top image

 

Letovanje Španija 2020

 

Španija je poznata po flamenku, gitari, koridi, Kristoferu Kolumbu, filmovima Pedra Almodovara, poznata je po fudbalu, Don Kihotu, Pablu Pikasu, Salvadoru Daliju, tapas barovima, sangriji, noćnom životu... Država smeštena na Iberijskom poluostrvu, na površini od 505 000 kvadratnih kilometara, broji oko 46 miliona stanovnika. Glavni grad Španije je Madrid. Zvanični jezik je kastiljanski(španski), a ravnopravni su i katalonski, baskijski i galicijski. Španija je u svetskom vrhu po turističkoj poseti, oko 52 miliona turista godišnje. Najpopularnija su Balearska ostrva ( Majorka, Menorka, Ibica) , mediteranska Kosta Brava i Kosta Dorada, kao i andalužanske obale do portugalske granice. Putovanjem u Španiju priuštićete sebi nezaboravan odmor za oči i dušu.

Lloret De Mar - najpopularnije turističko naselje na Kosta Bravi sa oko 40 000 stanovnika očaraće Vas prelepim plažama, znamenitostima sa bajkovitom istorijom i bogatim noćnim provodom. Ljoret ima više plaža od kojih izdvajamo sledeće : plaža Sa Caleta na kojoj biste mogli da zateknete i ribarske čamce, a dalje prema mestu Tosa de Mar nalazi se i najudaljenija plaža Ljoreta Calla Canyelles, gde je i jedino mesno pristanište za jahte. Tu su još i Fenals i Cala Boadella, Santa Cristina i Treumal. Svakako najpoznatija je glavna gradska plaža Ljoreta, dugačka 1,5 km i ima plavu zastavicu. Bele peščane plaže, okružene brdima pod četinarima, tirkizno plava boja Sedozemnog mora, raznovrsna vina i ukusna španska kuhinja upotpuniće Vaš odmor.

 

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.