Osmi Mart Ljubljana 2023

Osmi Mart Ljubljana 2023

 

sa fakultativnim obilascima Bled, Bohinj, Trst, Šoping centar Tiarre

Slovenija se nalazi u srcu Evrope, gde se Alpi susreću sa Mediteranom i Panonskom nizijom. Ova mala zemlja odlikuje se bogatstvom netaknutih prirodnih lepota. Ljubljanu krasi mnogo arhitektonskih stilova i slikoviti Stari grad. Poslednjih godina mnogi putnički časopisi su Ljubljanu prozvali ’’novim Pragom’’


Paket aranžman 5 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom

 

 Termin Putovanja  Hotel  Cena aranžmana
   Hotel 3* / €

- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate-


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabl deker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hranei dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontitentalni-samoposluživanje) u hotelu Lev 4* u Ljubljani u 1/2 i 1/3 sobama
- Razgledanje prema programu putovanja
- Usluga predstavnika agencije-vodiča
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- stanični vaučer 50 rsd po osobi
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (odrasli - 567 din, deca do 18 god 336,00 din, osobe preko 70 god -1260 din)
(Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu -na upit
- Boravišnu taksu za hotele u Ljubljani 3,13 € , po osobi , po noći ( plaćanje na recepciji hotela)
- Fakultativne izlete:
- Obilazak Trsta i poseta shopping centru Tiare - 15 € /deca do 12 godina 10 €
- Fakultativni izlet Bled i Bohinj : 20 € / deca do 12 godina 15 €

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD - Sastanak grupe na BAS stanici u 23h. Polazak iz Beograda za Ljubljanu u 23:30 časova. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku ka Sloveniji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.dan – LJUBLJANA - Dolazak u Ljubljanu u jutarnjim časovima. Informativno upoznavanje sa znamenitostima Ljubljane u pratnji vodiča: Prešernov trg, Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet , Robova fontana, Zmajev most… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti . Noćenje.

3. dan – BLED – BOHINJ ( fakultativno) - Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do jezera Bled i Bohinj . Jezero Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, koje impresionira posetioce kako svojom prirodnom lepotom, tako i bogadstvom legende . Na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Nakon dolaska na Bled predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti, koje možete upotpuniti šetnjom pored jezera, posetom bledskoj tvrđavi, uživanjem u prelepom pejzažu uz kafu i čuvenu bledsku krempitu . Nastavak vožnje ka Nacionalnom Parku Triglav i poseta Bohinjskom jezeru , najvećem prirodnom jezeru Slovenije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Ljubljanu. Noćenje .

4.dan - LJUBLJANA - TRST (fakultativno) - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Trst i shopping centar Tiare. Dolazak u Trst , obilazak srpske crkve Sv.Spiridona , Piazza Unita d’ Italia, San Antonio Nuovo … Slobodno vreme za uživanje u Trstu. U dogovoreno vreme nastavak putovanja do shopping centra Tiare . Slobodno vreme do večernjih časova kada je planiran povratak za Ljubljanu. Preuzimanje putnika na dogovorenom mestu i nastavak putovanja ka Srbiji . Noćna vožnja.

5.dan BEOGRAD – Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike Instalment kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje : 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 mesečne rate čekovima građana
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

Hotel Lev 4*  se nalazi u centru Ljubljane , na 400 metara od Parka Tivoli i na 700 metara od Prešernovog trga i Tromostovja. U ponudi su elegantno nameštene sobe i bistro bar u foajeu. U svim prostorijama je dostupan besplatan WiFi. Sve sobe su klimatizovane i sadrže flat-screen TV, sef i sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Hotel poseduje velike prostorije za sastanke i konferencije i razne događaje u prizemlju. Na 800m od hotela je Cankarjev dom i Ljubljanski sajam, a na 850 m Ljubljanski stari grad. Glavna autobuska i železnička stanica nalaze se na 700 metara. Međunarodni aerodrom Jože Pučnik u Ljubljani udaljen je 25 km. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola.

U hotel 4* https://www.uhcollection.si/uhotel  se nalazi odmah pored poznatog Grand hotela Union. Lokacija susednog  U hotela nije slučajna, jer oba hotela pripadaju Union Hotels Collection. Godine 1979, Grand Hotel Union proširio se i uključio novu zgradu koja je kasnije postala Grand Hotel Union Business. Danas hotel sa 4 zvezdice poprima novi koncept i novo ime -  U hotel - gde se sve vrti oko gosta. Zajedno s Grand Hotel Union pruža najveći konferencijski hotelski centar u Ljubljani, osiguranu garažu s 120 parkirnih mjesta i tri opcije za gurmane - Restaurant Union, kavana Union i lobbi bar .Posetioci koji traže mir i opuštanje koriste se našim wellnessom sa bazenom, prostorijama za masažu, saunama i terasom sa pogledom na grad Ljubljana. Usredsređen na blagostanje i opuštanje, hotel nastoji da ponudi gostima nezaboravno iskustvo u samom srcu grada. U ponudi su standardne 1/2 i 1/2+1 sobe . Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom .


 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE: 

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. 

• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti..
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
. 

...

...

...

 


 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€