Purovanje Provansa Polja Lavande 2024

Putovanje Provansa i polja lavande 2024

Putovanje Provansa polja lavande 2024Otisnimo se u bajkovito zaleđe francuske rivijere, uživajmo u nepreglednim poljima lavande, vinograda i suncokreta, nađimo se u mestima u kojima vreme kao da je stalo, sa bogatim kulturno-istorijskim nasledjem još od antike, koračajmo stazama Van Goga i Sezana koji su bas u Provansi otkrili predele koji su ih najviše inspirisali i uz zvuke morskih talasa, u glavnom gradu francuske rivijere uzivajući u njegovoj multietničkoj atmosferi.... krenimo zajedno putovanje, koje zauvek ostaje u srcu i duši...

 

PROVANSA I POLJA LAVANDE 2024

 

Sa fakultativnom posetom najlepših sela Francuske: Saint Remy - Arles - Les Beaux - Aix En Provance - Nimes - Marseille

 

PAKET ARANŽMAN 8 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 4 NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL   2* / 3*
ohrid autobusom

04.06. - 11.06.2024.

Usluga

Br. dana/noći 8/4

ND

Cena Aranžmana

349€

PROMO CENA

299€

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate-

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:


- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, TV, DVD ,audio oprema)
- Obilaske, prema programu ( Valensol i Verona)
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Sanremu u 1/2 i 1/3 sobama
- Smeštaj na bazi 3 noćenja u Avinjonu u hotelu Ibis budget Avignon le Pontet 2* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije/lokalnog vodiča na srpskom jeziku,
- Troškove realizacije programa.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:


- Individualne troškove putnika.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Doplatu za 1/1 sobu 130€
- Ulaznice za muzeje, ukoliko programom nije predviđeno I naglašeno.
- Turistička taksa 1.5 € po noćenju po osobi u Sanremu, plaća se na licu mesta
- Turistička taksa 2€ e po noćenju po osobi u Avignonu, plaća se na licu mesta

Fakultativne izlete (Minimum 35 prijavljenih putnika): 
- Avignon - 20 € odrasli /10 € deca do 12 god.
- “Duša Provanse”: St.Remy. Le Baux i Arles” - 45 € odrasli / 25 € deca 2 - 12 god.
- Aix en Provence i Marseille - 35€
- Nimes I Pont du Garde 35€

Cena za paket izleta 120€

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN BEOGRAD
Polazak sa parkinga Sava centra u 17:30h. Skup u 17:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN SANREMO
U prepodnevnim časovima dolazak u mondensko ligurijsko letovalište. Sanremo je omiljena destinacija za odmor mnogim turistima. Ovaj biser italijanske obale, prestonica rivijere cveća (Riviera dei Fiori) smešten u podnožju Ligurijskih planina, imao je veliki značaj još od antičkih vremena. Kada se ova lepota dopuni mirisima cveća sa okolnih brda i zvucima italijanskih kancona i morskih talasa, dobija se romantično letovalište svetskog renomea. Šetnja sa vodičem i upoznavanje grada: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, Teatar Ariston – mesto održavanja muzičkog festivala, stari grad - La Pinja. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i uživanje. Noćenje.

3. DAN SANREMO - VALENSOLE (polja lavande) - AVIGNON
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Valensolu, delu Provanse sa poljima lavande, gde cemo napraviti pauzu za fotografisanje, okruzeni ljubicastim bojama I opojnim mirisima. Nastavak ka provansalskom gradu “papa”. Avinjonu, koji je se diči prelepim starim gradskim jezgrom. U prošlosti, Avinjon je tokom perioda 14. veka bio i sedište papa, zahvaljujući čemu gradom dominira moćna Papska palata gotičkog stila. Smeštaj u hotel. Nakon odmora slobodno vreme ili fakultatitvni obilazak grada: Srednjovekovne zidine, Papska palata ( spolja) u kojoj se nalazilo sedište Papa,najveća atrakcija grada pod zaštitom UNESCO-a, ujedno I najveća palata na svetu u stilu gotike), Katedrala na Roseru, Pont Daladi… Slobodno vreme. Noćenje. (Putovanje Provansa polja lavande 2024)

4. DAN AVIGNON - ST. REMY - LES BEAUX - ARLES
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Duša Provanse ” ka najpoznatijim provansalskim mestima: krećemo iz Avinjona ka St.Remy, Les Beaux-u i Arlu.
Izlet “DUŠA PROVANSE” obuhvata vožnju bajkovito živopisnim predelima Provanse i posetu mestima, koja se nikada ne zaboravljaju. Poseta srednjevekovnim provansalskim selima u srcu stare Provanse. Lavande su prva asocijacija na Provansu, jer lavanda je odraz duše regije. Prvo cemo posetiti Saint Remy grad u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog naslikao neke od svojih najpoznatijih slika uključujući i “maslinjak”. Slobodno vreme. Nastavak izleta do Les Beaux-a, gradića smeštenog na steni, obilazak grada: crkva Sv. Vinsenta, šetnja gradićem do same tvrđave gde se nalaze kafići, restorani, prodavnice sa suvenirima. Slobodno vreme do nastavka putovanja do Arla koji se takodje može pohvaliti i bogatom rimskom baštinom, ostaci rimskog cirkusa i arene iz Arla na UNESCO-voj su listi Svetske kulturne baštine. Arl čuva i dušu srednjevekovne Provanse, koja je takođe privukla i Vinsenta Van Goga, koji je tokom boravka u ovom gradu naslikao svoju možda I najpoznatiju sliku “Suncokreti”. Slobodno vreme do povratka u Avinjon. Noćenje. (Putovanje Provansa polja lavande 2024)

5. DAN AVIGNON - AIX – EN – PROVENCE - MARSEILLE
Doručak. Fakultativni izlet u glavni grad Provanse, Aix En Provance koji je poznat po inspiraciji mnogih slikara a naročito Pola Sezana koji se u ovom gradu rodio i naslikao neka od svojih najvrednijih dela, među kojima se izdvaja remek delo “Kupačice”. Još uvek mozete posetiti njegov atelje koji je otvoren za turiste, a u njemu jos uvek stoji Sezanov kaput okačen na čiviluk I njegove knjige. O svom gradu je napisao: „Ako ste imali sreću da se rodite u Aixu, ništa vam drugo neće biti potrebno.“
Aix-en-Provance je univerzitetski, kulturni i turistički centar Provanse. Izuzetno je zanimljiv zbog malih trgova sa brojnim fontanama, terasa ,uškaknih kafića i neobičnih fasada. Na svakom uglu se može čuti muzika uličnih svirača, a posebane melodije sviraju zvonici katedrala koje je moguće videti na više mesta u gradu. Slobodno vreme do nastavka izleta u Marseille, najveću luku Mediterana. Po dolasku obilazak glavne gradske arterije u starom delu grada Canebière, na kojoj je 1934. ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar I Karađorđević, i zone Stare luke Le Vieux Port u samom istorijskom centru, sa tvrđavama Svetog Nikole I Sv. Jovana. Slobodno vreme do povratka u Avignon. Noćenje.

6. DAN AVIGNON – NIMES – PONT DU GARDE
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Nimes i Pont du Garde. Prvo ćemo obići Pont du Gard, rimski akvadukt koji se zbog svoje lepote nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Nastavljamo put u Nimes, predivni grad Provanse poznat kao “Francuski Rim”, bogate istorije kojeg je utemeljio car August i u rimsko se doba zvao Nemausus što znači “od izvora”. Bio je najbogatiji grad Galije i po njemu je 1858. nazvan asteroid Nemaus. Jedan je od najtoplijih gradova Francuske istorijski poznat po industriji tekstila, danas bogati grad u kojem je najrazvijenija biotehnologija. Po dolalsku obilazak grada: Arena u Nimesu koja je izgradjena u 1. veku . i najbolje je očuvana od svih rimskih arena,u srednjem veku je koriscena kao sklonište od ratova i kuge. Tada je unutar njenih zidina nastao celi grad s kućama, tri trga, i crkvom.Prosetacemo do Jardins de la Fontaine predivnog parka kojeg je uredio isti arhitekt koji je napravio Versailleske vrtove. Unutar parka nalaze se Tore Magne toranj na vrhu brda kao i ostaci Dijaninog hrama, podsećajući na vladavinu Rimljana. Slobodno vreme do povratka u Avinjon. Nastavak putovanja ka Italiji. Noćna vožnja. (Putovanje Provansa polja lavande 2024)

7. DAN VERONA
Po dolasku u Veronu koja nam je svima sinonim na Šekspirovu dramu Romeo i Julija, a mnogo je više od toga, krećemo u razgledanje. Obilazak sa vodičem: Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, grobnice porodice Skaligeri. Julijina kuća. Slobodno vreme u prelepoj Veroni (9h pauza) do polaska za Srbiju. Noćna vožnja.

8. DAN BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

Putovanje Provansa Polja Lavande

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL - a

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

SANREMO

Hotel Belvedere 3* hotelbelvederesanremo.com/
Nalazi u srcu Sanrema. Poseduje klimatizovani restoran, solarijum, panoramsku terasu na šestom spratu sa prelepim pogledom na grad. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju tv, telefon, kupatilo sa tušem. Doručak je kontinentalni.
Hotel Ariston Montecarlo 3* http://www.hotelaristonmontecarlo.com
Hotel se nalazi u Sanremu, od plaže je udaljen par minuta hoda, a od centra Sanrema 3 km. Postoji autobus koji ide od hotela do samog centra (cena karte u jednom pravcu 2.5 eur). Hotel poseduje bazen kao i besplatan wi-fi. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, klimu... Kontinentalni doručak se svakodnevno služi u restoranu hotela na bazi švedskog stola (slano/slatko).

 

AVIGNON

Ibis budget Avignon Nord le Pontet 2*
Ibis Budget Avignon Nord je hotel koji se nalazi na 7km od centra Avinjona, Obezbeđen je besplatan WiFi. Klimatizovane sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, uključujući Canal+. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tušem i toaletom. Sobe su dostupne samo stepenicama.Doručak na bazi švedskog stola. Gosti mogu uživati na terasi u okviru objekta.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:


• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija - dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika

PREMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA PROPISANU POLISU OSIGURANJA BROJ 470000057652 OD 03.04.2024. GODINE - ROK VAŽENJA 01.10.2024. GODINE, POLISA TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O, U VISINI OD 100.000 EVRA ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA


UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA OTP 94/2021 KATEGORIJA A

Cenovnik broj 2 od 03.04.2024.

EG-29/2024

 

...

...

...

..

..

 


 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Apulja Prvi Maj 2024

APULJA PRVI MAJ 2024

359€

 

 

Toskana Prvi Maj 2024

TOSKANA PRVI MAJ 2024

189€

 

 

Barselona Prvi Maj 2024

BARSELONA PRVI MAJ 2024

429€