top image

...

...

...

...

...

...

...

...

....

 


Đavolja varoš - čudo prirode
Kopaonik, Vrnjačka banja i Župa aleksandrovačka

PROGRAM U PRIPREMI...

 

 

Program putovanja:

1. dan – Beograd – Kuršimlija - Đavolja Varoš – Prolom banja - Kopaonik

Polazak u sa parkinga u bloku 42 (preko puta Buvljaka) u 07:30 časova. Putovanje autobusom u pravcu Kuršumlije. Odlazak do Kuršumlije u kojoj se nalaze prve dve značajnije zadužbine srpskog vladara Stefana Nemanje. To su crkve posvećene Bogorodici i svetom Nikoli. Po predanju su od olovnog krova crkve svetog Nikole pravljeni kuršumi pa je i grad dobio ime Kuršumlija.

Nastavak puta ka Đavoljoj varoši i obilazak jedinstvenog spomenika prirode koji je ušao u finalni izbor 7 novih čuda prirode. Tamo se, u “Đavoljoj” i “Paklenoj” jaruzi nalaze 202 zemljane figure, različitih oblika i dimenzija, visine od 2 do 15 m, širine od 0,5 do 3 m, sa kamenim kapama na vrhu. One nastaju kao rezultat specifičnog erozivnog procesa koji traje vekovima. Figure se obrazuju, rastu, menjaju, skraćuju, postepeno (vrlo sporo) nestaju i ponovo stvaraju. Deluje nestvarno...

Ovaj geomorfološki fenomen je jedinstven u našoj zemlji i vrlo redak u svetu.
Obilazak Đavolje varoši i slobodno vreme za ručak ili odmor.

Nastavak puta ka Kopaoniku. Dolazak u hotel. Noćenje

2. dan – Kopaonik – Aleksandrovac – Vrnjačka banja - Beograd

Doručak. Zajednična šetnja i uživanje u planinskoj prirodi nacionalnog parka Kopaonik.

Polazak ka Aleksandrovcu i odlazak na fakultativnu degustaciju vina i zakusku u župskoj vinariji. Aleksandrovačka župa je jedno od mesta u Srbiji sa najdužom neprekinutom tradicijom vinogradarstva. Ovde je i knez Lazar imao svoje vinograde, a francuski konzul Deko je 1904. župu nazvao srpskom Šampanjom, poredivši je sa tom oblašću u Francuskoj pre svega zbog klime, koja izuzetno pogoduje uzgoju vinove loze.

Dolazak u Vrnjačku banju, mesto u kojem su još Rimljani otrkili lekovita svojstva termalnih voda. Banja ima 7 lekovitih izvora. Pored toga poznata je po parkovima kroz koje voze fijakeri (nekada su se u njima vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojković…). Od 2011. uređen je Japanski vrt na 3000 hekrata. Srž vrta je malo jezero sa ostrvcem, čajna kućica,a na brdu mali kaskadni vodopad i most...

Nezaobilazno mesto u Vrnjačkoj banji je most ljubavi, prvi na kojem je u Srbiji započeo običaj “vezivanja” ljubavi, stavljanjem katanac sa imenima dvoje zaljubljenih na ogradu mosta. Za njega je vezana jedna divna ali i tužna priča o ljubavi oficira Relje i učiteljice Nade, koja je započela ovaj običaj…

Polazak ka Beogradu i povratak u večernjim časovima.


Cena aranžmana iznosi vvv
Snižena cena aranžmana vvv

Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Komercijalne banke na dan uplate

 

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Aranžman obuhvata:
- Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom i klimom
- 1 noćenje sa doručkom u JAT apartmanima na Kopaoniku, ili sličnom objetku
- Boravišnu taksu za smeštaj na Kopaoniku
- Hotelsko osiguranje
- Usluge vodiča u svakom autobusu
- Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Degustacija vina i zakuska u vinariji  – 850 RSD
- Ulaznice za spomenik prirode "Đavolja varoš" - 350 RSD
- Paket ručak + ulaznice za „Đavolju varoš“:
    - meni 1: Đavolji ražnjić, mešana salata, lepinja – 1000 RSD
    - meni 2: Teletina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1250 RSD
    - meni 3: Jagnjetina ispod sača, mešana salata, lepinja – 1350 RSD
- Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit
- Individualne troškove putnika

NAPOMENE:
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu za popuste, kako bi sa agencijom proverili da li ima dovoljno mesta.
Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora licenca Ministarstva turizma OTP  16/2016.

Uz ovaj program važi cenovnik br. 1 od 15.03.2016.

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.