Felix Travel BlogZlatna obala Kosta Dorade za nezaboravno letovanje


Zlatna obala Kosta Dorade za nezaboravno letovanje

Letovanje u Španiji

Idealna destinacija za nezaboravno letovanje: Španija. Zemlja flamenka, strasti, bogate kulture i gostoprimljivih ljudi. Zato, ako tražite savršeno mesto za letovanje, ne tražite dalje od Kosta Dorade, poznate kao Zlatna obala španske rivijere. Zbog toga što je ovo destinacija koja spaja sunce, more i neodoljivu špansku atmosferu, sigurni smo da ćete na Kosta Doradi naći mesto za uživanje i odmor.


Kosta Dorada: Idealno mesto za putovanje i odmor tokom cele godine


U bukvalnom prevodu „Zlatna obala“, Kosta Dorada predstavlja primorski deo Španije koji se prostire duž istočne obale Katalonije. Ova oblast se prostire od grada Taragona do delte reke Ebro, i obuhvata predele od prostranih plaža sa sitnim peskom i kristalno čistim vodama, do planinskih predela i mirnih seoskih područja.


Zbog svog geografskog položaja, klima na Kosta Doradi je mediteranska, sa toplim letima i blagim zimama. Sunčani dani su česti tokom cele godine, što je čini idealnim mestom za letovanje tokom cele godine.


Kada stignete na Kosta Doradu, prvo što ćete primetiti jeste beskrajno plavo, Mediteransko more i prelepe peščane plaže koje pozivaju na opuštanje i kupanje. Upravo zbog klime, ovde možete uživati u toplom suncu tokom većeg dela godine, što je ono što ovu regiju čini idealnom kada god se odluče na putovanje u Španiju.


Ali, Kosta Dorada nije samo skup lepih plaža i zlatnog peska. Ova regija obiluje istorijskim spomenicima, slikovitim gradovima i tradicionalnim festivalima koji omogućavaju dublje uranjanje u špansku kulturu. Taragona, na primer, čuva antičke rimske ruševine, dok Salou nudi užurbani noćni život i brojne atrakcije za čitavu porodicu.


Najlepši gradovi na Zlatnoj obali Kosta Dorade


Kosta Dorada je domaćin divnih gradova koji zahvaljujući svom izlasku na more nose očaravajući šarm i karakter.


-    Taragona, kao grad koji predstavlja fizičku granicu Zlatne obale, predstavlja glavni grad regije Taragones, jedne od četiri provincije Katalonije. Ovaj grad je proglašen svetskom baštinom Unesco-a zbog svojih arheoloških ostataka koji se prostiru širom grada a koji datiraju iz vremena antičkog Rima. Uske, kaldrmisane ulice i živi trgovi su mesta koja predstavljaju pravo uživanje u istraživanju grada, a pogled sa Balkona Taragona na Mediteran je impresivan.


-    La Pineda je grad koji se nalazi severno od susednog grada Saloua i predstavlja mesto koje nudi veliki broj mogućnosti za zabavu i uživanje. Zbog toga što je označen kao relativno miran i mali grad, to je idealno mesto za odmor porodica se decom. Tokom letnjih meseci, u ovom gradu održavaju se razni festivali, a dobra geografska lokacija i blizina obližnjih gradova Taragona i Salou, dodatno olakšava mogućnost istraživanja najlepših gradova Zlatne obale.


-    Salou je verovatno najpoznatije odmaralište na Kosta Doradi, a njegova popularnost potiče od predivnih peščanih plaža i bogatog noćnog živoata. Veliki broj hotela, apartmana, restorana i barova, kao i bogato kulturno istorijsko nasleđe, čini ovaj grad vrednim biserom Zlatne obale u kome možete letovati, ali i koje će poslužiti kao polazna tačka za istraživanje ostalh gradova i prelepih plaža Kosta Dorade.


-    Miami Platja je još jedno primorsko odmaralište, smešteno južno od Salou-a. Poznato po svojim prelepim peščanim i šljunkovitim uvalama, koje su razbijene neobičnim stenovitim grebenima i liticama, ovo odmaralište se može pohvaliti i bujnim zelenilom. Različite mogućnosti koje nudi ovo odmaralište – od uživanja u šopingu preko različitih sportova na kopnu i vodi sve do raznolikih barova i restorana u kojima možete probati vrhunske specijalitete, predstavljaju pravo mesto za letovanje u Španiji.


Pored ova četiri grada koja dominiraju Zlatnom obalom, ne treba zanemariti lepotu drugih obližnjih priobalnih mesta koja svojom lepotom pozivaju na istraživanje i uživanje.


Najlepše plaže na Zlatnoj obali Kosta Dorade


Kako je regija Kosta Dorade poznata po svom zlatnom pesku i prelepim i dugim plažama, tako je za izbor destinacije za letovanje u Španiji veoma važno odabrati blizinu plaža koja će zadovoljiti sve potrebe, ali i činjenica da li na odmor putujete sa ciljem pravog odmora, zabave ili noćnog provoda. Neke od najlepših plaža (ali ne i jedine) koje se ističu svojom lepotom su:


-    Plaža de la Roca Plana: Smeštena u Taragoni, ova plaža nudi mesto za miran i opuštajući odmor.
-    Plaža de Llevant: Smeštena u Salou-u, ova plaža je poznata po svom zlatnom pesku i kristalno čistoj vodi. Idealna je za sunčanje i vodene sportove.
-    Plaža dels Capellans: Idealno mesto ako letujete u Salou-u a ljubitelj ste sportova na vodi.
-    Plaža de la Pineda: Između Taragone i Salou-a, smešteno je savršeno mesto za porodična letovanja, posebno za letovanje porodica sa decom jer ova plaža ima plitke vode i obilje mesta za igru. Atrakcija koja ovde posebno pogoduje najmlađima jeste vodeni park Aquapolis.


Obavezno probajte: Uživajte u tradicionalnim jelima katalonske kuhinje


Letovanje u Španiji ne bi bilo potpuno bez upuštanja u avanturu putovanja ukusima. Zato je katalonska kuhinja je pravo blago koje vredi istraživati. Restorani smešteni duž čitave obale Kosta Dorade nude izvanredne mogućnosti da se upustite u ovo kulinarsko putovanje te nemojte zaobići čuvenu paelju, najpoznatije špansko jelo, morske plodove, čuvene calcote (praziluk pečen na žaru sa sosom) i da se zasladite španskim poslasticama sličnim francuskom krem bruelu - crema catalana. Kombinaciju gastronomskih katalonskih specijaliteta upotpunite degustacijom vina iz lokalnih vinarija, a posebno preporučujemo vina Priorat i Tarragona.

Logo Felix

FELIX TRAVEL DOO

Matični broj 20957654

PIB 108232145


+381 11 40 599 56

Obilićev Venac 18/4.5 - 4.6 City passage

office@felixtravel.rs


Radno vreme:

radnim danima (ponedeljak - petak) 10 - 19h

subota 10-15h

nedelja - neradni dan

PRATITE NAS


    Tik Tok

Yuta
Triglav Osiguranje
Komercijalna Banka

O NAMA


Turistička agencija Felix Travel osnovana je 2013. Felix Travel poseduje licencu za Organizatora turističkih putovanja u zemlji i inostranstvu. Licenca OTP - 94/2021 kategorija A od 05.10.2021. i Garanciju putovanja. Članica je nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA.

Agenciju čini tim mladih i ambicioznih ljudi sa višegodišnjim iskustvom u oblasti turizma. - koji su u svakom trenutku posvećeni da ostvare najviše standarde i očekivanja svih klijenata.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA         |      SERTIFIKAT      |      BONITET      |      UGOVOR O SUBAGENTURI      |      NAJAVA ZA ORGANIZATORA      |      ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI
Felix Travel Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom. Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti. Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije 2023. Hotelski Smeštaj Prevoz Avionom.