Putovanje Rim Napulj 2019

 RIM - VATIKAN – POMPEJA – SORENTO - KAPRI
3 NOĆENJA / AUTOBUSOM

 

PROGRAM U PRIPREMI !!!

 

rim tivoliRim je glavni i najveći grad Italije. Centar kulturnih i zabavnih dešavanja. Svi putevi vode u Rim – a iz Rima vodimo vas u obilazak najlepših mesta na  jugu Italije. Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Smešten je na obali Tirenskog mora i poznat je po nizu atrakcija. Zajedno sa  obližnjim vulkanom Vezuv, starom Pompejom, čuvenim  Sorentom i mondenskim ostrvom Kapri predstavlja najposećeniji turistički centar Italije. Napulj je grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan 16.06.2017. BEOGRAD
Polazak oko 14:00 časova sa parkinga preko puta otvorenog tržnog centra "Buvljaka" na Novom Beogradu , blok 42. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa. Noćna vožnja (sa usputnim zadržavanjima radi granične kontrole i odmora) kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan 17.06.22017. RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Vatikana – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 18.06.2017. RIM – VATIKAN - NAPULJ
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Rima sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Pešačko razgledanje Rima: Trg Naroda, Via del Korso, Španske stepenice, Fontana di Trevi, najstariji rimski hram Panteon, Trg Navona, Trg cveća, Hadrijanov zamak Sv. Andjela… U poslepodnevnim časovima polazak za Napulj. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada, trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj zovu grad sunca i grad svetlosti. Rodno je mesto  Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva.. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, trgovačka ulica Umberta I... Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan 19.06.2017. NAPULJ – POMPEJA – SORENTO - NAPULJ
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pompeje i  Sorenta. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane,  jer je Pompeja  bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta.  Razgledanje Sorenta : pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova...Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Povratak u Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.

5. dan 20.06.2017. NAPULJ – OSTRVO KAPRI – NAPULJ
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet i obilazak najlepšeg ostrva Italije - Kapri. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti  iz celog sveta.  Zbog svoje atraktivnosti,  izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilazak mesta Kapri: Mala luka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni...Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povratak u Napulj i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. dan 21.06.2017. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima.                                     

 

CENA ARANŽMANA:

SNIŽENA CENA ARANŽMANA:

SNIŽENA CENA ARANŽMANA VAŽI ZA UPLATE REZERVACIJE DO 01.06.2017.
- PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU KOMERCIJALNE BANKE -

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•    prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
•    smeštaj u Rimu u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
•    smeštaj u Napulju ili okolini u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 2 noćenja sa doručkom
•    obilazak prema programu (Panoramsko razgledanje Napulja)
•    troškove licenciranog  pratioca grupe
•    troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•    međunarodno putno zdravstveno osiguranje - PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
•    fakultativne izlete i ulaznice
•    obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 4* – 3 € po noćenju / po osobi
•    obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi.

POPUSTI:
Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja  putovanja.  
•    deca od 0 – 2 godine besplatno  (nemaju sedište u autobusu i nemaju ležaj u hotelu)
•    deca od 2 – 12 godina popust 10%  na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
•    30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre početka putovanja
•    Odloženo plaćanje čekovima gradjana: 30% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 01.10.2017. Datumi realizacije čekova su  01. 10. i 20. u mesecu.
•    Platne kartice Visa, Dina, Master i Maestro

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
•    Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
•    CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI
•    Rim pešačko razgledanje grada – 15 €
•    Rim noću – 10 €  
•    Vatikan – 35 €
•    Pompeja i Sorento – 35 €
•    Kapri – 60 €

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hoteli iz ove ponude imaju recepciju, restoran, a svaka soba je standardna, ima tuš/WC. Smeštaj je u Rimu i Napulju u navedenim hotelima do popune mesta ili sličnim iste kategorije.

Rim - Italija
Hotel La Pergola 3* www.hotellapergola.com    
Hotel se nalazi u stambenoj četvrti Rima. Dobro je povezan sa železničkom stanicom Termini. Hotel poseduje recepciju, bar, restoran, internet kutak. Svaka soba ima bežični internet, satelitsku televiziju i klima uređaj.
Napulj - Italija
Hotel San Paolo 4* www.hotelsanpaolonapoli.it
Od metro stanice Agnano Ferrovia Cumana je udaljen 15 minuta šetnje. Hotel poseduje restoran, spoljašnji bazen, baštu na krovu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klima uređaj, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

•    U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.
•    Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.sattravel.rs
•    Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
•    Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
•    Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.
•    U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
•    Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
•    Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše vidjenje ukupnog stanja odredjenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta na društvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
•    Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

OPŠTE NAPOMENE:      
                
•    Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
•    Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
•    Kod autobuskih aranžmana  predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
•    Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)
•    Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
•    Posebni zahtevi gostiju u vidu MOLBE a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator  će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
•    Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
•    Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
•    Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
•    Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
•    Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
•    Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave
•    Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
•    Svaki putnik lično odgovara za svoje lične stvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
•    Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
•    Putnik je obavezan da poseduje MEDJUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se može pribaviti u poslovnicama turističke agencije.. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….),  kao i međunarodno putno osiguranje.
•    Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora,  objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
•    Organizator putovanja poseduje licencu organizatora putovanja OTP br. 104/2016.
•    Organizator putovanja poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000,00 eur . Polisa osiguranja broj 300053644 od 16.08.2016.godine, akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.
•    Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
•    Ovaj program je radjen na bazi minimum 65 plativih putnika.
•    Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
•    Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora  uskladjeni sa YUTA standardima.
•    Cenovnik za Metropole 2017, Italija, Rim – Napulj – Sorento - Kapri, autobus, 6 dana / 3 noći,  br. 1  od 12.05.2017.

 

 

hit ponuda felix travel

 

Letovanje Lutraki 2020

LETOVANJE LUTRAKI  159€

 

Letovanje San Remo 2020

LETOVANJE SAN REMO 229€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.