Daleke Destinacije 2021 / 2022

 

Daleke Destinacije 2021 / 2022

Egzotična putovanja

Grupna / Individualna putovanja

 

Iskoristite priliku da upoznate udaljene krajeve sveta, tradiciju i istoriju. Prepustite se avanturi i otkrivanju neverovatnih pejzaža.

Sve daleke destinacije na jednom mestu: čarobni Maldivi, egzotični Bali, Kraljevski Tajland, Old timer Cuba, Sejšeli, Neistraženi Vietnam, tirkizni Karibi, Corona u Mexicu, Čarobne plaže Mauricijusa...i mnoge druge.

 

Meksiko akcija - Jedinstveni odmor na rajskim plažama Kariba
Avionom   10 DANA / AVIONOM
Maldivi sa uključenim izletima - Mafuši ostrvo (Maafushi)
Avionom   10 DANA / AVIONOM
Šri Lanka - Kendi, Hikaduva
Avionom   15 DANA / AVIONOM
Zanzibar - Stoun Taun, Nungvi/Kendva
Avionom   10/13 DANA / AVIONOM
Najlepše plaže u kombinaciji sa ritmom Afrike, preukusnom hranom i divnim ljudima Egzotičan raj!
Avionom   13 DANA / AVIONOM
Sejšeli: Mahe, Praslin
Avionom   13 DANA / AVIONOM
Odmor iz snova među kariokama, samba i fudbal na ulicama, uzbudljiv noćni život uz kaipirinje… Cidade de Deus.
Avionom   12 DANA / AVIONOM
Kolumbija: Bogota, Medeljin, Santa Marta i Kartahena
Avionom   15 DANA / AVIONOM

 

 

MALDIVI

Zamislite minijaturna nabujala ostrva rasuta kao pokidana biserna ogrlica po Indijskom okeanu, plaže na kojima nikada nema puno ljudi, more koje izgleda kao bazen u kome možete jednostavno da plutate po površini, dok su na samo nekoliko metara od Vas korali, tako da se i najneobičnije ribice vrlo često nalaze u samom plićaku. A onda odjednom impresivan ambis koji se obrušava u dubine okeana… Kao da ste do sada mirno šetali vrhom planine a onda, ni ne primetivši zakoračili preko ivice. To su Maldivi!

 

ŠRI LANKA

Zaputiti se na Šri Lanku znači poželeti čudesno putešestvije i doživeti ga! Jer, ova tropska ostrvska zemlja u zagrljaju Indijskog okeana nadomak ekvatora, predstavlja redak spoj blagotvornog podneblja, prijatnog i gostoljubivog naroda i najraznovrsnijih prirodnih, istorijskih i kulturnih sadržaja i lepota. Ovakva jedinstvena kombinacija svakako obećava nezaboravan odmor i potpuno opuštanje, uz mnogobrojne moguće iskorake u pravcu istraživanja sveta prebogate i drevne baštine, bujne i najneverovatnije flore i faune i raznoraznih specifičnosti koje se ne mogu pronaći ni na jednom drugom meridijanu. Nije ni čudo što svojim oblikom podseća na najveći poznati dijamant na svetu – „Kohinor“ – Šri Lanka (u prevodu „Svetlo ili Sveto Ostrvo“) zaista je pravi dragulj među tropskim destinacijama.

 

MAURICIJUS

Mauricijus će vas začarati i podići vaš duh čineći da se osećate specijalnim i da pripadate odabranoj grupi ljudi koji su dobili priliku da posete ovo zadivljujuće ostrvo. Plaže od kojih zastaje dah, kornjače koje se slobodno kreću po pesku, oltari posvećeni izumrloj vrsti ptice Dodo, kontrasti različitih boja i ukusa, oaza mira, samo su neke od stvari koje ćete iskusiti. Mauricijus je mesto gde su prošlost i sadašnjost sjedinjeni na gotovo neprimetan način, to je ostrvo specifične lepote koja će vas naterati da mu se vratite ponovo.

 

TAJLAND

Dobro došli u zemlju osmeha! Tajland će Vam zaustaviti dah prelepom prirodom, inspirativnim hramovima, ruševinama impresivnog antičkog kraljevstva, ljubaznošću lokalnog stanovništva i karakterističnom kuhinjom. Zamislite sebe kako istražujete Bangkok i potom, na leđima slona, razgledate bogatu prirodu sevrnog Tajlanda i nakon svih avantura uživate na jednom od rajskih ostrva, Puketu ili Ko Samuiju. Kada Vam najviše odgovara da krenete?

 

KUBA

Biserno more, pesak medju prstima, talasi koji prate ritam muzike i oblačići rasuti po nebu kao dim iz Cohiba cigare… Kokteli bogati različitim ukusima, kao što je i Kuba bogatstvo posebnosti i različitosti. Zakoračite u svet drugačiji od bilo čega drugog šta ste probali. Neke odmore pamtimo po onome šta smo videli, sa nekih dugo čujemo pesme i zvukove, sećamo se mirisa i ukusa nekih zanimljivih specijaliteta, ali Kuba… Kuba se doživljava svim čulima!

 

SEJŠELI

Slike koje prve asociraju na ova ostrva su pre svega palme, srebrnkasti pesak koji se presijava na suncu i koralni grebeni koji izviruju iz voda Indijskog okeana. Magija ove zemlje je u njenoj netaknutosti, rajskom okruženju, dugim peščanim plažama, providnoj, tirkiznoj boji toplog mora ispremnosti da zadovolji i najzahtevnijeg gosta. Zamislite sebe kako lenčarite na rajskoj obali na Sejšelima, uz stabla kokosovih palmi i pesmu retkih vrsta ptica, dok razmišljate koji od kreolskih ili morskih specijaliteta da probate za večeru.

 

BALI

Dok avionom stižete na ovo ostrvo, prvo što ćete videti je beskrajno zelenilo opasano morem, koje sa jedne strane miluje obalu, dok se na drugoj strani ostrva visoki talasi lome o obalu. Kultura i priroda Balija su najveće bogatstvo ovog ostrva: hinduistički hramovi, tradicionalne nošnje, žene koje vodu i hranu nose u posudama na glavi, najegzotičnije voće koje raste tik uz prozor vaše hotelske sobe, šume sa preko 100 vrsta drveća svih nijansi i boja, mirisne plantaže vanile i citrusa i još mnogo toga što ćete zauvek poneti sa sobom kao najlepšu uspomenu sa putovanja.

 

ZANZIBAR

Mirisi vanile, cimeta i kakaoa se slobodno mogu nazvati mirisima Zanzibara. Ovo ostrvo je poznato po svojim začinima i moru tirkizne boje koje u kombinaciji sa belim peskom čini da se osećamo kao da smo upravo zalutali u svoje najlepše snove. Nakon što posetite prirodno stanište delfina, obiđete lokalna sela sa kućama od kamena i blata, plantaže začina i upoznate bogat podvodni svet gde možete sresti barakude, tune, hobotnice, jastoge, kornjače i više stotina vrsta riba, sklad sa prirodom je zasigurno najlepši utisak koji ćete poneti sa Zanzibara.

 

 

 

Uslovi Covid 19 

 

 

flixbus

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Budimpešta Putovanje 2022

BUDIMPEŠTA

59€

 

 

Turska Istanbul Putovanje 2022

ISTANBUL

49€

 

 

Ljubljana Putovanje 2022

LJUBLJANA

69€

 

 

Kapadokija Putovanje 2022

KAPADOKIJA

299€

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.