...

...

...

...

...

...

...

...

....

 RIMINI sa posetama PEZARU, URBINU, SAN LEU I SAN MARINU

 

DATUM


5 dana/2 noćenja
AUTOBUSOM

 

rimini.jpg pesaro.jpg urbino.jpg san-leo.jpg san-marino.jpg

Otisnite se na JADRANSKU AVANTURU i proživite “dolce vita”-u, uz sunce, more, pesak, kanconu i posetu mestima neponovljive lepote i burne prošlosti…

RIMINI, najpoznatije letovalište na Jadranskoj obali Italije, prepoznatljivo je po dugim i lepim peščanim plažama. Kroz Rimini protiču i dve manje reke, Marečija i Auza, koje se tu ulivaju u Jadran. Iako je danas u potpunosti okrenut kupališnom turizmu sa 2400 hotela, preko 500 restorana, klubova, barova..., ovaj  grad se može pohvaliti i kulturnom baštinom, u svom očuvanom istorijskom jezgru ( Tempio Malatestiano, Arco d Augusto, Castello Malatestiano, Ponte di Tiberio, Piazza Cavour, Piazza Tre Martiri…).
PEZARO, jedan u nizu jadranskih dragulja Italije,  grad je kojim nakon pada Starog Rima upravljaju moćne porodice Malatesta, Sforce i Dela Rovere, da bi ga poslednja ‘presvukla’ u duhu epohe humanizma i renesanse…svedočanstava ovog  zlatnog doba Pezara vidljiva su i danas ( Duždeva palata, zamak Rocca Constanza, dvor Villa Imperiale, kapije Ponte i Rimini kao deo nekadašnjeg Mura Roveresche, Jadranska arena – 3. najveća u Italiji…).
URBINO, utvrđeni grad podignut na brežuljcima ušuškanim između masiva Apenina i Jadranskog mora, danas je jedan od najistaknutijih predstavnika renesanse, koji je svojom impresivnom arhitekturom lako našao svoje mesto na listi svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Najveće nasleđe u njemu ostavlja Federiko da Montefeltro, vojvoda od Urbina, vešt diplomata i veliki mecena umetnosti ( Palate Albani, Odasi, Passionei, La Fortezza, Trg vojvode Federika, Trg Republike, Vojvodska palata, katedrala, crkva sv. Frančeska ). I jedan od najpoznatijih umetnika renesanse, Rafael Santi, svoje upoznavanje sa slikarstvom započinje upravo na dvoru vojvode od Urbina.
SAN LEO, dom je moćnog srednjevekovnog zamka, koji u duhu renesanse proširuje i uređuje vovoda od Urbina, a kasnije i Čezare Bordžija. Ponosno podignut na brdu na 600 metara nadmorske visine, svojom masivnošću i lepotom odraz je slave i snage jedne epohe.
SAN MARINO, najstarija je nezavisna republika na svetu, koju su osnovale izbeglice od antihrišćanskog progona, kada je i nastala legenda o klesaru sa Raba, koji će kasnije biti poznat kao Sveti Marin. Uz Vatikan, to je jedina država na svetu u potpunosti okružena drugom. Smeštena je na lepom i dominantnom mestu, brdu Monte Titano na nadmorskoj visini od 726 m, koje se sa jedne strane strmo spušta u dolinu, dok se sa druge strane blagim usponima dolazi do vrha brda, na kome se nalaze zidine, tvrđava i čuvene tri kule. Za San Marino može se reći da je jedno od najposećenijih područja apeninskog poluostrva, koje svojim neobičnim položajem i autentičnim srednjovekovnim ambijentom predstavlja zaista redak doživljaj.

PROGRAM PUTOVANJA:

1./2. DAN 30.04./01.05. BEOGRAD – RIMINI – Sastanak putnika na parkingu kod Sajma (Home Centar) u 18:30. Polazak za Rimini u 19h. Noćno-dnevna vožnja preko teritorija Hrvatske, Slovenije i Italije, uz kratke usputne pauze. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN 02.05. RIMINI –PEZARO – URBINO – RIMINI - Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet za PEZARO i URBINO. Vožnja duž jadranske rivijere, pored poznatih mesta Rićone i Katolika. Po dolasku u Pezaro, šetnja srcem grada: Trg naroda sa fontanom iz 17. veka,  Duždeva palata, crkva Sv. Avgustina, Rodna kuća slavnog kompozitora Rosinija…Slobodno vreme i nastavak puta ka Urbinu. Po dolasku, obilazak znamenitosti unutar istorijskog jezgra grada oko Trga vojvode Federika i Trga Republike: Vojvodska palata, katedrala, crkva sv. Frančeska… Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Noćenje.

4./ 5. DAN 03.05./04.05. RIMINI – SAN LEO – SAN MARINO – RIMINI – BEOGRAD - Doručak. Napuštanje soba i slobodno vreme do večernjeg polaska za Beograd. U poslepodnevnim satima polazak na poludnevni fakultativni izlet za SAN LEO i SAN MARINO. Po dolasku u mesto San Leo, koje leži ispod brda na kome se nalazi moćna tvrđava aristokratske porodice Montefeltro, koja je upravljala vojvodstvom i gradom Urbino od 13. do 16. veka, slobodno vreme i nastavak puta ka državi San Marino. Po dolasku, obilazak znamenitosti u istoimenoj prestonici: gradska kapija, bazilika sv. Marina, Trg slobode, spomenik Garibaldiju... Slobodno vreme. Povratak do hotela ili, sa vodičem, dogovorenog mesta okupljanja i polazak za Srbiju. Očekivani dolazak na polazno odredište u prepodnevnim satima.


CENA ARANŽMANA XX EURA


SNIŽENA CENA XX EURA

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan plaćanja -

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a
- Karticom: Visa, Master, Maestro, Dina

ARANŽMAN OBUHVATA:
-     Prevoz turistučkim autobusom na nanedenoj relaciji
-     Smeštaj u hotelu sa 3* u Riminiju  na bazi dva noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama
-     Obilasci prema programu
-     Usluga predstavnika agencije/lokalnog vodiča,
-     Troškove realizacije programa.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-    Turističku taksu koja se plaća na licu mesta na recepciji hotela za sve starije od 14 godina i to za hotele sa 3* iznosi 1,50 €.Iznos turističke takse određuje Opština Rimini i podložan je promeni.
-    međunarodno putno zdravstveno osiguranje (do 18 godina 283.50, preko 18 godina 451.50)
-    individualne troškove putnika
-    ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
-    kao i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI PROGRAM:
-    Pezaro i Urbino 25 eura odrasli, deca do 15 godina 15 eura
-    San Leo i San Marino 15 eura odrasli, deca do 15 godina 10 eura


NAPOMENE:
•    Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
•    Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
•    Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
•    Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
•    Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
•    U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA OTP 85/2013
    
Cenovnik br. 1 od 24.02.2015.

 

hit ponuda felix travel

 

Letovanje Lutraki 2020

LETOVANJE LUTRAKI  159€

 

Letovanje San Remo 2020

LETOVANJE SAN REMO 229€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.