10 plaža Krfa

 


12 dana/9 noćenja sa doručkom

 

Program putovanja:

1. dan – Sastanak grupe u 13.00h na parkingu u bloku 42 na Novom Beogradu (preko puta otvorenog tržnog centra tzv. ,,Buvljak,,). Polazak autobusa u 13:30h. Putovanje kroz Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. dan - U jutarnjim časovima dolazak do luke Igumenica. Ukrcavanje na trajekt i dvosatna plovidba do ostrva Krf. Smeštaj u hotel Asteraki*** u Guviji. Hotel je apartmanskog tipa, sa bazenom...Odmor u hotelu do ranog popodneva.  Slobodno vreme za odlazak na plažu. Noćenje.

3. dan – Doručak. Polazak do grada Krfa i fakultativna poseta Srpskoj kuci i odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice. Zajednička šetnja i slobodno vremeza ručak u gradu Krfu.
Polazak na plažu Mesongi. U povratku obilazak spomenika palim borcima Drinske divizije u mestu Agios Mateos.
Fakultativni odlazak do palate Ahileon, jedne od najlepših zdanja, koje je podigla austrijska princeza Elizabeta u slavu antičke umetnosti, a veruje se da ju je posvetila svom tragično preminulom sinu.
Oko 18:30 časova povratak u hotel. Noćenje.

4 dan - Doručak. Polazak prema Sidariju i poseta čuvenim kanalima ljubavi. Selo Sidari je bez sumnje turistički centar severnoestrane Krfa. Čuveno je po uvalama i stenama koje je izvajao vetar, kao i Kanalu ljubavi (Canal d'Amour). Veruje se da ko prepliva kanal sa svojom voljenom polovinom, ostaje zauvek u ljubavi.
Osim kanala ljubavi tu je i čista peskovita plaža sa izuzetno bistrim i mirnim morem. Tokom boravka odvojićemo malo vremena i za odlazak na plažu Peroulades, ili Sunset Beach. Tu ćemo sačekati neverovatan zalazak sunca po kojoj je ova plaža i dobila nadimak. U podnožju velike stene, pokrivena crvenim peskom, sa nekoliko prerasti ili prirodnih kamenih mostova, plaža Peroulades budi veoma jake emocije. Zato ponesite i maramice, nije retkost da ovde neko zaplače.
Polazak iz Sidarija u oko 19:30 i povratak u hotel. Noćenje.

5. dan - Doručak. U poslepodnevnim časovima polazak ka Paleokastrici. Paleokastrica je jedno od onih mesta na Krfu koja se moraju posetiti. Dok ste na letovanju u Paleokastrici, možete da uživate u jednoj od šest "ušuškanih" finih plaža, okruženih visokim liticama, maslinjacima, limunom i čempresima. Najlepši pejzaži na Krfu se mogu videti upravo ovde. Paleokastrica ima mnogo odličnih taverni, kao i barova pa i klubova.

Za zainteresovane organizovaćemo posetu seocetu Lakones sa predivnim pogledom na zalive i manastiru presvete Bogorodice ili tvrđavi Angelokastro.
Fakultativno, vožnja velikim brodom sa staklenim dnom http://yellowsubmarine.gr/corfu/.
Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan. - Doručak. Slobodan dan ili organizovani odlazak do jenog od najvećih Aqua parkova u Evropi, na samom Krfu.
Posle povratka, odmor, a zatim večernji obilazak grada Krfa. Uveče se ulice starog grada napune turistima i domaćim stanovništvom. Šetnja kamenim „lavirintom“ ulica koji je nasleđe venecijanske arhitekture ima posebnu draž, što potvrđuje i činjenica da je grad Krf stanica koju veliki i luksuzni kruzeri ne zaobilaze.
Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan - Doručak. Posle slobodnog pre podneva, polazak na najveću peščanu plažu na na Krfu. Glifada je carstvo žutog peska pored koje prolazi jedna od svežijih struja na Krfu.
Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan - Doručak.  Slobodan dan.
Fakultativni odlazak na GRČKO VEČE u tavernu Tripa,  u brdima iznad grada Krfa, koju od 1936. drži ista porordica i spada praktično, u kuturnu vrednost Krfa. Grčko veče u taverni tripa je zaista posebno, jer je ambijent autentične grčke taverne, dopunjen specijalitetima sa Krfa, koji se služe u pravim porculanskim tanjirima, te ih nije preporučljivo lomiti kada plesači podignu atmosferu ;) Noćenje.

9. dan - Doručak. Polazak ka lepim uvalama Kasiopija i celodnevno kupanje. Ko želi, može sa nama da poseti i dugačku plažu Roda u istoimenom mestu. Noćenje.

10. dan - Doručak. Odlazak u Guviju na mesto gde se nalazi spomen ploča koja podseća na tačku iskcavanja prvih srpskih vojnika na Krf. Slobodan dan, ili prepodnevni odlazak na plažu Barbati, koja se nalazi tek nekoiko kilometara od našeg hotela. Noćenje.

11. dan - Doručak. Napuštanje hotela u jutarnjim časovima i polazak ka luci. Ukrcavanje na treajekt i plovidba do Igumenice. Vožnja do Janine pored koje prolazi autoput kojim idemo. Janina je centar okruga Epir i leži na jednom od najvećih jezera Grčke. „Kao paša u Janini“ kažu Grci za nekog ko je uživa na nekom lepom mnestu. Lepota i način života u Janini su posebni. Obići ćemo tvrđavu na jezeru Pamvotida u samom centru grada.
Slobodno vreme za kafu i kratku žetnju Janinom.
Polazak ka Solunu. Dolazak u centar grada u poslepodnevnim časovima. Kratak obilazak crkve Svetog Dimitrija, zaštitnika grada Soluna, u kojoj se nalaze mošti ovog Sveca. Obilazak  rimske Agore i centralnog trga Aristotelis. Slobodno vreme za šoping i šetnju.

Polazak za Beograd u večernjim časovima.

12. dan Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa

CENOVNIK U PRIPREMI...

Način plaćanja:
– Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TAFELIX TRAVEL-a
– Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

Aranžman obuhvata:
- Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom i klimom
- 9 noćenja sa doručkom u hotelu Asteraki 3* ili hotel iste kategorije u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta
- Trajekt Igumenica-Krf-Igumenica
- Usluge vodiča u svakom autobusu
- Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Fakultativne izlete:
- Poseta dvorcu Ahileon – 10 EUR
- Vožnja brodom na ostrvo Vido i obilazak znamenitosti – 10 EUR
- Vožnju brodom sa staklenim podpalubljem „Yellow submarine“ – 12 EUR
- Ulaznice za Aqualand park – Deca do 4 g. – besplatno, deca od 4 – 12 g. 22 EUR, odrasli 29 EUR
- Grčko veče 26 EUR
- Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit
- Individualne troškove putnika

Napomene u vezi smeštaja:
Hotel Asteraki***    http://www.hotel-asteraki.gr/

Hotel Asteraki*** u Guviji je jedan od najlepših i najpoznatijih resort letovališta na Krfu. Nalazi se samo 8 Km od centra Kfra u mestu Guvija i 200 m od plaže. Opremljen je apartmanima i studijima sa kupatilom, kuhinjom i klima uređajem. Smeštaji se nalaze oko bazena, okruženog travom i cvećem, dok popločane uličice stvaraju prijatnu i tradicionalnu atmosferu. Hotel poseduje bazen, snek bar i noćni bar pored bazena, restoran, recepciju sa sefovima koji se doplaćuju na licu mesta, besplatni Wi-Fi internet u zajedničkim prostorijama hotela, TV salu, salu za bilijar i elektronske igre, prostoriju za čuvanje prtljaga i privatni parking za goste hotela.
Svaka soba opremljena je sa TV, klimom i kupatilom (tuš/WC). Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom (švedski sto / izbor više jela – samoposluživanje).

NAPOMENE:

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
U slučaju nedostatka slobodnih kapaciteta, agencija zadržava pravo promene hotela za drugi hotel iste ili veće kategorije.
Ovaj program rađen je na bazi 45 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja, licenca Ministarstva turizma OTP  16/2016.

Uz ovaj program važi cenovnik br. 2 od 10.08.2016.

 

hit ponuda felix travel

 

Letovanje Lutraki 2020

LETOVANJE LUTRAKI  159€

 

Letovanje San Remo 2020

LETOVANJE SAN REMO 229€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.