top image

...

...

...

...

...

...

...

...

....

 


Izlet Tragom srpskih vampira 2019

PROGRAM U PRIPREMI...

 

Program putovanja:

Polazak iz Beograda sa parkinga u bloku 42 (preko puta OTC Buvljak) u 08:00 časova.

Putovanje ka Lajkovcu i odlazak u mesto Markova crkava, u posetu Kumovoj vodenici, jednoj od najstarijih vodenica u ovom kraju. Pauza za odmor, uz mogućnost doručka, kafe i kupovine domaćeg brašna.

Odlazak na Divčibare i vidikovac sa koga se pri lepom danu vidi čak Durmitor u Crnoj Gori, ali i Tornik na Zlatiboru. Eventualno, degustacija čuvenog “šejka od maline”.

Blagotvorni uticaj klime Divčibara na čovečiji organizam među prvima je zapazio knez Miloš, dolazeći zbog poslova vezanih za tov stoke. Knez je prvi put boravio na jula 1822. godine. Boraveći na planini preko leta, knez se odmarao, okružen lepotom Divčibara, u ”gospodarskim kolebama”. Divčibare su se razvile u planinsko – turističko mesto, pogodno za turizam jer je blizu Beograda, Valjeva, Šapca, Čačka, pa i nekih vojvođanskih gradova. Nadmorska visina oko 1000 metara, obilje vode, šume i trave, vrlo laka prohodnost koja omogućuje šetnje u svim pravcima.


Putovanje za Valjevo i odlazak na rečicu Gradac, do vampirske vodenice – Da li ste znali da je reč „vampir“ srpskog porekla? To ćemo vam pokazati u vodenici u kakvoj je svoju žeđ gasio prvi svetski vampir!!! Voda reke Gradac je jedna od najčistijih u Evropi – u njoj se i danas blizu gradskog jezgra Valjeva mogu povremeno videti vidre. U blizini vodenice je i mala brana sa prelazom preko reke, koji čine neodoljivo ljubak ambijent.

Obilazak pomalo jezive izložbe Valjevskog muzeja u podrumu Muselimovog konaka, gde ćete videti zatočene srpske knezove vezane lancima pred “Seču knezova” 1804. godine.

Obići ćemo spomenik srpskom piscu Milovanu Glišiću koji je napisao pripovetku “Posle 90 godina” koja je proslavila Savu Savanovića. Čućemo kako se rodio prvi svetski vampir. Pogodite gde? U Srbiji! A to nije legenda, već o tome postoji zvanična dokumentacija austrijske vojske, koju ćete moći da vidite.


Šetnja Tešnjarom. Tešnjar je stara, čaršija formirana još u turska vremena i proteže se duž desne obale Kolubare. Idući tom kaldrmom, prolazeći pored niskih bondručkih građevina, još može se osetiti duh orijentalne tržnice i pazariti u nekoj od radionica starih zanatlija: voskara, sarača, grnčara, tkača, kazandžija.


Degustacija tradicionalne srpske rakije šljivovice u restoranu Jefimija na autentičnom gradskom korzou, zaštićenom zakonom – Tešnjaru. Šljivovica je srpsko nacionalno piće koje se pravi prema originalnoj recepturi od šljive. Preko 3000 hektara je zasađeno šljivom samo u regionu Jadra. Videćemo i kazan u kome se pravi rakija i čuti kako se od šljiva dobija prepečeni sok.
Slobodno vreme za odmor ili ručak (Fakultativno)

Povratak za Beograd.Dolazak u večernjim satima.

 Cena aranžmana vvv

Snižena cena  vvv

 

Način plaćanja:

– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Aranžman obuhvata:
– Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom, kapaciteta do 55 sedišta
– Usluge vodiča u svakom autobusu
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:

Fakultativne usluge:

Doručak (lepinja na kajmaku, projara sa sirom i kajmakom, suhomesnato) 100-200 din
– Ručak u restoranu u Valjevu – 700 dinara *
– Degustaciju šljivovice ili piće u restoranu  – 200 din *
– Ulaznice za Valjevski muzej – 220 dinara po osobi

– Individualne troškove putnika

* Ručak i degustacija u paketu – 850 dinara

NAPOMENE:

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Ovaj program rađen je na bazi 65 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 16/2016.

 

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.