Putovanje Amsterdam 2024

Putovanje Amsterdam 2024

Putovanje Amsterdam Berlin Beč 

Sa fakultativnim obilaskom : Hag - Roterdam - Ševeningen - Zaanse Schans - Volendam - Krstarenje Amstelom 

 

PAKET ARANŽMAN 10 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 5 NOĆENJA SA DORUČKOM

 

HOTEL 3*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 10/5

ND

Cena Aranžmana

/€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz autobusom turističke klase (tv, audio i video oprema, klima)
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama u Amsterdamu, 1 noćenje sa doručkom u Beču u hotelu 3*, u 1/2 i 1/3 sobama, 1 noćenje sa doručkom u Berlinu u 1/2 i 1/3 sobama
- Razgledanja prema programu ( Berlin, Amsterdam i Beč)
- Troškove organizacije putovanja
- Stručno vođstvo puta / licencirani vodič tokom celog putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Boravišnu taksu u Beču ( u trenutku objavljivanja programa nije uvedena) , u Amsterdamu 2,65eur u 1/2 sobi, 2,10 eur u 1/3 sobi i 4,75 eur u 1/1 sobi po osobi po noćenju, u Berlinu 5 eur po noćenju po osobi.
- Individualne troškove
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – nije obavezno, ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
- Doplata za 1/1-185 eura

FAKULTATIVNE IZLETE:

- Krstarenje amsterdamskim kanalima i Amstelom - 20€ ( cena je podlozna promeni)
- Velika holandska tura ( Hag + Roterdam + Ševeningen ) – 40€
- Mala holandska tura (Zaanse Schansi Volendam) – 35€
- Šenbrun ( GRAND TURA) 40e / deca do 12 god 30e

..

Program putovanja Amsterdam 2024:

1. dan: Beograd
Polazak iz Beograda u 18:30h sa parking Sava centra. Sastanak putnika 18:00. Nastavak putovanja i noćna vožnja preko Mađarske, sa usputnim pauzama.

2. dan: Berlin
Dolazak u Berlin. Po dolasku nas očekuje razgledanje grada: Charlottenburg, Brandenburška kapija, Rajhstag, glavne ulice zapadnog Berlina – Kurfurstendamm, spomen crkva cara Vilhelma, spomenik pobede – Berliner Siegessaule, najveći park u gradu – Tiergarten, Potsdamer Platz, Alexanderplatz sa jednim od najpoznatijih simbola grada – TV toranj - Fernsehturm... Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

3 dan: Berlin
Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Holandiju. Noćna vožnja.

4. dan: Amsterdam
Dolazak u Amsterdam u prepodnevnim satima. Pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča, gde ćete uz zanimljive priče, obići najznačajnije gradske lokacije: Rijks muzej, Leidsplein trg, pijacu cveća Bloemenmarkt, Mun toranj, Rembrantov trg, Dam trg, Kraljevsku palata, Staru crkva, crkvu Svetog Nikole, Red Light Districkt. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje. (Putovanje Amsterdam Autobusom)5. dan: Amsterdam MALA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Mala holandska tura, koji obuhvata obilazak vetrenjača, radionicu klompi, muzej sireva. Odlazak autobusom do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom. Ovde možete videti najlepše primerke vetrenjača u Holandiji, manufakturnu radionicu klompi – koje su tradicionalni holandski proizvod kao i tradicionalnu holandsku fabriku sireva, gde ćemo degustirati najrazličitije ukuse ovog proizvoda. Mogućnost kupovine sireva. Sledi vožnja do ribarskog sela Volendam. Ovo živopisno mesto poznato je po brojnim radionicama klompi, morskim specijalitetima, ukusnoj haringi i prelepoj promenadi. Slobodno vreme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i kupovinu suvenira. Povratak u Amsterdam. Noćenje.6. dan: Amsterdam VELIKA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Slobodan dan u Amsterdamu ili odlazak na fakultativni izlet Velika holandska tura, koji obuhvata Hag, Ševeningen, Roterdam. Prvo ćemo obići Ševeningen – najpoznatije kupalište na Severnom moru. Slobodno vreme za šetnju dugačkom peščanom plažom. Nastavak vožnje do Haga, grada koji je sedište kraljevske porodice, treći grad po veličini u Holandiji. Šetnja do zgrade holandskog parlamenta i gradskog središta. Slobodno vreme za obilazak i šoping. Zatim obilazimo Roterdam sa svojom modernom arhitekturom. Roterdam, “grad feniks”, centar je moći i jedna od najvećih luka na svetu. Obilazak grada: luka, Svetski trgovinski centar, Euromast toranj, Kijkskubus. Sledi slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Noćenje. (Putovanje Amsterdam Autobusom)

7. dan: Amsterdam
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Beč. Mogućnost odlaska do poznate fabrike dijamanata Coster Diamonds, uz mogućnost kupovine nakita po fabričkim cenama. Za ljubitelje krstarenja, moguća je i fakultativna vožnja amsterdamskim kanalima gde ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugog ugla. Preporučujemo da posetite jedan od najpoznatijih svetskih muzeja Van Gogh, Rijks muzej ili muzej Ane Frank. U večernjim časovima nastavak putovanja ka Beču. Noćna vožnja.


8. dan: Beč
Dolazak u Beč u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: Parlament, Gradska kuća, Nacionalno pozorište, Opera, Kertner strasse, Karlova crkva. Pešačko upoznavanje istorijskog centra Beča sa vodičem: šetnja kroz Hofburg, Kertner strasse. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


9. dan: Beč
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Mogućnost fakultativne posete carskom dvorcu Šenbrun( Grand tour) u čijim sobama ćemo upoznati život slavnih austrijskih vladara poput Marije Terezije, Cara Franca Jozefa I i njegove prelepe supruge Carice Elizabete-Sisi. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u predvečernjim časovima.


10. dan: Beograd
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a,
- Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

AMSTERDAM:

IBIS SCHIPHOL AMSTERDAM AIRPORT 3* ibisschipholamsterdamairport.com
Hotel se nalazi na dvadeset minuta od centra Amsterdama.  Sadrži 1/2 i 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom, TV-om.  Doručak je na bazi švedskog stola.

 

BEČ:
Hotel Lenas Donau 3* lenas-donau.at/
Nalazi se na mirnoj lokaciji na obali Starog Dunava, samo 5 minuta hoda od stanice metroa Alte Donau. Nudi besplatni bežični pristup internetu u celom prostoru, 24-satnu recepciju, restoran koji poslužuje jela međunarodne kuhinje i terasu s pogledom na Stari Dunav. Tržni centar Donauzentrum udaljen je 600 metara od hotela Lenas Donau. Stanica metroa (linija U1) povezana direktno sa centrom Beča. Doručak je na bazi švedskog stola

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

  

Amsterdam

Ova evropska metropola, glavni je i najveći grad Holandije, a ujedno je i jedan od najposećenijih gradova sveta. Prestonica Holandije, Amasterdam, jedan od najkontraverznijih gradova sveta, ujedno je i jedan najtolerantnijih, najzanimljivijih i najlepših prestonica Evrope. Amsterdam sa svojim mnogobrojnim zanimljivim kanalima i specifičnom arhitekturom, predstavlja muzej na otvorenom, a njegovoj kulturnoj sceni doprinose i brojni muzeji, koje ovaj grad sa ponosom predstavlja. „Venecija severa“, s razlogom je nadimak koji će mu posetioci često nadenuti. Bilo da se odlučite da grad upoznate kroz brojne pešačke rute, kroz četvrt De Valen i Red Light District, kroz brojne muzeje Rijks, Van Gogh, Hajniken, Rebrantov, Ane Frank ili na biciklističkim stazama ili iz zanimljivih plovnih kanala Singel, Herengracht, Keizersgracht i Prinsengracht i ispod nekog od 1500 mostova, sigurno je da će vas svaki od načina posebno oduševiti i inspirisati.

 

ŠTA NE PROPUSTITI UKOLIKO PUTUJETE U AMSTERDAM

Tokom putovanja bićete u prilici da plovite brojnim kanalima Amstela i da uživate u jednom od najspecifičnijih krstarenja u Evropi. Osim toga, u samom gradu, upoznaćete se sa kulturnim nasleđem Holandije, te brojnim umetnicima, muzejima, ali i čarima slobode, po čemu je grad poznat. Specifična holandska sela, Zaanse Schans i Volendam, i tradicija koju oni i dalje gaje, te izrada klompi, sireva, vetrenjače, približiće vam ovu državu, a celokupnom utisku doprineće i poseta najpoznatijem letovalištu, Ševeningenu, kraljevskom gradu Hagu, kao i poslovnom centru i najvećoj luci Roterdamu. Još jedno od romantičnih krstarenja koje ne smete propustiti na ovom putovanju i koje će vam iz druge perspektive pokazati lepotu „Zlatnog grada, jeste krstarenje Vltavom u Pragu.

 

Hag

Roterdam

...


Amsterdam je glavni i najveći grad Holandije
Šta videti u Amsterdamu
Amsterdam – grad kanala i umetnosti
Amsterdam Istorija i Kultura

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€