Prvi Maj Sarajevo Mostar 2023 Putovanje

SARAJEVO - MOSTAR - BOSANSKE PIRAMIDE

 

4 dana / 2 noćenja

- AUTOBUSOM -Sarajevo je glavni grad  Bosne i Hercegovine, njen administrativni, privredni, kulturni, univerzitetski i sportski centar. Okruženo je planinama Bjelašnicom , Igmanom, Trebevićem. Sarajevo je grad čiji se postanak vezuje  za dolazak Osmanlija, a  razvitak i osnovni oblik uslovljen je vekovnom osmanlijskom upravom. U vreme turske vladavine izgrađene su znamenitosti Gazi Husrev-begova i Careva džamija, Stara pravoslavna crkva, Baščaršija…..Početkom 17.veka Sarajevo prerasta u u zajednicu zanatlija i važno trgovačko sedište u ovom delu Osmanskog carstva…Krajem 19.veka Sarajevo je modernizovano i izgrađene su mnoge kulturne i obrazovne institucije poput Zemljskog muzeja, Narodnog pozorišta, Većnice, Katedrala Srca Isusova …Razvoj grada prekida 1.svestki rat. I danas se oseća duh starih vremena kroz očuvanu arhitekturu. Svake godine grad na reci  Miljacki je domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera.

Mostar je gospodarsko, kulturno  i turističko središte Hercegovine. Podignut je u dolini reke Neretve. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566.godine u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Iz tog razdoblja i kasnije ostali su vredni spomenici kulture. Dolaskom austro-ugarske uprave u ove krajeve zatečeni zanatski način gospodarenja i specifične društvene odnose zamenjuje industrijsko doba i grad doživljava intenzivnu graditeljsku aktivnost.Danas Mostar predstavlja veliku turističku atrakciju i važan kulturni centar cele regije. U gradu postoje različiti kulturni i muzički centri, kantonalni/županijski arhiv, Muzej Hercegovine, različite biblioteke, teatri  i Centri za kulturu drugih evropskih zemalja. Ali pre svega, arhitektonski spomenici su ti koji privlače turiste i posetioce iz celog sveta i čine da Mostar postane jedan od najvažnijih turističkih centara ovog dela Balkana. Stari grad, istorijsko jezgro grada sa Starim mostom, koji je 2005. godine uvršten na listu svetske baštine UNESCO, poznata Karađozbegova džamija zajedno sa Franjevačkom crkvom, verskim spomenicima drugih konfesija, zatim na stotine ulica i uličica zaustavljenih u istoriji, kao što je Bišćevića sokak, ulica sa poznatom Turskom kućom, pa istorijski značajan kvart Brankovac, sa kućama i baštama najstarijih mostarskih familija izgrađen u otomanskom stilu.

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

HOTEL HOLIDAY***

/

/

1.DAN –  Beograd - Sarajevo - Polazak iz Beograda u 05:00h sa glavne autobuske stanice ( BAS ), sastanak putnika 04:30. Dnevna vožnja kroz Srbiju, preko Šapca i Loznice. Dolazak u Sarajevo oko podneva. Obilazak grada i upoznavanje najznačajnijih znamenitosti Sarajeva sa vodičem: Većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Baščaršija, Baščaršijska džamija iz XVI veka, Gazi Husrev Begova džamija, katedrala ,Saborna crkva Rođenja presvete Bogorodice, mostovi na Miljacki …Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Vrela Bosne u pratnji vodiča . Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2.DAN. – SarajevoMostar – Doručak. Posle doručka slobodno vreme u Sarajevu ili mogućnost fakultativnog odlaska na izlet do  Mostara. Dolazak u Mostar oko podneva. Obilazak orijentalnog dela ovog grada u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak znamenitosti :Kriva ćuprija, Hamam, Stari most, Kujundžiluk.. Slobodno vreme u Mostaru za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak ka Sarajevu. Na putu do Sarajeva pauza za ručak u mestu Jablanica, na obali reke Neretve… Nastavak putovanja do Sarajeva.
Po dolasku u Sarajevo- slobodno vreme. Noćenje.

3./4. DAN - Sarajevo – Bosanske Piramide – Beograd -Doručak . Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd ili mogućnost fakultativnog izleta do Bosanskih Piramida - Podzemnog lavirinta Ravne-Piramida Sunca. Odlazak na jednu od najpoznatijih lokacija za pravljenje prelepih i živopisnih fotografija-Belvedere, nakon fotografisanja krećemo putem čuvene ,,Evropske doline piramida‘‘ kako čuveni arheolozi i istraživači nazivaju Bosanske Piramide. Termin Bosanske piramide se koriste za niz prirodnih geoloških formacija koje se nazivaju „flatironima‘‘ u blizini mesta Visoko u Bosni i Hercegovini, severozapadno od Sarajeva. Brdo Visočica, visine 213 m, pod kojim se nalazi srednjovekovni grad Visoki, nekada je bilo nastanjeno i oblikom približno podseća na piramidu. Ideju da ono predstavlja drevnu građevinu objavio je arheolog Semir Osmanagić, koji je pronašao iskopavanjem popločani ulaz i tunele, kao i kamene blokove i drevni malter.Njegove tvrdnje dokazuju postojanje četiri piramide: Piramida Sunca, Piramida Meseca, Piramida zmaja i Piramida ljubavi. Područje sačinjava podzemni lavirint Ravne, koji je služio kao ulaz u 220 metara visoku piramidu Drugi naziv za ovu oblast je ,,Evropska dolina piramida‘‘.

Nakon fakultativnog izleta povratak u Sarajevo po ostatak putnika koji nisu bili na izletu i nastavak putovanja ka Beogradu. Dnevna i noćna vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu.  Dolazak u Beograd posle ponoći

TABELA

- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate -

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj na bazi 2  noćenja sa doručkom  u Sarajevu u Hotelu Holiday sa 3*,u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Obilazak Sarajeva sa lokalnim vodičem
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa 1€ dnevno po osobi ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela )
- Fakultativne izlete.:Mostar 20 eura  (prevoz i usluge lokalnog turističkog vodiča)
- Fakultativni izlet :Vrelo Bosne 5 eura (obuhvata  vodiča i ulaznicu)
- Fakultativni izlet: Piramide-Belvedere-Podzemni lavirint Ravne – Piramide Sunca: 25 eura (obuhvata  stručnog  vodiča, ulaznice i prevoz)
- Individualne troškove putnika.
- doplata za 1/1 sobu - 40 % od cene (na upit)
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje 506 rsd po osobi.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Hotel  Holiday 3* -Hotel Holiday 3* je projektovao proslavljeni bosanski arhitekta Ivan Štraus u periodu 1982-1983 pa  je isti otvoren za XIV Zimske olimpijske igre u  Sarajevu 1984. godine i od tada je, kao svedok novije istorije Bosne i Hercegovine postao nezaobilazno mesto za poslovne putnike i turiste. Smešten je u centru Sarajeva, preko puta najvećeg tržnog centra u Sarajevu, na svega 25 minuta hoda od čuvene Baščaršije.

Ovaj dobro poznati hotel je renoviran 2017. i nudi restoran, kazino, spa centar sa saunama, bazen, sobe za masažu, fitnes centar, kao i kozmetički i frizerski salon. Besplatan WiFi je dostupan u svim prostorijama. https://www.hoteleuropegroup.ba/ba/holiday

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela. Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Sarajevu pružaju uslugu noćenja doručkom na bazi švedskog stola.. Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA. Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
- Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije
Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.


...

...

...

....

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€