ISTANBUL

 

Program u Pripremi...


sa fakultativnom posetom Prinčevskim ostrvima

 

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

 

 

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Položaj Istanbula na kontaktu između Evrope i Azije uslovila je vekovno mešanje različitih kultura, pa je došlo do stvaranja interesantnog etničkog sklopa, koji je izuzetno atraktivan za turiste. Istanbul je kroz svoju dva i po milenijuma dugu istoriju bio prestonica tri velike imperije: rimske, vizantijske i otomanske, gde je zahvaljujući svom položaju bio uvek u centru političkih,vojnih i kulturnih zbivanja. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Istanbul je glavni grad sveta. Ne postoji rival u svetu u pogledu geografske lokacije“ - Joseph Heller

Prinčevska ostrva - najekskluzivnije izletište u blizini  Istanbula. Nalazi se u Mramornom moru. Najznačajnija ostrva u ovom malom arhipelagu su: Kinali ili crveno ostrvo, Eurgaz i Mejbeli. Bujuk ada ( Veliko Ostrvo ) je najlepše i najveće ostrvo u ovom arhipelagu. Veoma je uređeno i na njemu nema automobila. Ovde se nalaze mnogobrojini letnjikovci ograđeni cvećem i zelenilom.

 

 Termin Putovanja  Hotel  Cena aranžmana SPECIJALNA CENA SA POPUSTOM
vvv Hotel  3* vvv vvv
vvv Hotel  3* vvv vvv


- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS  na dan uplate-

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Istanbulu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Stanični vaučer 50 rsd po osobi ( uplaćuje se u agenciji ) 
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja, agencija preporučuje usled trenutne situacije  da bi putnici trebalo da imaju međunarodno putno osiguranje koje pokriva Covid-19  (mogućnost pribavljanja u agenciji).
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40 eura

Fakultativne izlete:

- Obilazak starog jezgra Istanbula : Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 15  € (cena obuhvata obilazak starog jezgra Istanbula, upoznavanje i šetnju sa lokalnim vodičem)
- Prinčevska ostrva: Krstarenje Bosforom sa posetom Prinčevskim ostrvima (Buyuk Ada) - 20 € (cena obuhvata autobuski prevoz, vožnju brodom, vožnja električnim kombijem na Velikom ostrvu (Buyuk Ada) i uslugu lokalnog vodiča)
- Carigradska (Vaseljenska) Patrijaršija i nezaobilazni vidikovac Pier Loti (Pierre Loti) -  15 € (cena obuhvata prevoz autobusom  i usluge lokalnog vodiča)
-  * Tursko veče 30 €

CENA PAKETA IZLETA: 50 € sa popustom 45 € (ne uključije izlete sa zvezdicom)
* Tursko veče – 30 €.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – Polazak za Istanbul iz Beograda u 15.00h sa BAS stanice, sastank grupe 14.30. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme do smestaja u hotel.  U večernjim časovima slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića). Noćenje.

3. DAN – Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog Izleta: poseta Carigradskoj (Vaseljenska) Patrijaršiji -  jednoj  od četrnaest autokefalnih pravoslavnih crkava i vidikovcu Pier Loti (Pierre Loti) - mesto sa kog se pruža najbolji pogled na biser Istanbula, čuveni Zlatni rog.  Nakon obilaska  Vaseljenske Patrijaršije i nezaobilaznog vidikovca Pier Loti slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta : krstarenja Bosforom i Mramornim morem sa posetom Prinčevskim ostrvima ( Bujuk ada – Veliko ostrvo) sa lokalnim vodičem. Obilazak Prinčevskih ostrva najekstkluzivnijeg letovališta u blizini Istanbul i slobodno vreme na Velikom ostrvu ( Bujuk Ada) najvećem od 4 ostrva koja su otvorena za turiste. Površina ostrva je 5,4 km i boravak na njemu je izuzetno prijatan zbog obilja šumskog zelenila i odlične klime. Na ostrvu ima dosta manjih hotela i istorijskih građevina poput crkve Aja Jorgi (Sveti Đorđe) iz 6. veka i Hamidij džamije koju je izgradio sultan Abdulhamit II. Nakon obilaska Bujuk Ade i predaha povratak u Istanbul, uživanje  Mramornim morem i Bosforom gde ćemo prolaziti pored  Kiz Kulesi ( Devojačkoj Kula) za koje su vezane zanimljive legende koje govore o njenom postojanju i koje je čine jednom od najlepših simbola Istanbula, koji se nalazi na ulazu u Bosfor iz Mramornog mora. Ovde  ćemo napraviti neke od najlepših slika sa nezaboravnog krstarenja Bosforom. Po završetku krstarenja povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska starog jezgra Carigrada sa lokalnim vodičem: Antički hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi dvorc – muzej. Uživanje u prelepom Istanbulu do polaska za Beograd. Povratak u popodnevnim časovima.

5.DAN – Dolazak u Beograd u pre podnevnim časovima.

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike Instalment kreditnih      kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
-  Odloženo plaćanje : 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 mesečne rate čekovima građana
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta  www.felixtravel.rs.

Hotel Grand Emin 4* http://www.aymahotelsgroup.com/grandemin/
Grand Emin Hotel nalazi se u blizini metro stanice Yenikapı i odlično je povezan kako sa aerodromom Ataturk, ali i sa azijskim delom grada, tako i sa istorijskim centrom Istanbula koji se nalazi na samo 20tak minuta vožnje tramvajem. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. Gosti u mogu da uživaju i na terasi hotela gde se nalazi otvoren bazen i bar.Sve sobe opremljene su spavaćim delom, TVom sa satelitskim kanalima, besplatanim bežičnim internetom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica ima sopstveno kupatilo.

Hotel Benler 3*  http://benler-hotel.hotel-istanbul.net/en/
Hotel Benler se nalazi u starom gradskom jezgru u centralnom delu Istanbula, na 1,5 km od Bazilike Cisterne i Fatihove džamije. Sve sobe imaju besplatan WiFi i satelitsku televiziju. Svaka jednostavno nameštena soba u hotelu Benler sadrži klima-uređaj i sopstveno kupatilo.

Hotel Kecik 3* https://www.kecikhotel.com.tr/
Hotel Kecik se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli), u blizini svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak-kontinetalni švedski sto.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste.

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA

- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. 
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. 
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
-Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. 
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. 
-Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
-U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 
- Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA  BROJ 0007/2021 OD 10.01.2021. ZAKLJUČENOG SA UGOVARAČEM OSIGURANJA  NACIONALNOM ASOCIJACIJOM TURISTIČKIH AGENCIJA  PU „YUTA“ , BEOGRAD  KOJA SE AKTIVIRA KOD NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU „ YUTA“ , 011 3228 686, 011 3228 687 PRIJAVOM NA ADRESU  YUTA , BEOGRAD UL. KONDINA BR. 14. ILI NA MAIL : garancijaputovanja@yuta.rs
ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 00431257 OD 16.01.2021. GODINE – ROK VAŽENJA 01.1020.20. GODINE, POLISA SAVA OSIGURANJE, U VISINI OD 250.000,00 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETA KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM , DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA  PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL 
LICENCA OTP 97/2021 KATEGORIJA A 25


Cenovnik br. 1 od 10.09.2021.

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Položaj Istanbula na kontaktu između Evrope i Azije uslovila je vekovno mešanje različitih kultura, pa je došlo do stvaranja interesantnog etničkog sklopa, koji je izuzetno atraktivan za turiste. Istanbul je kroz svoju dva i po milenijuma dugu istoriju bio prestonica tri velike imperije: rimske, vizantijske i otomanske, gde je zahvaljujući svom položaju bio uvek u centru političkih,vojnih i kulturnih zbivanja. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar. 

Istanbul je glavni grad sveta. Ne postoji rival u svetu u pogledu geografske lokacije“ - Joseph Heller

Prinčevska ostrva - najekskluzivnije izletište u blizini  Istanbula. Nalazi se u Mramornom moru. Najznačajnija ostrva u ovom malom arhipelagu su: Kinali ili crveno ostrvo, Eurgaz i Mejbeli. Bujuk ada ( Veliko Ostrvo ) je najlepše i najveće ostrvo u ovom arhipelagu. Veoma je uređeno i na njemu nema automobila. Ovde se nalaze mnogobrojini letnjikovci ograđeni cvećem i zelenilom...

 

  

 

  

 


 
 

 

 

 

 

flixbus

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

Albanija Prvi Maj 2021

ALBANIJA 1. MAJ

99€

 

 

Prvi Maj Ohrid 2021

OHRID 1. MAJ

69€

 

 

Putovanje Budvanska Rivijera Ostorg 2021

BUDVANSKA RIVIJERA OSTROG

75€

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.