Putovanje Salzburg Uskrs 2024

USKRS U SALZBURGU 2024

SALZBURG - četvrti po veličini grad u Austriji. Poznat je po svojoj baroknoj arhitekturi ali i kao grad u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Smešten na obalama reke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi doslovan prijevod imena bio 'grad od soli'. Poznat je i po originalnim Mozart kuglama, koje su napravljene po recepturi iz 1890 god. za koju je Paul Furst dobio 1905.god. zlatnu medalju na pariškoj izložbi. Razlikuju se od bečkih Mozart po tome sto su veće i omotane u srebrni papir sa plavim Mozartovim likom.

WOLFGANGSEE - Je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. Samo mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu, koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu.

BAD ISCHL - Verovatno je svima poznato ime kuće Habsburg koja je upravljala sudbinom Austrije do 20. veka. Svoje rezidencije imali su i u Bad Ischlu. Ono što je vrlo poznato u tom kraju je carica Sissy, supruga Franje Josipa I. Bad Ischl se nalazi na južnom delu Gornje Austrije u regiji Salzkammergut. Franjo Josip I. je rekao da je to „raj na Zemlji“. Nakon što je u vili 1914. godine potpisao deklaraciju o ratu protiv Kraljevine Srbije, Franjo Josip I. napustio je Bad Ischl i nikada se više nije tamo vratio.

HALSTATT - Najveća atrakcija i prepoznatljiv simbol gradića je Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine. Neobično je i podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, a trebalo bi posetiti i muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture.

SALZBURG 2024

Sa fakultativnom posetom Hallstatt, Bad Ischl, Wolfgangsee

Paket aranžman 5 dana: Autobuski prevoz + smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom

 

 

HOTEL  3*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 5/2

ND

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

/€ 

- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS dan uplate -

Putovanje Salzburg Uskrs 2024

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Salzburgu hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Razgledanje prema programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja sa doplatom za COVID-19
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 60 eura
- Fakultativne izlete:
- Fakultativni izlet- Hallstatt I Bad Ischl 20€
- Fakultativni izlet u Wolfgangsee – (mogućnost vožnje brodićem ) 25€

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - NOVI SAD
Polazak sa parkinga Sava centra (savska strana) u 17:30h. Skup u 17:00h. Noćna vožnja preko Madjarske sa usputnim zadržavanjima.

2. dan  SALZBURG
Dolazak u Salzburg u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: Mocartov trg , biskupska rezidencija, Katedrala, Univerzitetska crkva, Mocartova rodna kuća, park Mirabel. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan SALZBURG - BAD ISCHL - HALLSTATT
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet ka malom ribarskom mestu Halštat poznatom kao središte keltske kulture bronzanog i gvozdenog doba. Halštat je grad koji se nalazi na obali istoimenog jezera i okružen je Alpima. Regija kojoj pripada je na listi kulturne baštine UNESCO. Smatra se za najstarije naseljeno mesto u Evropi, iz razloga što se u tom regionu nalazio prvi svetski poznat rudnik soli. Upravo tako je ovaj grad i dobio ime od starog keltskog naziva za so, što znači „HAL“. Sve do 19. veka do Halštata se moglo doći samo čamcem ili uskom stazom. Da bi se napravio put, razbijane su stene i probijani tuneli. Možda je baš zbog toga ovaj gradić sačuvao svoju bajkovitu lepotu. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama do katoličke crkve. Slobodno vreme. Nastavljamo vožnju do Bad Ischla koji je u vreme Habsburgovaca bio poznato mondensko letovalište. Naš savet je da probate u poslastičarnici “Zauner” autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Slobodno vreme. Povratak u Salzburg. Noćenje.

4. dan SALZBURG - JEZERO WOLFGANGSEE
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja područjem Salzkammerguta gde su smeštena predivna austrijska jezera, od kojih je jedno od najlepših upravo Wolfgangsee. Posetićemo najpoznatije mesto na jezeru - St. Wolfgang. Jezero, kao I samo mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu, koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu. Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači turiste iz svih delova sveta. Danas je ovo slikovito mestašce i poznato turističko odredište. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang. - St. Gilgen), gde se nalazi kuća Mocartove majke,a njegova sestra se nakon udaje preselila upravo ovde. Obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku većnicu i stari hotel i restoran „Post“ sa oslikanom fasadom. Slobodno vreme do povratka u Salzburg. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Austriju I Mađarsku.

5. dan NOVI SAD - BEOGRAD
Dolazak u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

- Hotel OEKOTEL 3* oekotel.com/en/hotels/salzburg-central
Hotel se nalazi u Salzburgu, sa centrom grada povezan je direktnom linijom gradskog prevoza. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Doručak se služi po principu samoposluživanja- izbor više vrsta jela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka od 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

 

NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 

SALCBURG - „TVRDJAVA OD SOLI“ - Putovanje Salzburg Uskrs 2024

Mondenski austrijski grad Salcburg se ugnezdio u prostranom basenu, okružen delom Alpa, na reci Salzah.

Asocijacija na ovaj grad je svakako čuveni kompozitor Mocart, koji je ovde rodjen 1756.godine, i živeo na adresi ul. Getreidegasse 9, istorijski centar grada u, tada, crkvenoj državi. Danas je ovo najpopularnija adresa u Salcburgu, adresa koju svi posetioci traže! U nekada porodičnom stanu, otvoren je Mocartov muzej, sa prikazom njegovog relativno kratkog života. Iako nije imao baš sreće sa svojim sugrađanima, danas grad prilično dobro „koristi“ ime jednog od najboljih muzičkih virtuoza! U Mozartovu čast, Salzburg je 1842.godine osnovao muzički festival, danas jedna od najznačajnijih muzičkih smotri u Evropi, a najveća i najpoznatija manifestacija koja se održava u Mocartovu čast! Isto tako, u Mocartovu čast, i aerodrom grada nosi njegovo ime.

Ono što je upečatljivo prilikom susreta sa Salcburgom je svakako bogata arhitektura, uredjenost fasada, trgova, istorijskog jezgra, sve na svom mestu! Nadbiskup Lodron je zaslužan što je Salzburg danas udžbenički primer barokne arhitekture. On je angažovao italijanske umetnike da "preurede" grad. Osnovao je i Univerzitet, koji nosi i danas njegovo ime.

Istorijski deo grada je zbog svojih izuzetnih kulturnih vrednosti stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Sam grad ima preko 50 crkvenih objekata, medju njima i srpska pravoslavna crkva.

U istorijskom delu grada formirana su tri trga, na kojima se nalaze svi značajniji objekti Salcburga: Mozartplatz, sa Mocartovim spomenikom i najstarijom kućom u gradu, tu je onda Residenz platz, sa istoimenom palatom, koja je služila kao zvanična rezidencija nadbiskupa, i mesto krunisanja prinčeva-arhibiskupa. U konferencijskoj dvorani ove palate je Mozart, u šestoj godini svirao svoj prvi koncert. Za ljubitelje slikarstva, ne propustite Galeriju (Brojgel, Rubens, Rembrant, Ticijan). Na istom trgu je i Sat-kula, koja tri puta dnevno svira Mocartovu muziku. Ostaje još jedan trg, Domplatz, Trg Katedrale, na kom je prelepa bogata, barokna katedrala u kojoj je Mocart kršten. Posle ovih trgova, put vas dalje vodi ka najstarijem delu grada – Opatija Svetog Petra. Ovo je jedan vrlo zanimljiv kompleks, sa grobljem, crkvom, u kojoj se čuvaju orgulje na kojima je svirao Mocart, a naspram crkve, vide se i ćelije u stenama u kojima su boravili monasi. A kad izadjete odavde, nailazite na PITTERKELLER - gradska najstarija pivnica! Pravo mesto za kraći odmor…

Posle odmora, spremni ste za osvajanje HOHENSALZBURG tvrdjave, koja dominira panoramom, i ponosno čuva grad sa visine! Gradila se šest vekova! Jedna od najbolje očuvanih i najvećih srednjovekovnih tvrđava u Evropi, simbol grada i provincije Salzburg. Danas do Tvrđave vodi žičara. Unutra su državnički apartmani, Muzej Tvrđave, crkva Sv. Đorđa i Muzej instrumenata za torturu.

Na putu ka drugom delu grada, pre nego što predjete neki od mostova na reci, prošetajte lepo uredjenim kejovima… slikajte mostove: Mocartov, Državnički, Karolinin…

U novom delu grada – nove lepote, nove atrakcije… i Nova zgrada Opere! I u ovom kvartu ćete videti Mocartovu rezidenciju, u kojoj je živeo, zatim hotel Sacher, jedan od najluksuznijih hotela na svetu, čuveni Mozarteum - jedan od vodećih svetskih Univerziteta klasične muzike, zatim kuća Herberta Karajana, čuvenog svetskog dirigenta, Doplerova rodna kuća...i najatraktivniji objekat – prelepa palata Mirabel, danas sedište Pokrajinske Vlade, a može se prošetati divnim uredjenim parkom…

U svako godišnje doba Salcburg je privlačan, svoj, stamen i bogat! Posebno je bajkovit tokom zime, kad odiše prazničnom atmosferom pomešanom sa mirisima kuvanog vina i cimeta...

Pošto je sve u znaku Mocarta i muzike, tako i završavamo priču o ovom gradu, savetom da obavezno kupite mocart kuglice! I da se pevajući vratite kući...

 


Šta posetiti u Salzburgu
Šta videti u Salzburgu
Salzburg Istorija i Kultura

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€