Letovanje Egipat 2024 Cene

Letovanje Egipat 2024

EGIPAT – zemlja faraona, Sunca i šopinga

Egipat nisu samo piramide, kamile, Nil, pustinje i oaze, faraoni i istorija… Egipat se pokazao kao izuzetno dobar domaćin milionima turista koji na njegovoj obali Crvenog mora provode svoje odmore, uživaju u toplom, čistom, atraktivnom Crvenom moru, a u toku letovanja iskoriste da vide upravo to što je i prva asocijacija na Egipat – piramide i kamile.
Sve popularniji na turističkoj mapi sveta, ova afrička država izlazi i na Crveno more i na ogromno Mediteransko more, pa zajedno sa Saharom „diktiraju“ klimu.
Na svojoj ogromnoj teritoriji ima brojna arheološka mesta i lokalitete, jer ovde se razvijala jedna od najuticajnijih kultura i civilizacija na svetu! Ta civilizacija je dala brojne vladare, faraone i kraljeve, koji su ostavili za sobom ogromno bogatstvo, a ono se još uvek istražuje.
Najpopularnije i najvažnije letovalište Hurgada smeštena je na oko 440 km jugoistočno od glavnog grada države, Kaira. Na obali Crvenog mora izgradjeni su brojni hotelski kompleksi, rizorti, sa svim mogućim sadržajem za razne sportove, zanimacije, zabave, vodeni parkovi, tobogani… a na suprotnoj obali mora – Saudijska Arabija.
Zbog svoje suptropske klime i toplog mora, čija temperatura prelazi 29 C, u Hurgadi je moguće kupanje tokom cele godine! Ipak, izdvaja se period od marta do novembra, kao najprikladniji za odmor i kupanje.
Atraktivan cele godine, Egipat nudi pre svega dobar odmor, dosta sunca, zanimljiv šoping, uz tradicionalnu egipatsku hranu i kuhinju, u kojoj preovladavaju jagnjetina, povrće i začini. Poznato je da su i stari Egipćani puno pažnje poklanjali pripremanju hrane. Probajte njihov humus, sutlijaš, čaj, baklavu, falafel, pasirani pasulj, šavarmu…
Ako želite da upoznate drugi kontinent, neku drugu kulturu, da ne putujete predugo, a da imate i više od očekivanog, onda je Egipat prava destinacija za Vaše letovanje! Svakako da Egipat ima puno toga da Vam ponudi i puno razloga da ga posetite.
Izaberite pravi odmor po Vašoj meri – HURGADA zove...

 

 

 

 

Hurgada je biser Egipatske obale, nalazi se na Crvenom moru koje turisti iz puno razloga zovu “More sa sedam boja”.
Avionom   AVIONOM

 

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€