Prvi Maj Barselona 2024

Putovanje Barselona Prvi Maj 2024

NICA - MONTE CARLO - LLORET DE MAR - MONTECATINI

sa fakultativnom posetom Cinque Terre i Barseloni

 

Paket aranžman 9 dana: Autobuski prevoz + 3 polu pansiona u Ljoret de maru + 1 noćenje sa doručkom u Montekatiniju

 

HOTEL  4*
ohrid autobusom

 

Usluga

Br. dana/noći 9/4

3HB + 1BB

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

/€

- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate -

 

Popusti za decu u sobi sa roditeljima:

- deca do 2 godine plaćaju samo prevoz 50€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
- deca 2 - 11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe; I dete ostvaruje 30% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj) - 1/4 SOBE NA UPIT
-deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,ac), prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 3 polupansiona u Lloret de Maru u hotelu 4* i 1 noćenje sa doručkom u Montecatini Termama (ili okolini) u hotelima 3* u 1/2 i 1/3 sobama.
- Usluga predstavnika agencije / vodiča,
- Obilaske gradova prema programu, (Montecatini, Monte Karlo, Nica)
- Troškove realizacije programa

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela) - u hotelima sa 2* i 3*- 1 €/noćenju, 4* -2 €/noćenju
- Obaveznu turističku taksu za boravak u Lloret de Maru (plaća se na recepciji hotela-1 €/noćenju za hotele 3*, 1.5€/noćenju za hotele 4*)
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje
- Doplata za jednokrevetnu sobu – NA UPIT

Fakultativne izlete (minimum 30 prijavljenih)
- “ Cinque Terre”- 35€ / deca do 12 god. 20€ (u cenu je uključen prevoz do Spezia I karta za voz između svih pet sela)
- “ Barselona panoramica” - 25€ / deca do 12 god. - 15€ (celodnevni izlet)
- “ Barselona magica I outlet La Roca village” - 25€ / deca do 12 god. 15 € (celodnevni izlet)
- Park Guell - 15€ (uključen prevoz I ulaznica) / deca do 12 god - 10€
- “ Tossa de Mar i bodega” (besplatna degustacija vina) - 10 € / deca do 12.god. 5€

 

1. DAN BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 15:00h. Polazak iz Beograda u 15:30h. Dnevna I noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije I Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN NICA - MONAKO
U prepodnevnim časovima dolazak u Nicu. Obilazak kraljice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco... Slobodno vreme (tehnička pauza 9h). Nastavak putovanja ka Kneževini Monako. Po dolasku ćemo obići grad kocke Monte Karlo sa čuvenim grand kazinom i prelepim hotelom Le Paris - delo čuvenog arhitekte Garniea. Slobodno vreme do polaska ka Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku.

3. DAN LLORET DE MAR
Dolazak u Lloret de Mar u prepodnevnim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića - poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. DAN LLORET DE MAR - BARSELONA PANORAMIKA
Doručak. Celodnevna fakultativna poseta Barselone. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija - kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, šetaliste Las Ramblas. Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti - Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

5. DAN LLORET DE MAR - LA ROCA VILLAGE (OUTLET) - BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta jednom od najvećih outleta u Španiji u okviru koga se nalazi I Mango outlet I Nike factory. Slobodno vreme za šoping do polaska za Barselonu. Po dolasku u Barselonu mogućnost fakultativne posete parku Guell. Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovog grada. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje.

6. DAN LLORET DE MAR - TOSSA DE MAR - VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete najlepšem letovalištu na Costa Bravi TOSSA DE MAR-u. Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12. veka. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme do polaska u bodegu na degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Povratak u Ljoret de Mar. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Montecatini Terme. Noćna vožnja.

7. DAN MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

8. DAN MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Cinque Terre - Nacionalnog parka u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, Iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Madjore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme i nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

9. DAN BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, za korisnike kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 15 i 20-og u mesecu
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

Lloret de Mar

Hotel Maria del Mar 4*- mariadelmarhotel.com
Ovaj objekat je udaljen 5 min hoda od plaže. Hotel sa 4 * Maria del Mar smešten je u centru Ljoret de Mara, na samo 300 metara od plaže. Raspolaže zatvorenim i otvorenim bazenima, kao i sunčanom terasom. Sve klimatizovane sobe u hotelu Maria del Mar nude TV sa satelitskim kanalima, balkon i fen za kosu. Smeštajne jedinice imaju sopstveno kupatilo. Doručak I večera su kontinentalni, na bazi švedskog stola.

Montecatini Terme

Hotel Innocenti 3* hotelinnocenti.com/en/, nalazi se u srcu Montekatinija.U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran, bazen. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, klimu, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

Hotel Resort 3* hotelresortmontecatini.it/en/ nalazi se na 10m od centra Montekatinija. Sadrži restoran, bar, baštu. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Doručak je na kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Internazionale 3* hotelinternazionalemontecatini.it Ovaj elegantni hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 

BARSELONA, glavni grad španskog modernizma, glavni grad Gaudijeve čuvene i, nadasve spektakularne arhitekture! Ujedno najveći španski lučki grad, najznačajniji industrijski i finansijski centar Španije, jedan od najomiljenijih gradova države i verovatno najdinamičniji grad Sredozemlja. Može se reći da zauzima jedan od najboljih geografskih položaja kakav može imati neki grad. Malo je gradova na obalama Mediterana, koji mogu da se pohvale takvim napretkom u građevinarstvu, lepom arhitekturom, bogatom kulturom i takvim razvojem, kao što to može Barselona.

Olimpijske letnje igre 1992. godine dali su Barseloni duh brzog života i poslovanja, čime je otpočelo jedno novo doba dubokih promena i razvoja u čitavom priobalju grada, pre svega na brdu Monžuik.
Ono što je simbol ovog grada, može se reći i cele Španije, to je prepoznatljiva nedovršena katedrala Sagrada Familija (Sveta porodica), delo katalonskog arhitekte Antonija Gaudija. Biće najviši objekat u gradu, kad se završi. Inače, ono što je najneobičnije, najčudnije a ujedno i najlepše u Barseloni, delo je ovog genija! Većina njegovih dela je na listi UNESCO-a kao neprocenjiva kulturna i umetnička vrednost. Pored Sagrade, kojoj je posvetio 40 godina svog života, treba posetiti i Park Guelj, na brdu iznad grada, zatim u šetnji najlepšim bulevarom Gracia posebno se zaustaviti i diviti se kućama CASA MILA i CASA BATLO. Nadomak čuvene, po mnogim pisanim vodičima i najlepše, pešačke ulice u Evropi - LA RAMBLA, može se videti još jedno Gaudijevo delo – Palata Guelj. Uz Ramblu je Gotska četvrt, prelep kvart na mestu nekadašnjeg srednjovekovnog grada, danas prepun restorana, raznih prodavnica, suvenirnica, starih objekata, poput Kraljevske palate, Gotske katedrale, Episkopskog dvora, ostataka zidina iz antičkih vremena…. Treba se popeti i na čuveno brdo Monžuik, na kom je mnoštvo raznih atrakcija i zanimljivih lokaliteta - Špansko selo, kompleks od 116 kuća, koji predstavlja sintezu španske arhitekture, iz svih delova države, zatim Nacionalni muzej Katalonije u Nacionalnoj palati, a u parkovskom prostoru brda su Vojni muzej, Arheološki muzej Katalonije, Etnološki muzej, Grčki teatar, Vila Albenis, čije je salone dekorisao Dali, uredjena Botanička bašta sa florom suptropskog pojasa pet kontinenata, zgrada Fondacije Huan Miro, Olimpijski muzej, Olimpijski stadion, Olimpijski bazeni, tereni…
Pre nego sto kročite na La Ramblu od obale, popnite se liftom kroz stub, na čijem vrhu je statua Kristofera Kolumba, jedan od simbola Barselone. Sama statua Kolumba, visoka je skoro 8 m. Nadomak njega je Pomorski muzej, kao i tržni centar u moru - "Maremagnum", raj za kupoholičare. Nedaleko je i Akvarijum, jedan od najvećih centara ove vrste u Evropi! Šetajuci Ramblom, imaćete priliku da se divite brojnim uličnim zabavljačima, ali nemojte propustiti da prošetate i kroz glavnu pijacu – Bouqeria, a posle nje, ubrzo stižete i do najvećeg i glavnog trga u gradu TRG KATALONIJE. Oko trga su trgovačke ulice, robne kuće, prelepi bulevari koji su oivičeni drvoredima, ujednačenim zgradama i fasadama, sa fantastičnim urbanističkim uredjenjem!
Ljubitelji sporta, posebno fudbala, ne propuštaju priliku da posete čuveni hram fudbala – Nou camp, sedište fudbalskog kluba Barselona, miljenika Katalonije.
Naravno, ima tu još mnogo toga zanimljivog, ali treba vremena za istraživanje, a za ovakav grad vremena je uvek malo…
Šlag na tortu svakom turisti je prisustvovanje spetaklu koji se priredjuje ispod Nacionalne palate – magične fontane - predstava muzike, boja i raznih vodenih oblika koji se pred vašim očima pretvaraju u pravu magiju… sa takvim utiskom svako poželi da se ponovo vrati u ovaj veličanstveni grad….
Kad se sve to uzme u obzir, Barselona je, bez preterivanja, civilizacijski, urbanistički i turistički gigant Evrope i sveta. Zato danas Barselona, kao retko koji grad na svetu, može da udovolji svakom profilu turiste i uvek je aktuelna destinacija, privlačna u svako doba godine.

...

.....

 


Šta videti u Barseloni
Barselona Istorija i Kultura
Barselona je glavni grad Katalonije

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€