...

...

...

...

...

...

...

...

....

 Putovanje Transilvanija 1. Maj 2019


2 noćenja/5 dana
Autobusom
 


Brasov se nalazi u sredisnjem delu Rumunije u istorijskoj pokrajini Transilvanija I sa pravom predstavlja najposeceniji turisticki centar Rumunije.Osnovan je davne 1252 godine.Ovde se svake godine odrzava najveci muzicki festival u Rumuniji pod nazivom-Cerbul de Aur.
Najveca znamenitost u ovoj pokrajini je svakako Crna crkva(BisericaNeagra) najveca gotska crkva izmedju Carigrada I Beca.Ime je dobila po pozaru koji je izbio 1689 godine pa su usled posledica pozara,zidovi crkve ostali crni.Ono sto ce vas svakako oduseviti jesu stare crkve na cijim zidinama I danas postoje ostatci borbe macevima.
Brasov je takodje specifican po najuzoj ulici u citavoj Evropi.Ona nosi naziv Strada Sfori I siroka je svega 130cm.Legenda kaze,da parovi-ukoliko prodju ulicom a da se ne posvadjaju ili ne dodirnu zidove-imace uspesan brak I srecu u ljubavi.
Bukurest ce vas apsolutno I definitivno ostaviti bez teksta.Krase ga velicanstveni parkovi,velike avenije I fantasticne arhitektonske ideje koje su rezultat francuskih I italijanskih arhitekata.
Zgrada Parlamenta ce vas neizmerno prijatno iznenaditi podatkom da je unutrasnjost uradjena u mermeru a tavanica izradjena od zlata.Poseduje 1100 soba.

 

PROGRAM U PRIPREMI...

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

Letovanje Lutraki 2020

LETOVANJE LUTRAKI  159€

 

Letovanje San Remo 2020

LETOVANJE SAN REMO 229€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.