Moskva i Sankt Peterburg - Prvi Maj

 

PAKET ARANŽMAN 8 DANA: AVIO PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 7 NOĆENJA SA DORUČKOM Termin Putovanja  Hotel  Cena aranžmana
sa uključenim aerodromskim taksama
 26.04.2020. - 03.05.2020.  Hotel 3* 799 €

 - plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja –

 

Aranžman obuhvata:

– Međunarodni let Beograd – Moskva (direktan let, ekonomska klasa) i let Sankt Petersburg – Beograd, let sa presedanjem u Moskvi, ekonomska klasa),
– Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu – (aerodromske takse podložne su promenama, jer su u isključivoj nadležnosti aerodorma , i ne zavise od agencije niti avio prevoznika. S tim u vezi moguća je i korekcija cene ukoliko dođe do promena cena aerodromskih taksi ili YQ taksi za promenu cena goriva),
– Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
– Smeštaj na bazi 4 noćenja u hotelu Holiday Inn Express 3* Baumanskaya u Moskvi na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
– Smeštaj na bazi 3 noćenja u hotelu Hotel Station Z12 3* u Sankt Petersburgu na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
– Kartu za super brzi lux voz Sapsan na relaciji Sankt Peterburg – Moskva,
– Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
– Turu razgledanja metroa sa lokalnim vodičem,
– Panoramsko razgledanje grada autobusom u Moskvi i Sankt Peterburgu,
– Obilazak Petropavlovske tvrđave * ulazak u crkvu/kriptu u kojoj su sahranjeni članovi porodice Romanov se posebno plaća, karte se mogu individualno kupiti na licu mesta,
– Ručak po dolasku u Sankt Peterburg,
– Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:

– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– Osiguranje od otkaza aranžmana, radi se najmanje 45 dana pre početka putovanja
– Doplata za 1/1 – isključivo na upit (oko 160 evra u zavisnosti od dostupnosti u hotelima),
– Individualne troškove putnika.
 Fakultativne izlete (CENE FAKULTATIVNIH IZLETA ZAVISE OD LOKALNIH PRUŽALACA USLUGA I PODLOŽNE SU PROMENI SVE DO SLANJA UPITNIKA PUTNICIMA):
– Carsko (Puškinovo) selo i dvorac Pavlovsk +ručak 60 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
– Peterhof, park sa fontanama 60 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
– Krstarenje Nevom uz posmatranje podizanja mostova 55 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, krstarenje),
– Ermitaž 40 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, slušalice, ulaznice),
– Paktet Ermitaž+Krstarenje Nevom tokom bele noći 80 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
– Obilazak Kremlja 65 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
– Sergeijev posad + Manastir 55 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak ulaznice).
– Obilazak dvoraca Kolomenskoe i Caricino 65 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ulaznice)
– Krstarenje Moskvom uz bogatu večeru* 65 EUR (prevoz autobusom, lokalni vodič, večera, ulaznice).
– Tetrjakovski galerija 40 EUR (lokalni vodič, ulaznice).
- Paket Krstarenje moskvoom sa večerom + Tetrjakovski galerija 75 EUR prevoz autobusom, lokalni vodič, večera, ulaznice).
– Rusko gala veče uz ruski tradicionalni ples i muziku 65 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, večera, ulaznice).
– Izlet u Izmailovski Kremlj i buvlju pijacu  25 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič)PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Beograd - Moskva
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za Moskvu SU 2091 u 13:10h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Šeremetjevo u 17:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetkih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja… Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve

2. dan: Moskva
Doručak. Fakultativni IZLET DO IZMAILOVSKOG KREMLJA. Izmailovski dvorac predstavlja jedinstveni spoj umetničkog kampusa i narodne pijace. Ceo kompleks izgrađen je uglavnom od drveta, u stilu ruskog srednjevegovnog dvorca ali sa elementima „ruske secesije“, tj. sa puno živopisnih detalja. I sama njegova arhitektura predstavlja umetničko delo. Živopisna pijaca nudi sve – od hrane do suvenira, a unutrašnji prostor rezervisan je za galerije, muzeje i restorane.  Fakultativni obilazak jedne od najčuvenijih galerija na svetu – Tetrjakovski galerije. Polazak u hotel. Smeštaj i slobodno vreme. Fakultativni odlazak na večeru na brodu krstarenje rekom Moskvom. Noćenje.

3. dan: Moskva
Doručak. Fakultativni izlet u Kremlj. Do Kremlja ćemo ići metroom, koji je po broju putnika drugi najveći na svetu. Metro stanice u centralnom delu grada predstavljaju umetnička dela, i mi ćemo vas u okviru ove ture besplatno povesti u njihov obilazak. Šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Kremlja. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona. Fakultativni obilazak dvoraca Kolomensko i Caricino. Povratak u hotel i sobodno vreme. Noćenje.

 BESPLATNO: Razgledanje Moskovskih metro stanica uz pratnju vodiča


4. dan: Moskva – Sergijev Posad - Moskva
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas. Povaratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Moskva – Sankt Petersburg
Rano ustajanje. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na čuveni brzi voz Sapsan. Vožnja i uživanje u prostranstvima između Moskve i Sankt Petersburga. Dolazak na Moskovsku železničku stanicu. Polazak na ručak i panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih gradjevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih dogadjaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije, a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Slobodno veče ili fakultativni odlazak na noćno krstarenje rekom Nevom uz posmatranje otvaranja mostova na Nevi tokom BELE NOĆI i petrogradskim kanalima. Noćenje.

BESPLATNO: Ručak i panoramsko razgledanje St. Perburga, obilazak Petropavlovske tvrđave.

6. dan: Sankt Peterburg – Carsko selo i Pavlovsk
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Petersburga. Ručak. Odlazak za Pavlovsk, jednu od najbolje očuvanih carskih palata. Sam dvorac, koji je bio i letnja carska rezidencija, raskošno je neoklasično zdanje okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru ali je 1803. potpuno restauriran. Povratak u hotel. Noćenje.

BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate turu).

7. dan: Sankt Peterburg – Peterhof
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti, a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Rusko gala folk veče uz večeru i ruski ples i muziku. Noćenje.

8. dan: Sankt Peterburg – Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela u ranim jutarnjim časovima. Poletanje u 17:20h po lokalnom vremenu. Let za Beograd SU2090 preko Moskve, 1 stop. Sletanje u Beograd 19:25h. Kraj programa.


Način plaćanja:

– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 45 dana pre početka aranžmana za Moskva Nova godina 2020
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina, American Express

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:


MOSKVA:

Hotel Holiday Inn Express 3* Baumanskaya nalazi se u Moskvi, 5 km od olimpijskog stadiona, 6 km od Crvenog trga, mauzoleja Lenjinai tržnog centra GUM.Hotel ima bar i sobe sa besplatnim WiFi pristupom. Sobe su opremljene plazma TV-om sa satelitskim kanalima, frižiderom, samovarom i radnim stolom. Sve sobe u hotelu sa privatnim kupatilom i opremljene su klima uredajem. Doručak je na bazi švedskog stola.

SANKT PETERBURG:

Hotel Station Z12 3* nalazi se u Sankt Peterburgu, na 2 minuta šetnje od metro stanice Zvenigorodskaja. Dostupan je besplatan WiFi. Sobe su moderne i uređene živopisno. Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima i klima-uređaj. Uključuju i kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom.Hotel Z12 nudi snek bar, zajedničku kuhinju i recepciju koja radi non-stop. Ostali sadržaji uključuju biletarnicu, turistički desk i ostavu za prtljag. Raznovrsni kafići i restorani su udaljeni manje od 5 minuta hoda od hotela. Nevski prospekt se nalazi na 15 minuta hoda. Železnička stanica Moskovski je udaljena 2 km, a Međunarodni aerodrom Pulkovo 20 km od hotela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.


NAPOMENE:


Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 10 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za odlazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 15 prijavljenih putnika.  UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 16/2016.

Cenovnik broj 1. od 21.11.2019.

 

...

...

...

....

 


 

hit ponuda felix travel

 

Letovanje Lutraki 2020

LETOVANJE LUTRAKI  159€

 

Letovanje San Remo 2020

LETOVANJE SAN REMO 229€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.