Putovanje Krakov 2021

 

krakov


Krakov - Svakog sata sa tornja crkve svete Marije oglasi se prodorna truba, a zatim njen zvuk naglo nestane. S velikim ponosom konobarica sa crnim velom preko kose u kafani Rinek Glovni na glavnom trgu objašnjava da ta Hejnalova truba svira u spomen na trubača koji je nastojao da upozori grad na napad Tatara 1241. godine. Iznenada ga je u tome prekinula strela koja ga je pogodila u srce. Krakov nije samo grad kamenja koje govori, već je to i grad legendi, jedan od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj.  Nalazi se na obalama reke Visle i u podnožju grada Vavel na jugu Male Poljske. Takođe je poznat kao naučni i umetnički centar Poljske, mnogi ga smatraju srcem Poljske. Prekrasan, nekadašnji glavni grad, na prvi pogled oduševiće vas svojim pitomim izgledom i mnogim znamenitostima. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Wawelom, podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Wieliczka, kao i ozloglašeni Auschwitz.
Grad posebne atmosfere i izuzetno toplih i gostoljubivih ljudi, grad za istraživanje, provod i šetnju u prošlost. Pridružite nam se u avanturi i otkrijte magični Krakov.

  

 

 

 

 

flixbus

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

Letovanje Španija Ljoret de Mar 2021

ŠPANIJA LETOVANJE LJORET DE MAR 12 dana

 

258€

 

 

Letovanje Španija Ljoret de Mar 2021

ŠPANIJA LETOVANJE LJORET DE MAR 13 dana

 

338€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.