Letovanje Španija Kosta Dorada 2024

Letovanje Španija Kosta Dorada 2024

Zlatna obala Katalonije: Kosta Dorada
Na samo sat vremena udaljenosti od Barselone, smeštena je tzv. Zlatna obala Katalonije: Kosta Dorada. Sa obalom dugom više od dvesta kilometara, Kosta Dorada je idealna destinacija za odmor tokom cele godine zbog svoje mediteranske klime. Topla i suva leta, ali i blage zime, ističu da je ovaj deo Španije posebno atraktivan tokom juna i avgusta, kada su temperature i više nego prijatne. Pored povoljnih klimatskih uslova, ova oblast je posebno lepa zbog raznolikih i brojnih aktivnosti koje su atraktivne kako za ljubitelje aktivnog odmora, tako i za one željne uživanja.
Kada sunčevi zraci obasjaju obale Kosta Dorade, zlatni ton i odsjaj u pesku predstavlja prirodni prostor neprevaziđene lepote prema kome je nemoguće ostati ravnodušan. Bez obzira da li ste se odlučirli da šetate kroz stenovite planinske predele sa puno vegetacije ili da se kupate u slanoj morskoj vodi, na Kosta Doradi ćete sigurno naći mirne, živopisne plaže, prijatne uvale među mediteranskom vegetacijom, kao i urbane plaže.

LETOVANJE ŠPANIJA KOSTA DORADA

 

Kosta Dorada sa fakultativnom posetom Valensiji, Taragoni i Reusu i obilascima Italije: Sanremo i Đenova

 

Paket aranžman 12 dana: Autobuski prevoz + 6 polu pansiona u Salou + 1 noćenje sa doručkom u Đenovi

 

LEGENDA: HB - POLU PANSION; BB - DORUČAK 

California Garden / Apts California 3*   
ohrid autobusom

12.07.

23.07.

Usluga

Br. dana/noći 12/7

6HB+1BB

Specijalna Ponuda

599€

 

4R Playa Park / Salou Park II  3*   
ohrid autobusom

30.08.

10.09.

Usluga

Br. dana/noći 12/7

6HB+1BB

Specijalna Ponuda

579€

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana  

 

TRANSFERI IZ DRUGIH GRADOVA

Niš

parking kod Tehničkog fakulteta

30€
Aleksinac benzinska pumpa Lukoil
Kruševac Pojate - Ex motel Rubin
Paraćin benzinska pumpa Mihajlović 25€
Jagodina benzinska pumpa Koral 
Kragujevac benzinska pumpa OMV - Lapovo
Svilajnac, Markovac, Despotovac Motel Stari Hrast
Velika Plana Nis Pumpa 20€
Požarevac Požarevačka petlja Knez Petrol pumpa
Smederevo Kolari
Mali Požarevac Parking pre isključenja za Mladenovac
Novi Sad parking Roda market 

 

Popusti za decu u sobi sa roditeljima :
- deca do 2 god. plaćaju samo prevoz 80€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
- deca 2-11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe: I dete ostvaruje 40% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj) - 1/4 SOBE NA UPIT
- deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:


- Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv, dvd, ac) prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 6 polupansiona u hotelu California Garden 3*/ 4R Playa Salou Park II 3* i 1 noćenje sa doruckom u Đenovi (ili okolini) u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije / licenciranog vodiča,
- Obilaske gradova prema programu,
- Troškove realizacije programa

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:


- Individualne troškove putnika
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)- u hotelima sa 2* i 3* - 3 €/noćenju, 4* - 4€/noćenju
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje
- Doplata za jednokrevetnu sobu 50% od cene aranžmana 

FAKULTATIVNE IZLETE:

- Taragona - 20 € / deca do 12 god. -10€ (poludnevni izlet)
- Valensija - 45 € / deca do 12 god. 25 € (celodnevni izlet)
- Plaže Costa Dorade: Cambrils i La Pineda 15 € / deca do 12.god. 10 € (cena uključuje prevoz)
- Reus - 15€ / deca do 12.god - 10€
- Cinque Terre - 45 € / deca do 12.god

 

PROGRAM PUTOVANJA Letovanje Španija Kosta Dorada 2024:

1. DAN BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra ( savska strana) u 17:00h. Polazak iz Beograda u 17:30h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN SANREMO
Dolazak u Sanremo, u jutarnjim časovima. Sanremo je jedan od najlepših gradova italijanske rivijere cveća (Riviera dei Fiori). Poznat je po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone i festivalu cveća ali i po čistom azurnom moru, uredjenim plažama, blagoj klimi i ljubaznim domaćinima. Obilazak: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata (pozorište) Ariston – mesto održavanja muzičkog festivala, srednjovekovni kvart grada, La Pinja. Slobodno vreme (9h) za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do nastavka putovanaja ka Costa Doradi. Noćna vožnja.

3. DAN KOSTA DORADA - SALOU
Dolazak u Salou u jutarnjim časovima. Upoznavanje ovog šarmantnog gradića, najvećeg i najpoznatijeg letovališta na obalama Kosta Dorade koji se prostire na 14 km dugačkoj obali, sa preko 30 plaža koje poseduju plavu zastavu. Slobodno vreme do smeštaja u hotel, posle 14h. Smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama. Večera. Noćenje. ( Letovanje Španija Kosta Dorada 2024 )

4. DAN SALOU - PLAŽE KOSTA DORADE CAMBRILS I LA PINEDA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do prelepih i šarmantnih gradića Cambrils i La Pineda. Prvo idemo da posetimo živopisno ribarsko mesto Cambrils, koje svojim koloritom osvaja turiste na prvi pogled. Slobodno vreme za šetnju, kupovinu suvenira ili kupanje na prelepim plažama. Nastavak za La Pinedu. Šetnja, slobodno vreme za kupanje do povratka u Salou. Večera. Noćenje. ( Letovanje Španija Kosta Dorada 2024 )

5. DAN SALOU - TARAGONA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet u Taragonu koja je centar istoimene provincije i važno turističko središte. Prvi put se pominje 1000 godina p.n.e. i do danas je ovaj grad zabeležio burnu istoriju. Najveći značaj je imao u doba Ibera, Kartaginjana i Rimljana, a u srednjem veku je bio značajan pomorski i trgovački centar na Sredozemlju. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar i akvadukt “Djavolji most” (Pont del Diable), najstariji očuvani most u Španiji. Šetnja sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje. ( Letovanje Španija Kosta Dorada 2024 )

6. DAN SALOU
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera. Noćenje

7. DAN SALOU - VALENSIJA (fakultativno)
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Valensiju. Po dolasku obilazak Valensije koja je smeštena na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatog pod nazivom Kosta del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor . Razgledanje i šetnja sa vodičem: Torre de Serano, La plaza de la Virgin, El Cathedral. Slobodno vreme. Naša preporuka je da ručate u nekom od brojnih tapas barova ili da prošetate živahnim ulicama Barrio del Carmen. Takođe iskoristite da se okupate na prelepim plažama. Slobodno vreme do povratka u Salou. Hladna večera. Noćenje.

8. DAN SALOU - REUS (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za kupanje. Mogućnost fakultativnog izleta u poslednevnim časovima u Reus koji je poznat kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi muzej posvećen Gaudiju, a brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje. ( Letovanje Španija Kosta Dorada 2024 )

9. DAN - SALOU
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do polaska za italiju. Noćna vožnja.

10. DAN - ĐENOVA
Dolazak u Đenovu. Po dolasku šetnja sa vodičem: Piazza de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Piazza Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, Via Garibaldi u kojoj se nalaze palate đenovljanskih aristokratskih porodica, Kraljevska palata…Slobodno vreme do smeštaja u hotel. Noćenje.

11. DAN DJENOVA - CINQUE TERRE (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Letovanje Španija Kosta Dorada 2024

 

Način plaćanja:

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, za korisnike kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10. i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2024.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA Felix travel

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

 

Salou 

California Garden / Apts California 3*

California Garden Hotel Salou nalazi se u samom centru Salou-a. Udaljen je 750 metara od plaza Salou i Llevant. Poseduje dva bazen i terasu za sunčanje, restoran, bar, wi-fi u celom hotelu kao i teretanu i spa centar.  

 

4R Playa Park  /Salou Park II 3*

Rizort 4R Salou Park Resort II nalazi se u mestu Salou, na 200 metara od plaže Kapeljans. U okviru objekta dostupni su bar i restoran u kojem se služe jela internacionalne kuhinje. Ponuda hotela obuhvata bazen na otvoreno, wi- fi, fitnes i spa centar. 

 

Djenova

Hotel Tower Genova Airport 4*

Nalazi se u blizini aerodroma u Đenovi. Od istorijskog centra grada je udaljen 6km.
Kapaciteta je 283 prostrane sobe koje sadrže tv, telefon, centralno grejanje, fen, mini bar. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
.

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 65 PRIJAVLJENIH PUTNIKA.

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 03.04.2024. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2024. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 100.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/21 KATEGORIJA A od 05.10.

Cenovnik br. 2 od 03.04.24.
LE - 9/24 

 

Salou, Kosta Dorada: Idealna destinacija za letovanje tokom cele godine

Porodična letovanja na Kosta Doradi
Sa svojim beskrajno dugim, zlatnim plažama, blagom mediteranskom klimom i bogatom ponudom aktivnosti, letovanje na Kosta Doradi postaje sve češći izbor za letovanje porodica sa decom. Ponuda na čitavoj obali je raznolika, tako da je ovde moguće uživati sa decom svih uzrasta. Za roditelje, to je mesto koje pruža priliku za opuštanje na plažama, uživanje u lokalnoj kuhinji u restoranima uz obalu i istraživanje kulturnih atrakcija.
Jedna od najlepših destinacija na ovoj, Zlatnoj obali, je svakako Salou, grad čuven po svojim predivnim plažama i zabavnom parku PortAventura World. Ovaj grad je pravi raj za porodice, obezbeđujući raznovrsne aktivnosti za sve uzraste.
A u srcu Katalonije – Salou, mesto za opuštanje i uživanje
Salou je jedan od najlepših gradova oblasti Kosta Dorada, smešten na oko sat vremena vožnje od Barselone. Istorija ovog grada seže vekovima unazad, a svoje korene nalazi u doba antičkog Rima, kada je nosio ime „Salauris“. Tokom vekova, grad je bio pod vlašću različitih nacija i kultura, a njegova prava transformacija u turističku destinaciju počinje sredinom 20. veka kada su izgrađeni prvi hoteli. Salou je postao poznat širom sveta kao jedno od najatraktivnijih letnjih odredišta u Španiji, privlačeći hiljade posetilaca svojim prelepim plažama, zabavom i toplim mediteranskim ambijentom. Kroz svoju istoriju, Salou je doživeo mnoge promene, ali je sačuvao svoj šarm i karakter, ukrašen jedinstvenim prirodnim okruženjem koje obiluje prirodnim lepotama i plažama. Sa svojih devet plaža i pešačkom stazom koja vodi duž obale (oko 6,5 kilometara), u Salou-u je smešteno više od pedeset hotela, apartmana i pansiona, a veliki broj sporstkih terena pruža mogućnost za zabavu i razonodu i na kopnu, a ne samo na vodi.
Šetalište Jaume I – povežite se sa lokalnom kulturom
Šetalište Jaume I, smešteno duž obale mora u Salou-u, nije samo put koji vodi uz more, to je mesto gde se susreću različite kulture, aktivnosti i uživanje u lepoti prirode. Za turiste, šetalište je važno jer pruža priliku za povezivanje sa lokalnom kulturom, uživanje u prirodi i stvaranje dragocenih uspomena tokom odmora na Kosta Doradi.
Šetalište je dobilo ime u po kralju Jaume I Aragonskom koji je zasluđan za ujedinjenje Aragona i Katalonije. Ovo šetalište, kao i mnogi drugi spomenici šriom Katalonije, nosi ime ovog značajnog vladara ističući deo kulturnog nasleđa i istorijske povezanosti Saloua sa širom regijom Katalonije.
Ipak, ako se osvrnemo na samo šetalište kao turističu atrakciju, pored toga što pruža zadivljujući pogled na Mediteransko more, zbog svoje širine i dužine pruža idealno mesto za porodične šetnje, vožnju bicikla ili trčanje duž obale. U vreme turističke sezone, tokom letnjih meseci, na šetalištu se mogu videti brojni ulični umetnici, prodavci suvenira, ali je to i mesto na kome se održavaju različiti događaji, poput koncerata i festivala. Celokupan doživljaj šetnje upotpunjen je brojnim kafićima, barovima i restoranima koji pružaju mogućnost za osveženje ili uživanje u lokalnoj hrani sa pogledom na more.
Salou – mesto spektakularnih plaža
Salou je grad koji je poznat po svojim spektakularnim plažama koje su lako dostupne ukoliko dolazite sa šetališta Jaume I. Neke od njih su:
- Plaža Llevant – Smeštena na istočnom delu poluostrva, a nedaleko od prirodnog parka Ses Salines, plaža Llevant je duga 1,5 kilometar i karakteriše se finim, sitnim i zlatnim peskom i kristalno čistim morem.
Stenoviti rtovi su jedno od glavnih obeležja ovog prelepog mesta, koje karakterišu i mnoge dine koje okružuju obalu i formiraju pejzaž. Posebno formirane stazice omogućavaju lak pristup moru, a dostupne usluge uključuju restorane, barove na otvorenom, iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, kao i iznajmljivanje nautičke opreme.
Napomena: Plaža je podeljena na male uvale koje su se formirale na obali, te se nemojte iznenaditi jer su pojedini delovi plaže Llevant namenjeni nudistima.
- Plaža Llenguadets – Idealno mesto za odmor u pravom smislu te reči. Smeštena u uvali, na oko 20 minuta hoda od samog centra grada, ova plaža nudi sitan i mek beli pesak i kristalno plavu vodu. Sa samo jednim barom smeštenim na plaži, plitkim ulazom u more i mirnoj okolini, sa ove plaže se pruža pogled na romantičan zalazak sunca.
- Plaža Ponent – Smeštena zapadno od centra Salou-a, Ponent je plaža idealna za porodice sa decom. Zbog svojih čistih voda i sitnog zlatnog peska, plivanje je bezbedno čak i za mlađu decu zahvaljujući plitkim vodama. Takođe, ovo je plaža na kojoj ćete pronaći najbogatije sadržaje za decu.
- Plaža Capellans - Jedna od manjih plaža u Salouu, ali ipak plaža koja obiluje odličnim barovima i klubovima, dajući posebnu notu kada je zabava u pitanju. Uživajte u odličnim koktelima i prekrasnom pogledu, ali nemojte zaobići ni posetu nekom od restorana smeštenih na obali koji služe kvalitetnu špansku i internacionalnu kuhinju. Ovo je plaža koja je nagrađena statusom Plave zastave.
Pored prelepih plaža, Salou je takođe domaćin brojnim zabavnim parkovima, uključujući PortAventura World, koji predstavlja jedan od najvećih zabavnih parkova u Evropi. Ovaj park pruža nezaboravno iskustvo za sve uzraste sa raznolikim mogućnostima za zabavu i uživanje u sadržajima za sve uzraste.
Kulturna baština i lepota Kosta Dorade: Upoznajte Salou iz drugog ugla
I dok će mnogi radije birati uživanje na plažama tokom odmora nego istraživati kulturne lepote, prosto je šteta ne istražiti sve lepote koju čitava oblast Kosta Dorada pruža. Na primer, u Taragoni možete naći duboko ukorenjene veze sa Rimskim carstvom, što se vidi u impresivnim ostacima poput rimskog amfiteatra iz 1. veka. Ovo je jedan od najvažnijih arheoloških nalazišta u regiji i svedoči o bogatoj prošlosti grada.
Sa druge strane, u Salou-u, ljubitelji prirodnih lepota i pejzaža neopisivih boja mogu uživati u poseti starom dvorcu Torre Vella koji datira iz 16. veka. Ime ovog dvorca u prevodu sa katalonskog označava „Stari toranj“ i predstavlja jedan od najvažnijih istorijskih spomenika ne samo grada, već i čitave regije Kosta Dorada. Poseta ovom dvorcu zapravo predstavlja putovanje kroz vreme, upoznavanje sa istorijom grada a uz sve to, pruža nezaboravan pogled na obalu Kosta Dorade, a zalazak sunca sa ovog mesta je nezaboravan. Ipak, centralnu tačku samog grada čini crkva Santa Maria del Mar. Sa svojim gotičkim stilom gradnje, prelepim vitražima i neobičnom arhitekturom, ova crkva iz 18. veka privlači pažnju svakog posetioca.
Putovanje na Zlatnu obalu Španije pruža mogućnost da uživate u prelepim plažama i dobroj zabavi koju njeni najlepši gradovi pružaju, ali i da upoznate i njenu kulturnu baštinu i neobičnu lepotu.

 

 

 


 

 


Zlatna obala Kosta Dorade za nezaboravno letovanje

 

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€