...

...

...

...

...

...

...

...

....

 


 

VENECIJA – LAGO DI GARDA
sa posetama VERONI, VIĆENCI, BREŠI I SIRMIONEU

autobusom 5 dana / 2 noćenja – autobusom

 

VENECIJA je apsolutno jedinstven grad, podignut u laguni na 118 međusobno odvojenih ostrvaca, ispresecan sa preko 150 kanala, koje premošćava preko 400 mostova. U svoj zlatni period ući će u 13. veku, kada će postati prestonica jedne od najmoćnijih srednjevekovnih država Evrope – Mletačke republike. Tada će dobiti nadimke poput „Gospodarica mora“, „Kraljica Jadrana“ ili „Serenissima“, a prelepa čipkasta zdanja finansijski tada najbogatijeg grada sveta još uvek oživljavaju slavu koju je imala. Njena moć nikada neće izbledeti, jer je ona danas uobličena u njenoj nestvarnoj lepoti.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – BEOGRAD - Sastanak učesnika putovanja na autobuskom parkingu preko puta OTC „Buvljak“ u Beogradu u 18:30, polazak na putovanje u 19h. Noćna i dnevna vožnja preko teritorija Hrvatske, Slovenije i Italije, sa usputnim pauzama radi regulisanja graničnih formalnosti i kraćeg odmora.

2.dan  -  PUNTA SABIONI – VENECIJA - LAGO DI GARDA - Očekivani dolazak u luku Punta Sabioni u prepodnevnim satima. Vožnja brodom kroz venecijansku lagunu .... i kako Gete nekada zapisa „ne postoji nijedan grad koji se sa Venecijom može porediti“ .... Po uplovljavanju u Veneciju, pešački razgled u pratnji vodiča: Slovenska riva, Most uzdaha, Pjaceta Svetog Marka, Kanal Grande, Duždeva palata, Trg Svetog Marka sa istoimenom bazilikom, sahat kulom i prokuratorijama, Most Rialto.....Slobodno vreme za individualne aktivnosti do povratka u luku Punta Sabioni i nastavak puta do jezera Garda. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.dan  - LAGO DI GARDA - VERONA I VIĆENCA – Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti uz mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet “VERONA i VIĆENCA”. VERONA se vrlo često naziva i “gradom ljubavi” ili “gradom romantike” i to zbog toga što baš u Veronu Šekspir smešta radnju svog najpoznatijeg dela “Romeo i Julija. Po dolasku, zajednički pešački razgled u pratnji vodiča: reka Adiđe, Gavi luk, Trg Bra sa antičkom Arenom i monumentalnim palatama, Trg Erbe okružen ansamblom zdanja od izuzetnog značaja, Julijina kuća, Trg Sinjorija sa Danteovim spomenikom, grobnice moćne porodice Skala, Romeova kuća. Nakon slobodnog vremena nastavak puta ka Vićenci. VIĆENCA, industrijski motor regije Veneto i najznačajniji grad srpske dijapore u Italiji, naziva se još i “gradom renesanse” ili “Paladijevim gradom”. Po dolasku, pešački razgled u pratnji vodiča:  Duomo, Trg dei Sinjori sa palatom Kapetana, zvonikom Bisara i čuvenom bazilikom Paladijana, Palata Kjeričati / danas muzej i Teatro Olimpiko. Nakon slobodnog vremena povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  LAGO DI GARDA - BREŠA I SIRMIONE – Doručak. Odjava iz hotela i smeštaj prtljaga u autobus. Slobodan dan za individualne aktivnosti do večernjeg polaska za Srbiju uz mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet “BREŠA i SIRMIONE”. U podnožju Alpa i alpskih jezera, još u prerimsko doba podignuta je lombardijska lepotica Breša. BREŠA ili “Lavica Italije”, kako ju je pesnik Karduči nazvao, grad je izuzetnog kulturno-istorijskog blaga, duge i velike prošlosti. Po dolasku u grad pešački razgled u pratnji vodiča: Trgovi Merkato, Vitorija, dela Lođa, del Duomo sa romaničkom srednjevekovnom katedralom Duomo Vekijo i novom, renesansnom, čiji su arhitekti Paladio i Lantana, starorimski trg del Foro sa hramom Kapitolino i rimskim pozorištem, srednjevekovna tvrđava – Kastelo di Breša. Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu fontana i violine, a potom nastavak puta do najbajkovitijeg mesta podignitog na obalama jezera Garda. SIRMIONE je gradić izgrađen na spektakularnoj lokaciji - rtu jedinog poluostrva jezera Garda, sa slikovitim srcem grada u koje nas uvodi jedinstvena lučka tvrđava, izgrađena po narudžbini porodice Skala. Po dolasku, pešački razgled u pratnji vodiča: Zamak Skaliđeri, Trgovi Kastelo i Porto Valentino, Katulova termalna kupatila, vila Marije Kalas. Mondenski gradić je oaza lepote i mira, stoga ne propustite priliku da uživate u pogledu na najveće jezero Italije uz vrhunski đelato ( sladoled ) i čašu odličnog vina iz lokalnih vinograda  ( preporuka: “bardolino” i “custoza” ). Povratak u hotel po deo grupe koji nije išao na izlet i nastavak puta ka Srbiji istom trasom kao u odlasku. Noćna vožnja.

5.dan  BEOGRAD - Očekivani dolazak u Srbiju u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA  XX EURA

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan plaćanja -

 

NAČIN PLAĆANJA:
Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
Preko računa: uz profakturu izdatu od strane FELIX TRAVEL-a

ARANŽMAN OBUHVATA :
- Prevoz komfornim turističkim autobusom,
- Smeštaj na bazi 2 noćenja u dvokrevetnim sobama u regiji Garda  sa doručkom u hotelu 3*, poput Centro Turistico Gardesano 3* u Busolengu ili sličan.
- usluge predstavnika agencije/licenciranog vodiča,
- obilaske prema programu putovanja
- troškove realizacije programa.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-Međunarodno zdravstveno osiguranje
-Individualne troškove putnika
-Doplatu za 1/1 sobu 45 eura
-Fakultativne izlete:
Povratnu kartu za prevoz brodom do Venecije od luke Punta Sabioni: 15 evra odrasli / 10 evra deca 2 – 12 god,
“VERONA I VIĆENCA”: 20 evra odrasli / 15 evra deca 2 – 12 god,
“BREŠA I SIRMIONE”: 20 evra odrasli / 15 evra deca 2 – 12 god;

NAPOMENE:
•    Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate.
•    Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
•    Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
•    Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
•    Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
•    U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja


Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta
Aranžman je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA OTP 85/2013Cenovnik br. 2 od 08.04.2015.

 

hit ponuda felix travel

 

Letovanje Lutraki 2020

LETOVANJE LUTRAKI  159€

 

Letovanje San Remo 2020

LETOVANJE SAN REMO 229€

 

 

flixbus

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.