Putovanje Apulija Dan Zaljubljenih 2025

PUTOVANJE APULIJA - JUŽNA ITALIJA 2025

Putovanje Apulija Dan Zaljubljenih 2025

 

Drač - Bari sa fakultativnom posetom: ALBEROBELLO - OSTUNI - POLIGNANO A MARE – MATERA

 

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + 1 NOĆNA VOŽNJA BRODOM + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU

HOTEL 3*
putovanje

/

Usluga

Br. dana/noći 6/4

ND

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

/€ 

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan uplate -
CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Prevoz konfornim turističkim autobusom (klima,dvd., audio oprema) prema programu putovanja,
- Karte za brod (sa brodskim taksama) na relaciji Bari-Drač (u 1/2, 1/3 kabinama sa sopstvenim tušem i toaletom)
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu Amico 3* u Citta Sent’Angelo (okolina Pescare) u 1/2 i 1/3 sobama
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu Barion 4* u okolini Barija u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Troškove realizacije programa.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Bari i okolinu (uvedena 15.09.12, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima 4* - 3€ po noćenju / po osobi
- Doplata za 1/1 sobu 100€
- Međunarodno zdravstveno osiguranje

- Fakultativne izlete:
- Alberobello, Ostuni i Polignano a Mare - 45€ / deca do 12 god. 25€
- Matera - 35€ / deca do 12.god 20€

Paket izleta 75€

apulija putovanje

apulija putovanje 2025

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN - BEOGRAD – CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
Skup putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 16:30h. Polazak u 17:00h. Nocna voznja kroz Hrvatsku i Sloveniju.( Putovanje Apulija Autobusom 2025 )

2. DAN - CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
Dolazak u Citta San’t Angelo. Živopisno mestašce koje svojom tradicijom i lepom pozicijom očaravajućim pejzažom utiče na svakog turistu. Angolska brda prekrivena vinogradima i maslinjacima nam nude tradicionalne proizvode, naročito vino Montepulciano D’Abruzzo. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. DAN -  ITTA SANT’ANGELO (PESKARA) – BARI
Doručak. Napuštanje soba, pakovanje kofera u autobus. Nastavak putovanja ka Bariju.
Po dolasku sledi pešačko razgledanje grada: Teatar Margerita, poseta bazilici Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog sveca i obilazak starog grada, Katedrala San Sabino, Castelo Svevo, Palazzo Fizzaroti. Slobodno vreme do polaska ka hotelu u okolini Barija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.( Putovanje Apulija Autobusom 2025 )

4. DAN - BARI – ALBEROBELLO – OSTUNI – POLIGNANO A MARE – BARI (fakultativni izlet)
Doručak. Mogućnost fakultativniog izleta u Alberobelo, Ostuni i Polignano a Mare. Prvo ćemo posetiti jedan od najneobičnijih gradića pod zaštitom UNESCO-a Alberobello, koji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti Merđe dei Truli, i koje podsećaju na kućice iz bajke. Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koje se zovu ”pinakolo” jedinstven su primer praistorijske gradnje bez vezivnog materijala. Slobodno vreme za uživanje u Alberobellu. Nastavak izleta u Ostuni, drevni gradić opasan zidinama sa panoramskim pogledom na Jadransko more. Lokalno poznat kao La Città Bianca tj. beli grad, Ostuni se nalazi na listama najlepših gradića Apulije. Obilazak grada. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Polignano a Mare čija istorija nastaje u 4. v.p.n ere, jedan od najšarmantnijih gradića Italije, poznat i kao rodni grad Domenica Modugna koji se proslavio svojom pesmom „Volare“. Slobodno vreme do polaska u Bari. Slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

 

 

5. DAN - BARI – MATERA – BARI (fakultativni izlet)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje prtljaga u autobus. Polazak ka Bariju. Fakultativni izlet u Materu koja je smestena na jugu Italije u pokrajini Bazilikata. Idealna za ljubitelje Italije i prava destinacija ukoliko volite da otkrivate misterije. Razgledanje grada, odlazak do vidikovca sa kog se pruza prelep i nestvaran pogled na najstariji deo Matere - drevni stari grad Sasi (Sassi) di Matera ”kamenje Matere”. Ovaj deo grada nazivaju i gradom duhova zbog napustenih kuća. Slobodno vreme do polaska u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćnenje na brodu.

 

 

6. DAN - DRAČ – BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Kraca pauza u Draču za doručak i kafu. Nastavka putovanja ka Srbiji. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja. ( Putovanje Apulija Autobusom 2025 )

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao Gotovina
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Hotel Amico 3* Citta Sant’Angel www.hotel-amico.it
se nalazi u Citta Sant’Angel. Nudi 1/2 i 1/3 sobe. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Barion Bari 4*  barionhotel.it
se nalazi između Barija I Brindisija, na samo 200 metara od obale.
Nudi 1/2 i 1/3 sobe. Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.

 

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika
PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 01.10.23. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.24. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 50.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

 

 

 

 

Putovanje u Južnu Italiju je kao čarobna staza koja vodi kroz bogatu kulturnu baštinu i slikovite pejzaže. Ovo putovanje predstavlja nezaboravnu avanturu koja otkriva jedan od najšarenijih delova Italije. Od tradicionalnih sela koja se prostiru na obali Jonskog i Jadranskog mora, preko vulkanskih vrhova do živopisnih gradova sa bogatom istorijom, Južna Italija očarava svojom raznolikošću. Ovde se susreću tradicija i modernost, stvarajući jedinstvenu atmosferu autentičnog južnjačkog života.


Apulija – regija na obali jonske i jadranske obale


Apulija je jedan od dvadeset, a peti po veličini region u Italiji. Ova regija pruža nezaboravno iskustvo bogato kulturnom baštinom, prelepim gradovima smeštenim u dalekim brdima, arheološkim lokalitetima, maslinjacima, vinogradima i obalom koja se pruža duž Jonskog i Jadranskog mora. Ako uzmemo u obzir činjenicu da izlazi na dva mora, onda ne iznenađuje podatak da Apulija ima više obale nego bilo koja druga regija u Italiji.


Zbog svoje geografske pozicije, ovo je jedan od najmanje istraženih oblasti Italije. Ipak, ovo je regija u kojoj se možete odmoriti od gužve i gradske vreve. Prestonica Apulije, Bari, gde se nalazi i istoimena luka, odiše tradicijom i koloritom, sa baroknim crkvama i arhitektonskim čudesima na brdima. A mala mesta – oduzimaju dah svojom lepotom.


Alborobelo – magično iskustvo putovanja u Južnu Italiju


Na svom putovanju južnom Italijom, uputite se u Alberobelo, jedno od najčarobnijih mesta koje Vas vodi kroz vreme. Smešten u srcu Apulije, ova mali gradić predstavlja svet za sebe. Poznat po svojim jedinstvenim kućama od kamena, zvanim truli, ovaj autentični prikaz nekadašnjeg života učinio je da se nađe na Unesco-voj listi svetske baštine. Bele kamene kuće čije su konusne krovne konstrukcije karakteristične za ovu oblast kao i ulazak u njih omogućiće da zavirite u tradicionalni život Apulije, osetite lokalnu atmosferu i uživate u čarima mediteranske kuhinje. Tokom posete, ne propustite posetiti Trullo Sovrano, jednu od retkih kućica koja je izgrađena na dva sprata i pretvorena u muzej. Ovde možete više saznati o istoriji i arhitekturi ovih jedinstvenih kuća, što će obogatiti vaše iskustvo putovanja.


Ostuni – Beli biser Južne Italije


Dugo vremena, Ostuni je bio grad koji izaziva u isto vreme i divljenje i strahopoštovanje. Snažni odbrambeni zidovi i skupovi belih kuća vijugaju oko padine, na čijem vrhu se, ponosno posmatrajući okolno zemljište, nalazi veličanstvena gotska katedrala. Duga istorija ovog grada održala se do danas. Srednjevekovni uticaj se ogleda u jednoličnim, belim zgradama koje i danas plene, a zbog kojih čitav grad nosi epitet Beli grad (La Citta Bianca). Uske ulice, mali prolazi i impozantan trg u centralnom delu grada očaravaju na svakom koraku. Međutim, vrhunac šetnje nalazi se kada se uspete do najvišeg dela grada, gde se nalazi impozantna nadbiskupska palata i Konkatedrala iz 15. veka. Sa svojom zaobljenom, simetričnom fasadom i prozorom u obliku ruže ne može se zaobići. A kada ste već ovde, nemojte propustiti da posetite i neku od najlepših plaža smeštenih upravo u okolini Ostunija (ne dalje od 8km), a koje se ističu ne samo po čistoći, već i po kvalitetu sadržaja.


Polignano a Mare – grad koji morate obići


Ako na putovanju Južnom Italijom poželite da se odmorite u kombinaciji sunca, mora, izvrsne hrane i neodoljive romantične atmosfere, Polgnano a Mare je prava destinacija. Ovaj grad smešten u provinciji Bari zapljuskuje Jadransko more, a okružuju ga spektakularne litice koje, zajedno s plavim nebom i bistrim morem, stvaraju slikovite prizore. Upravo ovakav prizor čini Polignano a Mare jednom od najprepoznatljivijih razglednica Italije.


Tokom letnjih meseci, Polignano a Mare oživljava raznim manifestacijama, koncertima i kulturnim događajima. Ovo je mesto gde ćete osetiti autentičnu atmosferu južne italijanske obale i gostoprimstva lokalnog stanovništva.


I dok centralni deo grada karakteriše Stari grad s uskim kamenim ulicama i belim kućama koje stoje uz obalu, najpoznatija atrakcija grada je „Grotta Palazzese“. Ovaj restoran je karakterističan po tome što je smešten u pećini, sa pogledom na more. Imajte u vidu da je u ovom restoranu neophodna rezervacija, postoje pravila

oblačenja a cenovni rang obedovanja se kreće od 195 do 275€ po osobi (u zavisnosti od menija).
Tokom šetnje gradom, posetioci mogu istražiti i druga zapažena mesta poput crkve San Vito i trg Piazza Vittorio Emanuele II. Ipak, jedan od najupečatljivijih trenutaka posete Polignano a Mare je šetnja po starom gradskom obodu, odakle se pruža nezaboravan pogled na obalu i kristalno čisto more ispod.


Matera – grad kamena i istorije


Matera, spektakularan grad koji vekovima unazad izaziva divljenje jedinstvenim izgledom i bogatom istorijom, poznat je po svojim „Sassi“ - pećinama urezanim u krečnjak. Ove pećine datiraju još iz doba bronze i nekada su bile domovi lokalnog stanovništva. Specifične po tome što obezbeđuju prirodnu termalnu izolaciju u vrelim letnjim mesecima i toplinu tokom zimskih meseci, danas su mnoge pećine preuređene u restorane, hotele i umetničke galerije. Šetnja uskim kaldrmisanim ulicama Matere, sve njene crkve i kapele govore o bogatstvu kulturno istorijskog nasleđa. Veličanstveni pogledi na drevne pećine i crkve koje ponosno stoje unutar grada dalje se nadovezuju na visoravan Murgia, stvarajući jedinstven prizor koji oduzima dah.


Šetnja Apulijom i Materom, posebno je karakteristična po zalasku sunca. U Materi, kada sunce nestaje iza litica, a grad postaje obasjan toplim svetlom, Matera se pretvara u bajkovitu scenu koja ostavlja bez daha.


O veličanstvenosti Matere govori i podatak da je ovo mesto još jedno u južnoj Italiji koje se nalazi na listi svetske baštine Unesco-a. Pored toga, grad priča priču koja dočarava pravi biblijski osećaj zbog čega se neretko naziva i „Drugi Vitlejem“. Upravo zbog toga, Matera je bila glavna lokacija za Pazolinijev biblijski klasik, „Jevanđelje po Svetom Mateju“, snimljen pre više od četiri decenije. Pored toga, ovo mesto je Mel Gibson izabrao da snimi film „The Passion of Christ“ a neizostavna je i uloga samog grada u filmu o Džejmsu Bondu, „Nema vremena za umiranje“.

.

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Rimini Bolonja 8.Mart 2024

RIMINI BOLONJA 8.MART 2024

119€

 

 

Venecija 8.Mart 2024

VENECIJA 8.MART 2024

109€

 

 

Ljubljana 8.Mart 2024

LJUBLJANA 8.MART 2024

129€