI
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak “Antičke Grčke”. Polazak na Peloponez, vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Pre nego pređemo na Peloponez dolazimo do gradića Korint, upravo ovde je 1893.godine prokopan jedan od tri svetski najpoznatija moreuza-Korintski kanal (vrata Peloponeza). Dugačak je nešto malo više od 6 kilometara, širok 21 metar. Premošćuju ga dva mosta – jedan za železnički, a drugi za drumski saobraćaj. Foto pauza. Nastavljamo putem kojim su nekad davno koračali spartanci i dolazimo do Epidaurusa, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu). Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Mikeni. Narod koji je živeo u Mikeni bio je okružen kiklopskim zidinama (nazvanim po mitskom dzinu Kiklopu) .Najpoznatiji deo tih zidina danas čini “Lavlja kapija”, a najpoznatija građevina na samom lokalitetu je grobnica “Atrejeva riznica”. Obilazak Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata su ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu. Da li ste znali da je Mikenu otkrio slavni nemački arheolog Hanrih Šliman koji je pronašao i Troju? Slobodno vreme. U toku ovog izleta planirano je i kupanje na jednoj prelepoj plaži… Povratak u Lutraki. Noćenje. 

6. DAN – LUTRAKI – ATINA - LUTRAKI
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Atini. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Omonija (najstariji u Atini), Neo-klasične zgrade Nacionalne Biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta i starog Parlamenta (sada Nacionalni Istorijski Muzej). Najveći atinski trg Sintagma sa neo-klasičnom zgradom Novog Parlamenta (izvorno je služila kao Kraljevska Palata grčke monarhije do 1924. god., nakon renoviranja, od 1936. pa nadalje zgrada Parlamenta). U predvorju se nalazi grob neznanog junaka koga čuvaju Evzoni (predsednička garda) u tradicionalnoj uniformi, ceremonijalna smena straže je svakog sata. Slobodno vreme. Mogućnost individualne posete Akropolju.. Povratak u Lutraki na kupanje i sunčanje. Noćenje.

7. DAN - LUTRAKI - JEZERO VOULIAGMENIS - LUTRAKI
Doručak. Slobodno vreme. Poslepodne mogućnost fakultativnog izleta na jezero Vouliagmenis, nekih 17km od Lutrakija, blizu Perahore. Jonsko more je "našlo" uzak kanal koji je napunilo udubljenje. Voda je čista, topla sa dugim plićakom, a dno je sa jako sitnim peskom. Postoji nekoliko barova na plaži i jedna mala crkva. Na povratku sa jezera Vouliagmeni, 2-3 km od njega, postoji i svetionik koji je na severo-zapadu Peloponeza i sa koga se pruža zaista predivan pogled na zaliv. Ispod svetionika su i ostaci Herinog hrama, i jedna lepa plažica, na kojoj ćemo se kupati. Slobodno vreme do povratka za Lutraki. Noćenje.

8. DAN – LUTRAKI - OSTRVO POROS - LUTRAKI
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo Poros. Polazak ka luci Galatas . Ukrcavanje na brodić. Dolazak na ostrvo. Poros je malo ostrvo u Egejskom moru koje pripada grupi Saronskih ostrva. Najveće naselje na ostrvu je grad Poros na južnoj strani ostrva koji je dobro očuvan gradić sa prelepim starim jezgrom, odlikuju ga uske uličice, neoklasične građevine, kao i svetlo plava kula sa satom izgrađena 1927.godine koja se nalazi na najvišoj tački ostrva te se može videti gde god da se nalazite. Na samo 4km od grada nalazi se manastir Zoodohos Pigi, koji je sastavni deo istorije ovog ostrva čije je bogato nasleđe prikazano na zidovima manastira. Poros zapravo čine dva ostrva, koja su spojena malim mostom. Centar grada je izgrađen na manjem ostrvu, koje se zove Sfairia. Drugo ostrvo se zove Kalavria i zajedno sa Sfairijom čine Poros.
Iako malo ostrvo, Poros ima veliki broj prelepih peščanih i šljunkovitih plaža sa kristalnom vodom i zelenilom. Najveća peščana plaža na Porosu je Askeli, a oivičena je hotelima, barovima i stambenim četvrtima. Megalo Nneoiro je takođe peščana plaža, na kojoj ćete uživati u mirisu borova. Takođe možete uživati u „Ljubavnom zalivu“ … Povratak u Lutraki. Noćenje.

9. DAN LUTRAKI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Lutrakiju do polaskla za Srbiju. Planirani polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja.

10.DAN BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 15 i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 15.12.2021.

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta felixtravel.rs.


 * Napomena: na svim plažnim barovima u Lutrakiju uz konzumaciju pića je moguće koristiti ležaljke i suncobran.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158 cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa

Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 3/2021 KATEGORIJA A 15

 

Cenovnik br. 2 od 18.06.2021.

LE - 1/2021

 


Malo i živo, Lutraki je primorsko odmaralište u Korintskom zalivu, u podnožju planine Gerania, a na samo osamdesest kilometara zapadno od Atine. Lutraki je poznat po velikom broju termalnih izvora zbog čega vremenom postaje moderna banja smeštena u okolini antičkih grčkih hramova i istorijskih spomenika. Zbog svoje specifičnosti, mineralne vode Lutrakija se smatraju najvrednijim najcenjenijim kako u Grčkoj, tako i u Evropi.


Mitologija u Lutrakiju – legende koje žive


Prema legendi, boginja šuma i brda, Artemida, tokom putovanja kroz drevnu Grčku zaustavila na ovom mističnom mestu. Očarana lepotom, sjajnim suncem i vrelom prirodnom vodom u kojoj se kupala, Artemida je jedva čekala da prenese bogovima sa Olimpa svoja iskustva. Očarani tom lepotom, ovo je postao njihov omiljeni grad, koji je dobio ime upravo po Artemidi, Thermai Artemis. Danas, ovaj komadić raja nosi naziv Lutraki, što u bukvalnom prevodu znači „mala kupka“. Od sredine 19. veka, Lutraki se nalazi na spisku obaveznih destinacija mnogih turista koji su svoje odmore želeli da iskoriste u uživanju u termalnim vodama.


Sve čari wellnessa u jednom mestu


Lutraki je, zbog svog bogatstva termalnim izvorima postao poznat u oblasti zdravstvenog i wellness turizma. Voda iz prirodnih termalnih izvora je još od antičkih vremena označena kao „Voda života“. Na svom putu ka površini zemlje, voda se filtrira kroz porozne slojeve i toliko je obogaćena dragocenim elementima soli i minerala da je zbog svojih lekovitih svojstava najveće bogatstvo ovog malog grada na Peloponezu što ga čini jednim od najpoznatijih termalnih gradova u Evropi i širom sveta.


Tirkizno more i prelepe plaže


Ukoliko se odlučite na letovanje u Lutrakiju, uživaćete u kupanju u tirkizno plavom moru i peščanim plažama čija ukupna dužina iznosi četiri kilometara. Zbog svoje prozirnosti i kvaliteta vode, od 1987. godine, Lutraki je svake godine nagrađivan plavom zastavom za kvalitet i čistotu mora i plaža. Kada se umorite od vrućine i plivanja, predah možete potražiti u nekom od brojnih barova na plaži i kafića koji okružuju obalu mora.


Kada se umorite od kupanja, probajte Dredoures


Loutraki nudi divne gastronomske mogućnosti sa mnoštvom restorana za sve ukuse i kvalitetnim lokalnim proizvodima poput testenina, maslinovog ulja i slatkiša „mignardises“ ili „loukoumia“. Ipak, među najpoznatijim lokalnim slatkišima ističe se „Dredoures“ koji predstavlja savršenu kombinaciju meda, oraha i cimeta.


Da li ste znali?


U Lutrakiju se nalazi jedan od najvećih kazina u Evropi - Club Hotel Casino Loutraki.
Od 1987. godine Lutraki svake godine dobija Plavu zastavu za najčistiju plažu i more u Evropi.


Lutraki 2021

 

Grčka Letovanje Korintski kanal i Epidaurus
Letovanje Grčka Lutraki

 

 

 

 

 

flixbus

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Proleće Ohrid 2021 Putovanje

OHRID 03 i 24. JUN

75€

 

 

Letovanje Turska Sarimsakli 2021

SARIMSAKLI LETOVANJE

249€

 

 

Letovanje Grčka Peloponez Lutraki 2021

LETOVANJE LUTRAKI

179€

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.