...

...

...

...

...

...

...

...

....

 


Putovanje  Meksiko 2019


17 dana – Meksiko Siti, Puebla, Oahaka, San Kristobal, Palenke, Merida, Plaja del Karmen

– 1550eur / 1590eur / 1650eur (uključene avio karte, sve takse, smeštaj, transferi) -

PROGRAM U PRIPREMI...

1.jpg

Vodimo Vas na putovanje kroz najlepše delove Meksika – obilazimo drevne gradove i lokalitete kulture i tradicije Asteka i Maja. Krećemo iz glavnog grada Meksiko Sitija, posećujemo veličanstveni Teotihuakan, penjemo se na piramide Sunca i Meseca, pa idemo za kolonijalni grad Pueblu. Obilazimo Oahaku i Monte Alban koji je predstavnik zapotečkog perioda. Odatle idemo za San Kristobal i Palenke, kupamo se u predivnim tirkiznim kaskadama Akva Azula, a nakon toga upućujemo se za Meridu koja se smatra jednim od najlepših kolonijalnih gradova u Meksiku. Nakon Meride upućujemo se u Plaju del Karmen, karipski raj u kome ćemo uživati u suncu, pesku i moru, i odakle ćemo videti i čuvenu Čičen Icu, kao i Tulum i Kobe.

Prestonica Meksika je trenutno najveći grad na svetu, prebogat nasleđem carstva Asteka i prelepim zgradama iz kolonijalnog perioda španske vladavine. Izleti u Teotihuakan, piramide Sunca i Meseca, bogati Muzej arheologije i muzej čuvene slikarke Fride Kalo i njenog muža umetnika Diega Rivere. Otkrićemo zašto Pueblu zovu “gradom anđela”, i obići ćemo kolonijalne građevine stare preko 400 godina. Grad je osnovan u 16. veku, a zbog mnogobrojnih kolonijalnih zgrada, grad je stavljen na UNESCO-vu listu Svetske Baštine 1987. godine. Monte Alban je nalazište koje se nalazi na niskim planinama u ravnici Oahake,  a predstavljao je kulturni i ekonomski centar Zapoteka. Asteci su Monte Alban nazivali Ocelotpek ili “Jaguarovo brdo”. Posećujemo vodopade Akva Azul (Aqua Azul), koji se sastoje iz više kaskada, od kojih su najviše 6 metara visine. Voda je tirkizno plava zbog velikog broja minerala.

Palenke je majanski grad u južnom delu Meksika koji je doživeo najveći razvoj tokom 7. veka. Nakon propasti grada, čitav lokalitet bio je prekriven šumama, zarastao u džunglu, da bi kasnije počela otkopavanja i istraživanja koja traju i dan danas. Po veličini, lokalitet je manji od Tikala i Čičen Ice, ali je poseban po izvrsnoj arhitekturi, skulpturama i grobnicama.
Drevni grad Maja – T Ho, Španci su nakon osvajanja, predvođeni Franciskom de Montejom preimenovali u Meridu. Grad se nalazi na Jukatanu, na oko 35 kilometara od obale, a nazivaju ga “vratima u svet Maja” i “belim gradom”. S obzirom na svoju pretkolonijalnu istoriju, Merida se smatra jednim od najstarijih neprekidno naseljenih gradova u Americi.

Putujemo južnije – u Plaju del Karmen, prelepo mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariači, barovi…
Plaja del Karmen, prelepo mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariači, barovi… Iz Plaje del Karmen imaćemo priliku da obiđemo čuvenu Čičen Icu, grad Maja koji je proglašen za novo svetsko čudo. Usput se kupamo u cenotama – prirodnim jezerima u pećinama, a obilazimo i tradicionalni grad Valjadolid.
Tulum važi za jednu od najlepših lokacija na Jukatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog majanske tvrđave na samoj obali. Uz kupanje, imaćemo priliku da posetimo i arheološki lokalitet – Kobu i da sa vrha piramide posmatramo nepreglednu džunglu oko nas. Nasmejano pleme Vas vodi na ovo nezaboravno putovanje u Meksiko.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: Polazak iz Beograda i transfer do aerodroma u Budimpešti. Let do Meksiko Sitija sa presedanjem. Dolazak u najveći grad na svetu i smeštaj u hostel koji se nalazi u samom centru grada, u mirnom i prelepom rezidencijalnom delu Meksiko Sitija, udaljen samo nekoliko desetina metara od Sokalo (Zocalo) trga (trećeg najvećeg trga na svetu) i ruševina Tenočtitlana, glavnog grada moćnog carstva Asteka.  Noćenje.
2. dan: Pre podne krećemo u šetnju glavnim ulicama i trgovima. Fasade iz kolonijalnog perioda će vas ostaviti bez daha, a monumentalne građevine i ulice Meksika će vas očarati svojom lepotom. Glavni trg Zocalo, katedrala Metropolitana, Nacionalna palata, Plata lepih umetnosti… Prošetaćemo jednom od najdužih avenija u Meksiko Sitiju, Paseo Reformom sve do Chapultapeca, najveće zelene površine i prave oaze ovog grada gde je nalazi jedan od najznačajnijij muzeja u Meksiku, muzej Antropologij. Uveče odlazimo do trga Garibaldi gde uživamo u muzici marijača i degustaciji tekile. Noćenje.
3. dan: Fakultativni izlet do Teotihuakana, misterioznog grada koga su otkrili Asteci i smatrali ga gradom bogova. Impresivne piramide Meseca i Sunca, Dolina mrtvih i priča o čuvenom narodu Asteka koji su 1325. godine osnovali današnji Meksiko Siti. Povratak u grad i slobodno vreme do polaska za Pueblu. Dolazak u kolonijalni grad i transfer do smeštaja. Noćenje.
4. dan: Fakultativni obilazak Pueble - “grada Anđela”, prelepe barokne arhitekture, jedinstvenog spoja meksičke i španske kulture, kao i jedne od najukusnijih kuhinja. Odlazak do astečke piramide Cholula i poseta katedrali koja se nalazi na vrhu piramide. Večera u jednom od mnogobrojnih lokalnih restorana. Noćenje.
5. dan: Jutarnji polazak za Oahaku (Oaxaca), najveći grad u istoimenoj državi koje je od 1987. godine na UNESCO-voj listi kulturne baštine. Obilazak centra grada u uživanje u jednom od najlepših kolonijalnih gradova Meksika. Noćenje.
6. dan: Fakultativni odlazak do arheološkog lokaliteta Monte Alban, jedinstvenog u Latinskoj Americi. Povratak u Oaxacu i slobodno vreme do večernjeg polaska za San Cristobal de la Casas. Noćna vožnja.
7. dan: Dolazak u San Cristobal u jutarnjim časovima. Odmor i uživanje u glavnom gradu savezne države Chiapas koja se nalazi u prašumskoj oblasti prepunoj vodopada, kanjona, kolonijalnih građevina kao i arheoloških nalazišta Maja. Noćenje.
8. dan: Jutarnji polazak za Palenque, grad u kome se nalazi istoimeno majansko nalazište koje mnogi smatraju najlepšim gradom iz doba drevnog naroda Maja. Fakultativni izlet do Aqua Azul i kupanje u prelepim lagunama, prirodnim bazenima sa pogledom na mnogobrojne kaskadne vodopade. Noćenje.
9. dan: Celodnevni fakultativni obilazak arheološkog lokaliteta Palenque, jednog od najimpresivnijih majanskih gradova skriven duboko u meksičkoj džungli. Nakon obilaska imamo slobodno vreme za uživanje u čudesnom gradiću Palenke do večernjeg polaska za Meridu. Noćna vožnja.
10. dan: Dolazak u Meridu, glavni grad države Jukatan, u ranim jutarnjim časovima. Obilazak i slobodno breme u “belom gradu” poznatom po svojoj kolonijalnoj arhitekturi, folkloru kao i ukusnoj kuhinji sa Jukatana. Noćenje.
11. dan: Slobodan dan ili fakultativni obilazak Uxmala, jednog od najvećih majanskih gradova na Jukatanu. Palate koje se protežu na stotine metara, čudesna priroda i arhitektura koju mnogi upoređuju sa egipatskim ruševinama u Tebi. Povratak u Meridu i slobodno vreme. Večera u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.
12. dan: Napuštamo Meridu i krećemo ka Karibima I državi Kintana Roo. Stižemo u Plaju del Karmen, prelepo mesto na obali Karipskog mora u državi Kintana Ro. Beskrajna peščana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike da vidite, lepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, marijači, barovi... To je Plaja del Karmen. Smeštaj u hotel koji se nalazi u blizini glavne ulici. Nestvarna boja Kariba i beli pesak su udaljeni svega nekoliko metara od vas. Slobodno vreme za odmor i uživanje. Uveče, po želji, idemo na tradicionalnu meksičku večeru, pa potom u bar na nekoliko pića (tekila, pivo, meskal…odlučite sami). Noćenje.
13. dan: Fakultativni izlet u Čičen Icu, grad Maja i jedno od novih svetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mesta koje ćete videti u životu, a priča o Majama, njihova kultura i način života će vas bar malo trgnuti i naterati vas da odete duboko u razmišljanje. Usput ćete imati priliku da se kupate u cenotama - prirodnom jezeru koje se nalazi u pećini. Po povratku sa izleta, pravimo kratku pauzu da bi videli grad Valjadolid. Povratak u Plaju del Karmen. Slobodno vreme. Noćenje.
14. dan: Fakultativni odlazak u Tulum, grad Maja na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina će slobodno šetati pored vas, a posle obilaska arheološkog lokaliteta Koba, idemo na jednu od najlepših plaža na Karipskom moru i sigurno jednu od najlepših plaža na svetu. Uživanje u tirkiznom raju. Uveče se vraćamo u Plaju del Karmen. Noćenje.
15. dan: Slobodan dan u Plaji del Karmen ili fakultativni izlet do Isla Mujeres, prelepog ostrva koje se nalazi svega 20 min od Kankuna. Nekada ribarsko naselje a danas malo i mirno ostrvo sa savrsenim peščanim plažama. Možemo iznajmiti golf auto i obići celo ostrvo. Uveče povratak u Plaju del Karmen i uživanje na Karibima. Noćenje.
16. dan: Napuštamo Plaju del Karmen. Transfer do Kankuna. Let do Meksiko Sitija i presedanje na međunarodni let do Budimpešte.
17. dan: Dolazak u Budimpeštu. Transfer do Beograda. Kraj putovanja.

 

 TERMINI DATUMI U PRIPREMI...
 PROMO CENA 1590 eur
 FIRST MINUTE CENA 1650 eur
 REGULARNA CENA 1750 eur

 

*Promo cena važi za prvih petoro prijavljenih putnika po terminu.
*First minute cena važi za prijave do tri meseca pred put. Nakon tog datuma važe regularne cene.
 
Uslovi plaćanja: Sve uplate vrše se isključivo u dinarskoj protivrednosti po prodajenom kursu Vojvođanske na dan uplate i to: prilikom prijavljivanja plaća se 100€.  700 € nakon dobijanja vize za Meksiko. Preostali deo plaća se najkasnije 6 nedelja pred put. Postoji opcija da se iznos od najviše 400€ plati najkasnije do 15 dana pred put u dinarskoj protivvrednosti. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Nakon uplate avansa odmah se aplicira za vizu i nakon dobijanja vize izdaju se avio karte. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.
 
Cena aranžmana obuhvata:
Transfer na relaciji Beograd-Budimpešta-Beograd
Avio kartu na relaciji Budimpešta – Meksiko – Budimepšta sa svim taksama
Avio kartu na relaciji Kankun – Meksiko Siti sa svim taksama
Noćenja u hostelima i hotelima prema planu i programu puta (dvokrevetne i trokrevetne sobe)
Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 
Cena aranžmana ne obuhvata:
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 
Napomene:
Opšte napomene:

Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost.
Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA ORGANIZATORA.
Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja.
U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.
Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana.
Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.
Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.
Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA uskladjeni sa YUTA standardom.
Napomene u vezi sa smeštajem:
Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura).
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu.
Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
Napomene u vezi sa vizama:
Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje.
Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje.
Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
Cenovnik br. 1 važi od 22.02.2017.


 

Hostel je smeštajni kapacitet namenjen pre svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mestu. Sobe su ½ sa sopstvenim ili etažnim kupatilom. Usluga u hostelu je na bazi noćenja.
Hotel je smeštajni objekat koji raspolaže 1/2 i 1/3 sobama. Sve sobe su klimatizovane i poseduju TWC. Hotel se nalazi u neposrednoj blizini plaže. Usluga je na bazi noćenja. Imena smeštaja biće potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije nedelju dana pred put. 

meksiko-smestaj1-1.jpg

smestaj2.jpg

isla-hotel-smestaj-1.jpg

Meksiko Siti je najveći i glavni grad države Meksiko. Ima oko 28 miliona stanovnika i jedan je od najposećenijih turističkih centara u Srednjoj Americi. Ima bogato kulturno istorijsko nasleđe, a poznat je kao grad koji se nalazi na vodi i konstantno tone. Grad Tenočtitlan čije se ruševine nalaze u samom centru je bio prestonica carstva Asteka.
Puebla je grad koji se nalazi jugoistočno od Meksiko Sitija, u istoimenoj saveznoj državi. Zovu ga „gradom anđela”, a poznat je po kolonijalnim građevinama starim 400 godina koje se prepliću sa modernom arhitekturom.
Oahaka (Oaxaca) je grad koji se nalazi u podnožju planine Siera Madre, a od posebnog su značaja građevine iz zapotečkog perioda, kao i nalazište Monte Alban u blizini grada.
San Kristobal (San Cristobal) nalazi se u centralnim visoravnima savezne države Čiapas (Chiapas). Grad je okružen brdima, a posebnu pažnju privlače živopisne uske i strme ulice, kuće sa šarenim fasadama i ukrašene cvećem.
Palenke (Palenque) je bio drevni grad Maja koji je doživeo procvat toko 7. veka. Nakon propadanja majanskog carstva, grad je zarastao u džunglu, da bi se kasnije postepeno otkopavao. Ima manju površinu od Tikala i Čičen Ice, ali je poznat po posebnoj arhitekturi koja je karakteristična za Maje.
Merida je glavni i najveći grad savezne države Jukatan. Poznat je po neverovatnoj majanskoj arhitekturi i kolonijalnim građevinama u samom gradu.
Plaja del Karmen je jedno od najpoznatijih i najlepših letovališta u Meksiku. Nalazi se na čuvenoj Rivijeri Maja, a od aerodroma u Kankunu je udaljena svega 45 minuta vožnje. Prelepe plaže, savršeno toplo more, bogata ponuda hotela i restorana, a zanimljivi izleti u okolini su glavni razlog zašto je Plaja del Karmen glavna baza mnogih putnika.

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.