Felix Travel BlogDan Zaljubljenih 14. Februar sa Felix Travelom


Dan Zaljubljenih 14. Februar sa Felix Travelom

Dan Zaljubljenih 14. Februar sa Felix Travelom

Da li ste primetili da su u ovoj našoj digitalnoj eri, u kojoj neprikosnoveno vladaju mobilni telefoni, tableti, kompjuteri, mnogi tradicionalni običaji zaboravljeni? Danas se ljudi upoznaju i udvaraju preko društvenih mreža. Niko više ne piše ljubavna pisma, što bi kad je jedna poruka sa adekvatnim „emotikonom“ dovoljna za početak ili kraj veze. Niko više ne šalje čestitke. Praznici, rođendani i ostali značajni datumi čestitaju se porukom ili statusom na fejsbuku. Više ne moramo ni da pozovemo prijatelje, ako nas zanima kako su i šta rade – pregledaćemo njihove fotografije na nekoj od popularnih društvenih mreža.

Ipak, nije još sve izgubljeno. Postoji jedan praznik koji se i dalje obeležava na sasvim konkretan način, uz cveće i poklone i još uvek se visoko vrednuje uprkos virtualnoj realnosti koju mnogi žive – Valentinovo, dan zaljubljenih, 14 februar.

Kažu da tradicija ovog praznika potiče još iz starog Rima. Bilo kako bilo, to je dan kada se slavi ljubav, i to obeležavanje ljubavi sa velikim „LJ“ poprima interplanetarne razmere.

I srećni smo zbog toga, nekako nam se tog 14. februara čini da ipak postoji nada da će se neke tradicije očuvati. Verujemo da nas ljubav i dalje pokreće i nadahnjuje, romantični smo makar samo tog dana. Šaljemo poljupce i srca, ali  – očekujemo i iščekujemo konkretan znak pažnje.

Kada pričamo o svetom Valentinu, pomišljamo na roze balone, na cveće, na restorane i večeru pod svećama. Razmenjujemo darove. Jer složićete se da bi u ovom slučaju virtualno darivanje bilo uvredljivo.

Izbor poklona za dan zaljubljenih je uvek posebna muka, ali ne baš uvek slatka. Šta pokloniti voljenoj osobi? Ideja svuda napretek, ali na dan zaljubljenih je posebno važno odabrati pravu stvar. Ovde ne smemo da pogrešimo. Ne biramo po principu – što skuplje to bolje, već – što originalnije i romantičnije, to lepše.

A kad malo razmislite, svi ti predmeti, knjige, parfemi, odeća – koje ćemo eventualno kupiti voljenoj osobi za taj dan, svi oni imaju rok trajanja. Znači li to da će ljubav prestati kada se parfem potroši ili knjiga pročita?

Znate li šta je najtrajnije i najdragocenije u nekoj ljubavnoj vezi? Zajedničke uspomene i fotografije.
Umesto da obilazite prodavnice u potrazi za idealnim poklonom za dan zaljubljenih, dođite kod nas. Jer idealan poklon teško da ćete pronaći, a mi vam nudimo da voljenu osobu iznenadite i obradujete kratkim, ali slatkim putovanjem.

Iako živimo u digitalno doba, i mada su naši životi u opasnosti da uskoro postanu virtuelni, Valentinovo je onaj dan u godini kada se vraćamo u stara dobra tradicionalna vremena.

Šetaćemo Karlovim mostom u Pragu.
Bacićemo novčić u fontani di Trevi u Rimu i obići Vatikan.
Upijaćemo prekrasne predele Toskane i slušati Pučinijeva dela u Luki.
Gubićemo se po živopisnim uličicama Venecije.
Razgledaćemo Istanbul i krstarićemo Bosforom.
Uživaćemo u gastronomiji i lepotama Bolonje.
Jer neke tradicije ostaće zauvek, koliko god se društvo bude menjalo. A mi, u Felix travelu, volimo i poštujemo tradicije.

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.