Letovanje Španija Ljoret de mar 2023

 

Španija Ljoret de Mar  2023

(Letovanje Španija Ljioret De Mar) Letovalište koje se ističe i koje je najpoznatije među turistima je Ljoret de Mar, sa prelepim peščanim plažama, gde možete ispijati koktele do kasno u noć. Svako će naći svoje mesto pod suncem na glavnoj plaži, dugoj preko 1,5 kilometar, koja je ujedno i jedna od popularnijih na Kosta Bravi. Kako se ne bismo samo izležavali na suncu, ovaj deo Španije nudi i pregršt znamenitosti, od antičkih iskopina, starih tvrđava, srednjevekovnih sela, do slikovitih kućica i svuda se prožima energija nekadašnjih vremena protkana u savremeni način života. Ako se pak zaželite netaknutih  laza, pravih mesta za odmor, koje je priroda oblikovala i to možete pronaći ovde, nedaleko od Barselone! Garantujemo Vam dobar provod i najbolji odmor koji Kosta Brava može da pruži, a sigurno to može jer ipak je to rodno mesto jednog od najvećih umetnika i genija 20. veka, Salvadora Dalija, i pružamo Vam mogućnost da otkrijete predele u kojima je čuveni Dali pronalazio inspiraciju za svoja mnogobrojna nadrealna dela.  

 

LETOVANJE ŠPANIJA LJORET DE MAR 

sa obilascima Mentona, Monaka, Nice, Ljoret de Mar, Montekatini Terme  i fakultativnom posetom Barseloni

 

Paket aranžman 12 dana: Autobuski prevoz + 6 polu pansiona u Ljoret de maru + 1 noćenje sa doručkom u Montekatiniju

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana  

HOTEL ALEGRIA SUN VILLAGE  4*
ohrid autobusom

08.09.

19.09.

22.09.

03.10.

Usluga

Br. dana/noći 12/7 12/7

6HB+1BB

Redovna cena

458 438

Promo cena

398 348

 

HOTEL ALEGRIA FENALS MAR  3*
ohrid autobusom

08.09.

19.09.

22.09.

03.10.

Usluga

Br. dana/noći 12/7 12/7

6HB+1BB

Redovna cena

448 418

Promo cena

388 328

  

LEGENDA: HB - POLU PANSION; BB - DORUČAK

Letovanje Španija Ljoret de mar 2023 

 

POPUSTI ZA DECU U SOBI SA RODITELJIMA:

- deca do 2 god.plaćaju samo prevoz 70€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
- deca 2-11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe; I dete ostvaruje 40% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj) - 1/4 SOBE NA UPIT
-deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 6 polu pansiona u Lloret de Maru u hotelu Alegria Sun Village 4* ili smeštaj u hotelu Alegria Fenals Mar 3* sup
- 1 noćenje sa doručkom u Montecatini termama (ili okolina) u hotelima 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- Usluga predstavnika agencije / vodiča
- Obilaske gradova prema programu (Menton, Monako, Nica, Montekatini)
- Troškove realizacije programaCENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)-u hotelima sa 2* i 3*- 1 €/noćenju, 4* -2 €/noćenju
- Obaveznu turističku taksu za boravak u Lloret de Maru (plaća se na recepciji hotela-1 €/noćenju za hotele 3*, 1.5€/noćenju za hotele 4*)
- Troškove međunarodnog zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- Doplata za jednokrevetnu sobu (Alegria Fenals Mar 3* - 140 € / Sun Village 4* - 155 €) - isključivo na upit
- Fakultativne izlete

Fakultativni izleti (minimum 30 prijavljenih)

- “Barselona panoramica” - 30 € / deca do 12 god. -20€ (celodnevni izlet)
- “Barselona magica” - 25€/ deca do 12 god. 15 € (celodnevni izlet)
- Muzej Salvadora Dalija -20€/deca do 8 god.- 5€ (cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju)
- Tossa de Mar i bodega (besplatna degustacija vina) - 10 €/ deca do 12.god. 5€
- Plaža Santa Cristina i botanička bašta 10€
- Park Guell - 15€/deca do 12 god.10€ (cene su podložne promeni)
- Pisa -15€/deca do 12.god. 10€

 

Španija Ljoret de mar Letovanje Leto

 

1. DAN - BEOGRAD - MENTON
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (Savska strana) u 15:00 h. Polazak u 15.30 h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN - MENTON - MONAKO - NICA
Dolazak u Menton u jutarnjim časovima. Razgledanje grada sa vodičem, slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Menton - Grad gde se inspiracija pronalazi u suncu, citrusnom voću i predivnom plavetnilu mora. Po legendi ovde će Adam i Eva ostaviti limun koji danas ima svetsku slavu i zbog kojeg se održava festival, jedan od najpoznatijih na čitavoj Azurnoj obali. Italijanski šarm starog grada ostavlja bez daha, katedrala koju gradi porodica Grimaldi oživljava duh starih vremena, a prelepa plaža uz promenadu sunca mondenski osećaj koji Azurna obala pruža. Tehnička pauza 9h. Nastavak putovanja ka Kneževini Monako u predvečernjim časovima. Kneževina Monako - bogati patuljak, jedna od najmanjih država na svetu, raj za milionere ali raj i za turiste, gde sve počinje i završava se luksuzom. Monaco ville - stari deo grada, gde se nalazi prinčevska palata odakle sa pogledom na čitavu kneževinu vlada porodica Grimaldi vekovima unazad. Princ Renije će izgraditi Monako, bašte urediti za svoju voljenu, a jedan od najpoznatijih parova ikada počiva jedno pored drugog u krunidbenoj crkvi Grimaldijevih. Tamo gde uvek stoji sveže cveće počiva najvoljeniji stanovnik Monaka- princeza Grejs Keli a njena avenija je jedna od ’’najbogatijih ulica’’ na svetu. Slobodno vreme do polaska za Nicu. U večernjim časovima dolazak u Nicu - grad pobede i najposećeniji grad Azurne obale. Otkriva je engleska elita i stvara čuveno englesko šetalište duž mora. S jedne strane predivno prostranstvo tirkiznog mora, a sa druge elitne zgrade secesije sa svojim najlepšim primerkom hotelom Negresko. Inspiraciju su tu pronašli Matis i Šagal i mnogobrojni umetnici, koji su bili očarani lepotom grada. Stari grad koji je tu još iz srednjeg veka svakom svojom ulicom fascinira, a tu je i novi deo grada, trg Masena, gde ,,kontinenti razgovaraju’’, gde su luksuzne prodavnice i pregršt kafića za jedan lagani predah uz kafu, vino i čuvenu ’’nicoise’’ salatu. Obilazak kraljice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco. Slobodno vreme do polaska ka Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku.

3. DAN - LJORET DE MAR
(Letovanje Španija Ljioret De Mar) Dolazak u Lloret de Mar u prepodnevnim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića - poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama Ljoret de Mara koje sa razlogom poseduju plavu zastavicu. Večera. Noćenje.

4. DAN - LLORET DE MAR - TOSSA DE MAR - VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete najlepšem letovalištu na Costa Bravi TOSSA DE MAR-u. Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12. veka. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, kafu... u povratku svraćanje u bodegu na degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Povratak u Ljoret de Mar. Večera. Noćenje.

5. DAN - LJORET DE MAR - BARSELONA PANORAMIKA
Doručak. Celodnevna fakultativna poseta Barselone. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija - kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetaliste Las Ramblas… Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti - Barrio Gotico. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

6. DAN - LJORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Večera. Noćenje

7. DAN - LJORET DE MAR - BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone magike. Po dolasku u Barselonu kupanje i sunčanje na prelepim plažama Barselone ili mogućnost šopinga u tržnom centru Dijagonal de Mar. Nakon kupanja fakultativna poseta parka Guell. Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovod grada. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje

8. DAN - LLORET DE MAR - PLAŽA SANTA CRISTINA - BOTANIČKA BAŠTA PINYA DE ROSA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Santa Cristina plažu. Ova peščana plaža 450m duga je idealna za dobru zabavu, u njenom južnom delu je stena koja je formirala mali zaliv i idealna je zaštita od jugozapadnog vetra. Plaža Santa Cristina je takođe vlasnica plave zastavice za kvalitet. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Nakon toga odlazak do botaničke baste Pinja de Rosa. Bašta koja se osniva pre 75 godina i u kojoj dan danas se nalaze najinteresantniji i najveći primerci kaktusa u čitavoj Evropi, sa preko 7000 vrsti iz celog sveta koje su brižljivo prikupljane kroz vreme. Prelepi pogled na plavetnilo Mediterana, divno prirodno okruženje i kombinacija na hiljade različitih kaktusa je nešto što se ne nalazi svuda u svetu i zbog svoje lepote i posebnosti Pinja de Rosa je proglašena od strane katalonske vlade za kulturno nasleđe od nacionalnog značaja! Slobodno vreme za uživanje. U predvečernjim časovima povratak u Ljoret de Mar. Večera. Noćenje.

9. DAN - LLORET DE MAR - FIGUERAS

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Figueras. Poseta živopisnom gradiću Figuerasu, rodnom gradu slavnog Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealistički objekat na svetu, čiji eksponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Grad gde snovi i ludost postaju stvarnost...U najposećenijem muzeju Španije čuvaju se remek dela kralja holografije i čoveka koji je sam nadrealizam, a ne klasičan predstavnik istog pravca. Salvador Dali je ime koje ostaje urezano u sećanju voleli ili ne voleli umetnost, pred njegovim radom ostajete bez reči, bivate uhvaćeni u njegov mahniti svet nepresušne inspiracije i osećaj da ste bili u nekom nestvarnom snu, halucinacionom svetu iluzije će ostati dugo. Rodni grad Dalija nikog ne ostavlja ravnodušnim. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Montecatini Terme. Noćna vožnja.

10. DAN - MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

11. DAN - MONTECATINI TERME - PIZA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na izlet u Pizu. Po dolasku obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Grad čuda, gde se shvata da se ,, Ipak okreće’’. Krivi toranj je jedno od čudesa koje će vas iznenaditi, ali to nije sve, cela kompozicija trga, uz pizansku katedralu od blještavog belog mermera, najakustičniju krstionicu i svetog polja je nešto što privlači milione turista, ali nije to samo Piza, stari deo grada i arhitektura uz obalu reke Arno je takođe šarm Pize koji treba otkriti. Slobodno vreme. Povratak u Montecatini Terme i nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN - BEOGRAD

Dolazak u Beograd  u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.


- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, za korisnike kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10. i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2023.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Felix travel

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.


Letovanje Španija Ljoret de mar 2023

Lloret de Mar

Hotel Alegria Sun Village 4* alegria-hotels.com/en/hotel-alegria-sun-village-in-gerona/ nalazi se u mirnom delu Ljoreta,400m od plaže. Udobne i moderno opremljene sobe imaju sat TV, balkon, klimu, kupatilo sa tuš kabinom, fen, telefon. U sklopu hotela je bazen, bar, restoran, solarijum, internet. Usluga je na bazi polu pansiona – švedski sto.

Hotel Alegria Fenals Mar 3* alegria-hotels.com/es/hoteles-en-costa-brava/lloret-de-mar/alegria-fenals-mar nalazi se na 300 metara od plaže Fenals, do centra Ljoreta se stiže za 15-ak minuta šetnje u blizini hotela se nalazi autobuska stanica koji saobraćaju do centra grada. Hotel sadrži restoran, bar, bazen sa odvojenim delom za decu, bar pored bazena, klimatizovanu TV salu. Svaka soba ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, klimu. Usluga je na bazi polu pansiona– švedski sto.

Hotel Alegria Mariner 4* https://www.hotelmarinerlloret.com/

Hotel Alegria Mariner se nalazi na samo 50m od plaže u Ljoret de Maru. Hotel poseduje otvoreni bazen. Sve sobe su moderno opremljene, klimatizovanje sa sopstvenim balkonom sa pogledom na more, bazen ili planinu. Svaka soba sadrži TV sa satelitskim kanalima i sef. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Bežični internet je dostupan uz doplatu.

Restoran hotela Mariner nudi niz kontinentalnih i internacionalnih jela na bazi švedskog stola.


Montecatini Terme

Hotel Innocenti 3* hotelinnocenti.com/en/, nalazi se u srcu Montekatinija.U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran, bazen. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, klimu, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

Hotel Resort 3* hotelresortmontecatini.it/en/ nalazi se na 10m od centra Montekatinija. Sadrži restoran, bar, baštu. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Doručak je na kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Massimo d Azeglio 3* hotelmassimodazeglio.it nalazi se u centru Montekatinija u glavnoj ulici Corso Mateotti. Udobne sobe, uređene u italijanskom stilu imaju tv, telefon, klimu. Doručak je na kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Corallo 3* golfhotelcorallo.it Nalazi se u centru Montekatinija, blizu železničke stanice. Sobe su 1/2 I 1/3 I imaju TV, klima uređaj, telefon... Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran, kongresna sala, spoljašnji bazen. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.
Hotel Holiday 3* www.hotelholidaymontecatini.com Nalazi se u starom delu Montekatini termi. Hotel ima restoran, recepciju... Sobe imaju kupatilo, tv, fen. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalni.

Hotel Nuovo Savi 3* hotelnuovosavi.com Smešten je na glavnoj ulici za trgovinu Corso Giacomo Matteotti u banji Montekatini. Poseduje otvoreni bazen, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 i predstavljaju miks klasičnog i modernog uređenja sa sopstvenim kupatilom i fenom za kosu i toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Vintage 3* Moderno opremljen hotel ima 40 soba, sa telefonom, klimom, fenom. Doručak u hotelskom restoranu je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

Park Hotel Moderno 3* parkhotelmoderno.it Hotel Park Moderno se nalazi u srcu Montekatini Terme, na samom gradskom šetalištu i preko puta prelepog parka. Čuvena termalna banja je smeštena u blizini objekta. Sve sobe sadrže drvene podove, klima-uređaj i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Internazionale 3* hotelinternazionalemontecatini.it Ovaj elegantni hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

Hotel Holiday 3* hotelholidaymontecatini.com Nalazi se u starom delu Montekatini termi. Hotel ima restoran, recepciju... Sobe imaju kupatilo, tv, fen. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalni.   NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

•    U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
•    Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
•    U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
•    Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
•    Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
•    Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

VAŽNE NAPOMENE: 

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
.


PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000054001 OD 01.10.2022. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2023. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika
UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZATORA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A


Cenovnik br. 9 od 05.09.2023.
LE – 1 / 2023(Letovanje Španija Ljioret De Mar 2023) Ljoret de Mar je centar regije, njen sinonim, sa plažama u dužini od oko 7 km. Nekada mesto poznato po izgradnji brodova i proizvodnji plute i čipke, a danas je peto najveće letovalište u Španiji po broju kreveta u smeštajnim kapacitetima! U njemu su brojni restorani, butici, prodavnice, noćni klubovi, diskoteke, u centru prelepa crkva iz 16.veka, na promenadi Pomorski muzej, Gradska kuća, a u okolini 2 akvaparka, nekoliko botaničkih bašta… Posebno je lepo boraviti krajem jula, kad meštani slave veliki Letnji festival Sv. Kristine, svetice zaštitnice, a u obližnjem Blanesu se nekoliko dana proslavlja Festival vatrometa, najveći u Evropi!
Ono što je možda i najprivlačnije za sve turiste Kosta Brave je svakako blizina prelepe Barselone, koja je u samom vrhu po broju turista u Evropi! Jedan dan proveden u katalonskoj prestonici je premalo, premalo da se vidi i da se divi samo Gaudijevim delima, a uz njih tu su i zanimljivi kvartovi, objekti, specifični muzeji, atrakcije, promenada uz luku… Mediteranska klima daje poseban pečat gradu, u kom svako može da pronadje nešto za sebe! Nezamislivo je boraviti na Kosta Bravi a ne videti ovaj jedinstven grad i doživeti jedno veče uz Magične raspevane fontane na brdu Monžuik! Ostavlja bez daha sve prisutne, a isto tako ostavlja puno prostora za neku sledeću posetu…

Letovanje Španija Ljoret De Mar 2023

 

 

 


Španija Istorija i Kultura
Španija je puna divlje lepote
Španija Letovanje Putovanje

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€