Beč Sretenje Dan Zaljubljenih 2025

BEČ SRETENJE DAN ZALJUBLJENIH 2025

 

Putovanje Beč Sretenje Dan Zaljubljenih 2025 je aktuelna prestonica Austrije i nekadašnji glavni grad moćne Austrougarske imperije. Danas je i moderna turistička metropola na obalama lepog plavog Dunava sa vidnom namerom da svakog posetioca šarmira lepotom palata carskog Hofburga i šenbrunskih parkova, bogatim umetničkim kolekcijama i muzičkim nasleđem, ali i izvrsnim šopingom i provodom u mnogobrojnim restoraobilje piva i domaćeg vina. Beč je i grad u kome su živeli i stvarali Gete, Frojd, Betoven, Ajnštajn, Mocart i mnogi drugi, a svaki Austrijanac će s ponosom istaći da je nemački koji oni govore najčistija i najmelodičnija varijanta tog jezika. U Beču je, zapravo, sve posebno, od lepote njegove panorame do ukusa kolača.

BEČ SRETENJE Dan Zaljubljenih 2025

Beč sa fakultativnim obilascima: Šenbrun, Parndorf i Bratislava ( Slovačka )

 

Paket aranžman 5 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom

 

Putovanje Beč Dan Zaljubljenih 2025

/

Br. dana/noći 5/2

SPECIJALNA PONUDA

/€

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja -

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema program.
- Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
- Panoramsko razgledanje po programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 80 eur

Fakultativne izlete:

- Outlet Parndorf i Bratislava- 30 eur/deca do 12.godina 20 eura
- Grand tura Šenbrun - 40 eura / Deca do 12 godina 30 eura
- Pešačko razgledanje sa vodičem 5 eura

 

1. dan BEOGRAD - BEČ
Sastanak putnika u 22:00h na parkingu Sava Centar. Polazak u 22:30h. Polazak iz Novog Sada oko 23:30h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan BEČ
Dolazak u Beč u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Parlament, Gradska kuca, Nacionalno pozoriste, Opera, Kertner strasse, Karlova crkva. Slobodno vreme ili fakultativno pešačko upoznavanje istorijskog centra Beča sa vodičem: šetnja kroz Hofburg, Kertner strasse. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan BEČ - PARNDORF - BRATISLAVA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u outlet Parndorf. Iskoristite sezonske rasprodaje i do 70% u jednom od najvećih outlet-a u Evropi sa preko 150 radnji čuvenih svetskih brendova. Slobodno vreme do polaska za Bratislavu,prestonicu Slovačke. Obilazak bratislavske tvrdjave, koja se uzdize i dominira nad starim delom grada, i upoznavanje sa bogatom istorijom ovog lepog grada, Razgledanje: Glavni Trg, Pozoriste, Katedrala Sv. Martina, Mihaljska Kula, Palata Grasalkovic. Slobodno vreme i preporuka za ručak u nekom od tipičnih bratislavskih restorana. Slobodno vreme do povratka. Noćenje.

4. dan BEČ - ŠENBRUN (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativna poseta carskom dvorcu Šenbrun u čijim sobama ćemo upoznati zivot slavnih austrijskih vladara poput Marije Terezije, Cara Franca Jozefa I i njegove prelepe supruge Carice Elizabete-Sisi. Slobodno vreme u Beču za uživanje do polaska. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak za Srbiju.

5. dan BEOGRAD
Dolazak u BEOGRAD u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

NAČIN PLAĆANJA:

Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Felix Travel-a
Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Leonardo Hotel Vienna Schonbrunn 3* se nalazi na u 15. bečkom okrugu, na 5 minuta vožnje metroom od palate Šenbrun i železničke stanice Vestbahnhof. Stanica metroa Langenfeld (linije U4, U6) udaljena je svega 100 metara.
U hotelu se nalaze klimatizovane sobe sa LED kablovskom televizijom, besplatnim bežičnim internetom i prostorom za sedenje. Kupatila su opremljena tušem, a sobe su opremljene modernim nameštajem.
Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom.

Hotel Leonardo Vienna Otto-Wagner 3* je smešten na odličnoj lokaciji u 15. bečkom okrugu, zvanom Rudolfshajm–Finfhaus. Nalazi se na 1,1 km od Zapadne železničke stanice u Beču (Wien Westbahnhof), 2,2 km od Bečke gradske dvorane i 2,6 km od Palate Šenbrun. Ovaj hotel sa tri zvezdice raspolaže terasom i barom. Iz svake smeštajne jedinice se pruža pogled na grad. WiFi se može besplatno koristiti.
Sobe su klimatizovane i sadrže radni sto, aparat za kafu i sef. Takođe imaju flat-screen TV i sopstveno kupatilo sa tušem. U svim sobama hotela Leonardo Vienna Otto-Wagner su obezbeđeni peškiri i posteljina.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
• Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. 

 

 

 

B E Č (Putovanje Beč Dan Zaljubljenih)– carska “muzička prestonica“ Beč je danas metropola jedinstvenog šarma, grad muzike, dostojanstvena i ponosna prestonica, svedok blistavog vremena velike monarhije, grad koji je očuvao germansku racionalnost, poslovnost i klasičnu lepotu, ali je ipak izuzetak u germanskom svetu: isuviše je raskošan, elegantan, kosmopolitski. Iskre nekadašnjeg sjaja velike i moćne carevine i jedne sjajne kulture, i danas se mogu primetiti. U gradu se oseti barokna atmosfera srednjeg veka i carski život moćne dinastije Habsburg. Čak šest i po vekova, sve do kraja I svetskog rata, vladala je dinastije Habsburg, koja je i ostavila u amanet budućim generacijama ogromno nasledje, a kolekcionarska strast njenih vladara načinila ga je riznicom kulturnog i umetničkog blaga: nezaobilazni dvorac Šenbrun, najposećeniji austrijski objekat, palata Hofburg u centru, sa carskim apartmanima, riznicom i Sisi Muzejom, Kulturno-istorijski muzej (jedna od najboljih postavki slika na svetu), Prirodno-istorijski muzej, Belvedere (postavka Klimtovih dela), Tehnički muzej, MAK (Muzej primenjenih umetnosti), Leopoldov muzej (dela secesionista), Albertina sa jednom od najvećih zbirki grafika…samo su neki od preko 120 galerija i muzeja raznih vrsta! Muzika je ponos Bečlija! Od austrijske prestonice vladari su ga načinili gradom muzike, jer ovde su stvarali i na njihovim dvorovima radili čuveni kompozitori poput Mocarta, Betovena, Štrausa i Bramsa. Za njihove ljubitelje tu je jedinstvena Kuća muzike, u centru grada! Naravno, pored brojnih i zanimljivih muzeja, grad ima prelepe katedrale, trgove, palate, bulevare poput čuvenog kružnog Ringa oko starog grada… Za ljubitelje šopinga, tu su ekskluzivne trgovačke ulice Graben, Kohlmarkt i Kertnerstrasse, sa svetski poznatim dizajnerima, dok je Mariahilferstrasse tradicionalno trgovačka ulica za Bečlije. U Beču nikad nije dosadno. Za posetioce ovog grada, u svako doba godine ima dosta atrakcija, zanimacija, uživanja u svim čulima.... a treba zadovoljiti i čulo ukusa, a i mirisa! Za to su zadužene brojne taverne, poslastičarnice i kafeterije, koje su ovde prava institucija: kafa "melanž", uz parče saher torte ili pite sa jabukama su neodoljivi u poslastičarnici hotela „Saher“, u carskom „Demelu“ ili u poslastičarnici „Aida“! Brojne su taverne iza "Muzejskog kvarta", koje nude tipične bečke specijalitete, poput bečke šnicle, jela sa govedinom, kobasice... a za kraj dnevnih aktivnosti, možda odabrati da se provozate kao bečka gospoda, fijakerom! Nama ne tako dalek Beč, uvek aktuelan, uvek lep…

TOP 5: Katedrala Sv. Stefana, Dvorac Šenbrun, Palata Hofburg, Kulturno-istorijski muzej, Belvedere

Putovanje Beč Autobusom Sretenje

...


Beč Istorija i Kultura

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Rimini Bolonja 8.Mart 2024

RIMINI BOLONJA 8.MART 2024

119€

 

 

Venecija 8.Mart 2024

VENECIJA 8.MART 2024

109€

 

 

Ljubljana 8.Mart 2024

LJUBLJANA 8.MART 2024

129€