Letovanje Španija Ljoret de mar 2022

 

Letovanje Španija Ljoret de Mar  2022

 

ŠPANIJA LJORET DE MAR 2022
ŠPANIJA AUTOBUSOM: NICA MONTE CARLO

 
 
Letovanje Španija Ljoret de mar 2022 sa fakultativnom posetom Cinque Terre i Barselona Paket aranžman 12 dana: Autobuski prevoz + 6 punih pansiona u Ljoret de maru + 1 noćenje sa doručkom u Montekatiniju

 

 

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana 
JUN - JULI - AVGUST - SEPTEMBAR

 Termin 12.06.

23.06.
26.06.

07.07.
17.07.

28.07.
31.07.

11.08.
14.08.

25.08.
04.09.

15.09.
18.09.

29.09.
25.09.

06.10.
Usluga 6 PA + 1 ND 6 PA + 1 ND 6 PA + 1 ND 6 PA + 1 ND 6 PA + 1 ND 6 PA + 1 ND 6 PA + 1 ND 6 PA + 1 ND
HOTEL 3*
Redovna Cena / / / / / / / /
Specijalna
Cena
/ / / / / / / /
HOTEL ALEGRIA FENALS MAR 3* SUPERIOR
Redovna Cena / / / / / / / /
Specijalna
Cena
/ / / / / / / /

 

SPECIJALNA CENA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 30 PUTNIKA PO POLASKU

 

LEGENDA: PA- PUN PANSION; ND- DORUČAK

 

Popusti za decu u sobi sa roditeljima:

 - deca do 2 god.plaćaju  samo prevoz  50€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
 - deca 2-10 godina u pratnji dve odrasle osobe; I dete ostvaruje 50% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
- deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaraju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv, dvd, ac), prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 6 punih pansiona u Ljoret de maru u hotelu sa 3* (ime hotela će biti poznato 10 dana pre putovanja)  ili smeštaj u hotelu Alegria Fenals Mar 3* sup (za putnike koji izaberu 2. ponudu sa definisanim imenom  hotela)
-  1 noćenje sa doruckom u Montecatini termama (ili okolini) u hotelima  3* ili 4* u 1/2 i  1/2+1 sobama.
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Obilaske gradova prema programu, (Montecatini, Nica, Monte Carlo)
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- stanični vaučer 50 rsd po osobi (uplaćuje se u agenciji za polaske iz Beograda)
- Individualne troškove putnika
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela) - u hotelima sa 2* i 3* - 1 €/noćenju, 4* - 2 €/noćenju
- Obaveznu turističku taksu za boravak u Ljoret de maru (plaća se na recepciji hotela-0.5 €/noćenju za hotele 3*, 1€/noćenju za hotele 4*)
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja. (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- Doplata za jednokrevetnu sobu isključivo na upit

Fakultativne izlete ( minimum 30 prijavljenih)
- Cinque Terre 35€/ deca do 12 god. 20€
- “ Barselona panoramica” - 25 € / deca do 12 god. -15€ (celodnevni izlet)
- “Barselona magica” - 25€ / deca do 12 god. 15 € (celodnevni izlet)
- Muzej Salvadora Dalija -25€ / deca do 8 god.- 15€ (cena uključuje: ulaznicu, rezervaciju, autobuski prevoz)
- Tossa de Mar i bodega (besplatna degustacija vina) -10 €/ deca do 12.god. 5€
- Plaža Santa Cristina 5€

Usled nepredvidivih okolnosti, redosled izleta može biti promenjen.

CENA PAKETA IZLETA:
125€ sa popustom 110€ (ne uključije izlete sa zvezdicom)

* Camp Nou - 30€/ deca do 12 god. -20€ (cena uključuje: ulaznicu, rezervaciju, autobuski prevoz)
* Flamenko veče ( Tradicionalni ples)- 25 €/ deca do 12 god.15 €
* Park Guell - 15€/deca do 12 god.10€

 

Španija Ljoret de mar 2022

1. DAN – BEOGRAD – NICA
Sastanak putnika na BAS stanici u 15:00h. Polazak iz Beograda u 15:30 h. Dnevna i noćna vožnja  preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – NICA - MONAKO
U prepodnevnim  časovima dolazak u Nicu. Obilazak kraljice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco... Slobodno vreme (naša preporuka je da iskoristite  kupanje na predivnim plažama). Nastavak putovanja ka Kneževini Monako. Po dolasku ćemo obići grad kocke Monte Karlo sa čuvenim grand kazinom i prelepim hotelom Le Paris-delo čuvenog arhitekte Garniea.  Slobodno vreme do polaska ka Španiji.Noćna vožnja kroz Francusku .

3. DAN - LJORET DE MAR
Dolazak u Ljoret de mar u prepodnevnim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića-poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Ručak. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama Ljoret de Mara koje sa razlogom poseduju plavu zastavicu... Večera. Noćenje.

4.DAN - LJORET DE MAR - PLAŽA SANTA CRISTINA
Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje… Ručak. Fakultativni odlazak na kupanje na Santa Cristina plažu. Ova peščana plaža 450m duga je idealna za dobru zabavu, u njenom južnom delu je stena koja je formirala mali zaliv i idealna je zaštita od jugozapadnog vetra. Plaža Santa Cristina je takođe vlasnica plave zastavice za kvalitet. U predvečernjim časovima povratak u Ljoret de mar. Večera. Fakultativni odlazak na čuveni Flamenko šou i uživanje u temperamentnom i strastvenom plesu ansambla Hose Leona. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN - LJORET DE MAR – BARSELONA PANORAMIKA
Doručak.Celodnevna fakultativna poseta Barselone I. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija-kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetaliste Las Ramblas... Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti-Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Ručak. (lunch paket za izletnike). Povratak u Ljoret de mar. Večera. Noćenje.

6. DAN - LJORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Ručak / Večera. Noćenje

7. DAN - LJORET DE MAR - BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone magike. Po dolasku u Barselonu kupanje i sunčanje na prelepim plažama Barselone ili mogućnost šopinga u tržnom centru Dijagonal de Mar. (Lunch packet). Nakon kupanja fakultativna poseta parka Guell.Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvaničnonajposećeniju atrakciju ovod grada. Povratak u Ljoret de mar u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje

8. DAN - LJORET DE MAR - FIGUERAS
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje... Ručak. Fakultativna poseta živopisnom gradiću Figerasu, rodnom gradu slavnog Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealistički objekat na svetu, čiji exponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Povratak u Ljoret de Mar. Večera. Noćenje.

9. DAN - LJORET DE MAR - TOSSA DE MAR  – VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Napuštanje hotela .Slobodno vreme ili  mogućnost fakultativne posete  najlepšem letovalištu na Costa Bravi  TOSSA DE MAR-u. Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12.veka. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, kafu.. u povratku svraćanje  u bodegu na  degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu.Povratak u Ljoret de Mar.Slobodno vreme do večernjeg polaska za Montecatini Terme.. Noćna vožnja.

10. DAN – MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

11.DAN – MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Cinque Terre - Nacionalnog parka u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, Iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima , najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Madjore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra.Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme i nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN – BEOGRAD

Dolazak u Beograd  u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.


- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS  na dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, za korisnike kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje:  50%  prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10. i 20-og u mesecu
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Felix travel

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.


Letovanje Španija Ljoret de mar 2022

Hotel Sun beach 3* (Ex Esmeralda) hotelsunbeach.website
Renoviran u maju 2015 godine,nalazi se na idealnoj lokaciji u centru Ljoreta i 200m od plaže. Sadrži bar, restoran, bazen, igralište za decu. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju kupatilo (tuš/wc), tv, balkon. Usluga je na bazi punog pansiona (švedski sto).

Hotel Golden Sand 3* hotelgoldensand.es
Nalazi se na samo 400 metara od plaže u Ljoret de maru. Sobe su 1/2, 1/3 uređene sa balkonom i TV-om. Objekat poseduje otvoreni bazen i restoran sa uslugom na bazi švedskog stola. Sobe su klimatizovane i uključuju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Usluga je na bazi punog pansiona (švedski sto).


Hotel Villa Garbi 3* hotelesgarbi.com/en/hotels/hotel-garbi
Nalazi se u strogom centu u glavnoj ulici Ljoreta na 400 m od plaze. Sadrži bar, restoran, bazen. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju kupatilo (tuš/wc), tv, balkon. Usluga je na bazi punog pansiona (švedski sto).

Hotel Festa Brava 3* festabravahotel.com
nalazi se u centru Ljoreta na 350m od plaže. Sadrži bazen za odrasle i decu sa ležaljkama i suncobranima, bar, restoran, recepcija, TV salu, bilijar, video igre, dečije igralište. Sobe imaju kupatilo, tv, telefon, centralnu klimu. Usluga je na bazi punog pansiona  (švedski sto).

Hotel Copacabana 3* copacabanalloret.com, nalazi se u mirnijem delu centra Ljoreta i na oko 400m od gradske plaže. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar, bazen za decu i odrasle ,sauna. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju kupatilo sa TWC-om, balkon, TV, telefon.  Usluga je na bazi punog pansiona  (švedski sto).

Hotel Guitart Rosa 3*  guitarthotels.com/en/lloret-de-mar-hotel/guitart-rosa-hotel nalazi se  centru Ljoret de Mara, od plaže je udaljen 200m. Hotel sadrži restoran,bar, bilijar, stoni tenis, pikado, otvoreni bazen, vrt, terasu . Sve sobe su opremljene prema visokim standardima i poseduju: centralnu klimu, satelitsku TV, sef, kupatilo s tuš kabinom,. Usluga je na bazi punog pansiona  (švedski sto) .

Hotel Alegria Fenals Mar 3* superior alegria-hotels.com/es/hoteles-en-costa-brava/lloret-de-mar/alegria-fenals-mar nalazi se na 300 metara od plaže Fenals, do centra Ljoreta se stiže za 15-ak minuta šetnje u blizini hotela se nalazi autobuska stanica koji saobraćaju do centra grada. Hotel sadrži  restoran, bar, bazen sa odvojenim delom za decu, bar pored bazena, klimatizovanu TV salu. Svaka ima kupatilo, fen, telefon, SAT TV, klimu. Usluga je na bazi punog pansiona– švedski sto.
Montecatini Terme

Hotel Innocenti 3* hotelinnocenti.com/en/, nalazi se u srcu Montekatinija. U sklopu hotela se nalazi, bar, restoran, bazen. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, klimu, tv, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

Hotel Resort 3* hotelresortmontecatini.it/en/ nalazi se na 10m od centra Montekatinija. Sadrži restoran, bar, baštu. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Doručak je na kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Massimo d Azeglio 3* hotelmassimodazeglio.it nalazi se u centru Montekatinija u glavnoj ulici Corso Mateotti. Udobne sobe, uređene u italijanskom stilu imaju tv, telefon, klimu. Doručak je na kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Corallo 3*  golfhotelcorallo.it  Nalazi se u centru Montekatinija, blizu železničke stanice. Sobe su 1/2 I 1/3 I imaju TV, klima uređaj, telefon... Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran, kongresna sala, spoljašnji bazen. Doručak je na bazi švedskog stola - kontinentalni.

Hotel Miro 3* hotelmiro.eu smešten u Montekatini termama. Hotel ima restoran, bar, terasu, tv sobu. Sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, tv, telefon, mini bar (uz doplatu), fen. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalni.  
 
Hotel Holiday 3*  hotelholidaymontecatini.com  Nalazi se u starom delu Montekatini termi. Hotel ima restoran, recepciju... Sobe imaju kupatilo, tv, fen. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalni.   

Hotel Nuovo Savi 3*  hotelnuovosavi.com  Smešten je na glavnoj ulici za trgovinu Corso Giacomo Matteotti u banji Montekatini. Poseduje otvoreni bazen, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 i predstavljaju miks klasičnog i modernog uređenja sa sopstvenim kupatilom i fenom za kosu i toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Vintage 3* vintage-hotel.it Moderno opremljen hotel ima 40 soba, sa telefonom, klimom, fenom.  Doručak u hotelskom restoranu je na bazi švedskog stola-kontinentalni.

Hotel Byron 3* byronmct.it Smešten u centru mesta Montekatini Terme (Montecatini Terme) na samo 400 metara od termalnog spa centra, hotel Byron nudi klimatizovane sobe. Na raspolaganju je restoran i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Internazionale 3* hotelinternazionalemontecatini.it   Ovaj elegantni hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tus / WC, SAT TV, telefon, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

•    U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
•    Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
•    U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
•    Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
•    Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
•    Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

VAŽNE NAPOMENE:

 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0007/2021 OD 10.01.2021. ZAKLJUČENOG SA UGOVARAČEM OSIGURANJA NACIONALNOM ASOCIJACIJOM TURISTIČKIH AGENCIJA PU „YUTA“ , BEOGRAD KOJA SE AKTIVIRA KOD NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU „ YUTA“ , 011 3228 686, 011 3228 687 PRIJAVOM NA ADRESU YUTA , BEOGRAD UL. KONDINA BR. 14. ILI NA MAIL : garancijaputovanja@yuta.rs
ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 00431257 OD 16.01.2021. GODINE – ROK VAŽENJA 01.1020.20. GODINE, POLISA SAVA OSIGURANJE, U VISINI OD 250.000,00 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETA KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM , DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

 NOVI USLOVI - ULAZAK U ŠPANIJU

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

- Državljani Srbije mogu da uđu u Španiju uz obaveznu potvrdu o kompletnoj vakcinaciji (najmanje 14 dana nakon što su primljene obe doze vakcine), ili negativni PCR ili antigen test, ne stariji od 48 sati pre dolaska, ili potvrdu o preležanom kovidu (važnost potvrde ističe 180 dana od dana uzimanja uzorka).

- Priznaju se vakcine Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm, Sinovac-Coronavac.

- Deci do 12 godina nisu potrebni PCR test, antigen test ili potvrda o preležanom kovidu, ali moraju da poseduju QR kod.

- Svi putnici, pre ulaska u zemlju, moraju da popune obrazac zdravstvene kontrole putem internet adrese spth.gob.es ili putem besplatne aplikacije SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH.

DODATNE INFORMACIJE - ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE:

 - Uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju biometrijsku putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice.

 -  Nosiocima biometrijskih pasoša R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS - Koordinaciona uprava. Prilikom ulaska u Španiju, pogranični organi mogu da pitaju za svrhu putovanja (navesti gde se ide, ako je u pitanju privatna poseta original pozivnog pisma osobe kod koje se ide ili rezervacija hotela u kojem se odseda, povratna avionska karta, itd.), kao i dokaz o posedovanju minimalne sume novca, koja za kraće putovanje iznosi 855 evra po osobi, ili za duža putovanja minimalni dnevni iznos je 95 evra po osobi. Na sajtu španske Ambasade u Beogradu preporučuje se da se navedena minimalna suma nosi u gotovini, a ostalo se može dokazati posedovanjem kreditne kartice uz izveštaj o stanju na računu u banci.

- Neophodno je putno zdravstveno osiguranje. Unošenje ili iznošenje sume od preko 10.000 evra mora biti prijavljeno. Nije potreban nikakav dokaz o vakcinaciji za putovanje u Španiju.

 - Starijima od 18 godina dozvoljeno je da nose 200 cigara ili 100 cigarilosa ili 50 tompusa ili 250 gr duvana koji se uvija. Što se tiče alkohola, može se uneti samo jedan litar (preko 22% alkohola) ili dva litara (ispod 22% alkohola).

 - Ukoliko vodite sa sobom kućnog ljubimca neophodan je pasoš ili potvrda veterinara, u zavisnosti od toga koja je životinja u pitanju. Vlasnici moraju da potvrde (u pisanoj formi, uključujući i verziju na španskom jeziku) da poseduju životinju najmanje tri meseca ili od dana njenog rođenja ukoliko ima manje od tri meseca. Neophodna je i potvrda da je životinja vakcinisana protiv besnila i da ima čip ili pečat.

 

>>> Pogledajte drugi naš program za Letovanje Španija Ljoret de mar od 13 dana

 


Španija Letovanje Putovanje

 

 

 

 

Uslovi Covid 19 

 

 

flixbus

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Budimpešta Putovanje 2022

BUDIMPEŠTA

59€

 

 

Turska Istanbul Putovanje 2022

ISTANBUL

49€

 

 

Ljubljana Putovanje 2022

LJUBLJANA

69€

 

 

Kapadokija Putovanje 2022

KAPADOKIJA

299€

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas. Prijavite se na naš newsletter.