Putovanje Rimini Bolonja Osmi Mart 2024

Putovanje Rimini Bolonja 2024

FERARA – grad najlepših palata. To je grad bajkovite lepote i velikog broja znamenitosti, a najveći broj znamenitosti Ferrare datira iz 14. i 15. veka. Zaštitni znak ovog grada je bickl koji dominira kao prevozno sredstvo.

BOLONJA - glavni grad regije Emilia Romagna. Čuvena po arhitekturi kojom dominira topla crvenkasto narandžasta boja, a sam centar grada je, s obzirom na to da ima samo pola miliona stanovnika, veoma veliki i pri tom odlično očuvan. Bolonja se u Italiji smatra gastronomskom prestonicom, a špageti bolonjeze i bolonjske lazanje su specijaliteti poznati u celom svetu. U Bolonji se danas nalaze neki od najpoznatijih fakulteta u Italiji, kao i najstariji univerzitet u Evropi, osnovan u 11. veku.

RAVENA – Šarmantan grad koga zovu evropska prestonica mozaika! Upravo u ovom gradu je poslednje godine života proveo Dante Aligijeri, gde je i sahranjen. SAN MARINO - Republika San Marino je jedna od najmanjih država u Evropi. Urbano središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titano..

Putovanje Rimini Bolonja 8. Mart 2024

PUTOVANJE RIMINI

 

Sa fakultativnim obilascima FERARA - BOLONJA - SAN MARINO - RAVENA

 

Paket aranžman 5 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom

 

Putovanje Rimini Bolonja Osmi Mart

HOTEL 3*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 5/2 

ND

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

/€

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate. -

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-  Prevoz  turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, tv, dvd, audio oprema)
- Smeštaj u standardnim 1/2, 1/3 sobama u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Riminiju ili okolini, doručak - kontinentalni. 
- Razgledanje gradova prema programu sa stručnim vodičem
-  Usluga predstavnika agencije / vodiča,
-  Troškove realizacije programa.CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 Fakultativne izlete:
-  Bolonja i Ravena - 25 eur odrasli / 20 eur deca do 12 god.
-  San Marino - 20 eur odrasli / 15 eur deca do 12 god.
-  Obavezna turistička taksa u Riminiju 2 eur po osobi i noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela).
- Međunarodno putno osiguranje.
- Ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.
- Doplata za 1/1 sobu 40eur – NA UPIT

 

PROGRAM PUTOVANJA:


1. DAN - BEOGRAD  
Sastanak putnika u 16:00h na parkingu Sava centra (Savska strana). Polazak u 16.30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.


2. DAN - FERARA - RIMINI
(Putovanje Rimini Bolonja Osmi Mart 2024) - U prepodnevnim časovima dolazak u Feraru koja je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak samog gradskog jezgra koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac vlastelinske porodice d'Este. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Riminiju. Smeštaj u hotel. Noćenje.


3. DAN - RIMINI - BOLONJA - RAVENA - RIMINI  
DORUČAK. Nakon doručka mogućnost organizovanja celodnevnog  fakultativnog izleta  u Bolonju i Ravenu. Živahna univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama. Centar grada čine dva identična trga, Madjore i Netuno. To je elegantni javni prostor koji je sa svih strana okružen srednjevekovnim palatama. Crvenkastosmedje gradjevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Učena).  Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, Univerzitet Due Torri, palata Banki, Piazza Maggiore… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje.


4. DAN - RIMINI - SAN MARINO
(Putovanje Rimini Bolonja Osmi Mart 2024) - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u SAN MARINO.  Po dolasku u San Marino razgledanje grada: Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV veka)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Rimini i nastavak putovanja ka Srbiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i pograničnih formalnosti.


5. DAN - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL..

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Airone 3* - hotelairone.com/ - nalazi se na 100 m od plaže. Hotel raspolaže restoranom i besplatnim WiFi je dostpan u celom hotelu. Sve sobe u hotelu poseduju kupatilo, fen, TV, klimu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Audi 3*hotelaudi.com/ - smešten na samoj obali mora u predelu Marina Centro u Riminiju i nudi besplatan parking i veliki bazen sa terasom za sunčanje. Sve sobe u hotelu poseduju kupatilo (fen, sredstva za higijenu, tuš kabina), LCD TV, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Jana 3* - hoteljana.com/ - Ovaj objekat je udaljen 1 min hoda od plaže. Hotel Jana se nalazi u centru Riminija, na samo 1,5 km od Glavne železničke stanice u Riminiju i na samo 100 metara od peščane plaže. Besplatan WiFi dostupan je u zajedničkim prostorijama. Sve sobe hotela Jana imaju bele zidove, drveni nameštaj, TV i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Svakog jutra se u hotelu služi raznovrstan doručak na bazi švedskog stola koji obuhvata slatka i slana jela.
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka od 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.  Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije..

NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 

La dotta, la rossa, la grassa – učena, crvena, debela… To je BOLONJA!

Na 900 km od Beograda, u italijanskoj regiji Emilija-Romanja, smestila se Bolonja, grad nauke i najstarije evropsko univerzitetsko središte, ali i grad špageta, mortadele i harmonične arhitekture.

Zbog svog izuzetnog položaja, Bolonja ima treći po prometu aerodrom u Italiji i najznačajnije železničko čvorište države. Kroz grad je nekada prolazio čuveni put Via Emilia, koji je uticao na njegov razvoj i naseljavanje. Po toj trasi danas se šetaju ljubitelji šopinga, jer je to glavna trgovačka ulica Via Ugo Bassi. Istoriju je davno zamenilo moderno doba… ali istorija se ne zaboravlja!

A da malo pojasnimo epitete koje Bolonja ponosno nosi:

Učena – ovde je još 1088.godine osnovan univerzitet, pa tako u gradu i danas postoji čitav kvart fakulteta, instituta, škola…

Crvena – kada bi bacili pogled na krovove zgrada i palata, sa neke visoke kule grada, uočljiva bi bila crvena boja crepova.

Debela – grad je poznat po svojoj kuhinji, brojnim tratorijama, osterijama, u kojima se najviše konzumiraju špagete, taljatelje, torteline, mortadela, sirevi….

Pored gastronomije i obrazovanja, ovde ima dosta „materijala“ i za ljubitelje umetnosti, arhitekture, kulture. Na najvećem trgu u gradu smeštena je crkva Svetog Petronija, peta po veličini na svetu, sa najdužim meridijanom ucrtanim na podu, iz 17.veka, i sa kontroverznim prikazom Muhameda na ogromnoj slici. U njoj je Karlo V 1530.godine krunisan za cara. U okruženju crkve je i Gradska kuća, Arheološki muzej, Biblioteka Borsa u kojoj se mogu videti rimski ostaci nekadašnjeg grada, fontana Neptuna… Na par minuta peške od glavnog trga, stiže se do dve krive kule, prepoznatljivih simbola Bolonje. Asineli (97m) i Garisendi (48m), tornjevi jedan do drugog, dobili su imena po plemićkim porodicama koje su ih izgradile kao simbol svoje moći. Ako se popnete na Asineli, divićete se panorami i pogledu na grad sa visine. Iza tornjeva je studentski i univerzitetski kvart, u kom možete posetiti i Nacionalnu pinakoteku, sa delima Tintoreta, Đota, Rafaela....

Osobenost Bolonje su tremovi, natkriveni prolazi, koji su sa nizom stubova spojeni i štite od sunca, a i od kiše. Ima ukupno 38 km natkrivenih trotoara u istorijskom centru gradu, i oni su pod zaštitom UNESCO-a.

Zanimljive su i crkve San Domeniko, sa skulpturom Mikelandjela i Santo Stefano, sa grobnicom Svetog Petronija i katakombama.

Možda će vam biti neobično da i u ovom gradu vidite kanale, ali može biti veoma interesantno da prošetati po kvartu kog zovu „mala Venecija“, da vidite Canale delle Moline, Ventana canale...

Kako god i kad god, vreme vam ne može pokvariti šetnju gradom… iskoristite svaki trenutak da uživate u svemu što ovaj grad nudi i ima da Vam pokaže. Upoznajte najveći očuvani srednjovekovni centar nekog grada, šetajte skrivenim uskim ulicama, divite se lepo aranžiranim izlozima, bučnim barovima, osetite atmosferu ovog bogatog italijanskog grada, koji mami svojom bogatom istorijom, ali i – trpezom!

Putovanje Rimini Bolonja Osmi Mart 2023

 

 

 


 


Putovanje kroz Emilija Romanju
Bolonja Rimini Istorija i Kultura
Najlepši gradovi u regiji Emilija Romanja

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€