Putovanje Verona 2023

Putovanje Verona 2023

VERONA - grad ljubavi,koji nam je svima dobro poznat po ljubavnoj tragediji Williama Shakespearea Romeo i Julija čija se romantična priča smestila upravo u ovom gradu. Putovanje Verona je takođe poznata po svom simbolu, rimskom amfiteatru iz prvog veka poznatom kao Arena, ali je poznata i po mostovima na reci Adiđe.
Posebnu čar ovom gradu daje novogodišnje raspoloženje i božićna atmosfera, i to je jedan od razloga zašto preporučujemo da sa nama dočekate Novu Godinu baš u Veroni. Dok budete šetali okićenim ulicama Verone osetićete se kao da ste u bajci.
SIRMIONE - Smešten na najvećem italijanskom jezeru Lago di Garda. Prepoznatljiv po dvorcu Skaliđerijevih u okviru koga se i smestilo staro jezgro grada. Proverite sa nama zašto je baš u ovom gradiću Marija Kalas odlučila da kupi vilu da bi provodila svaki slobodan trenutak upravo u njemu. Možete se provozati sa brodićem po jezeru i uživati u predivnom pogledu.
BREŠA - “Lavica Italije”, kako ju je pesnik Karduči nazvao. Grad u podnožju Alpa u pokrajini Lombardiji. Grad sa šarmom, nepravedno u senci drugih italijanskih gradova osvaja već na prvi pogled.

Putovanje u Veroni

Sa fakultativnim obilaskom jezera Lago di Garda i Breše

 

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

Hotel San Vito 3*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 5/2

ND

Redovna cena

/€ 

SPECIJALNA PONUDA

/€ 

-Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate-

( Putovanje Verona 2023 )

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu.
- Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom
- Razgledanje po programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Boravišnu taksu 1.50 eur po osobi/po noći
- Doplata za 1/1 sobu 70 eur
- fakultativne izlete

Fakultativne izlete:

- SIRMIONE - PESCHIERA DEL GARDA - 25eura / Deca do 12 godina15 eura
- BRESCIA 20eura / Deca do 12 godina 15 eura

 

PROGRAM PUTOVANJA ( Putovanje Verona 2024 Nova Godina )

1. dan BEOGRAD
Sastanak putnika u 15:00h na parkingu Sava Centra (Savska strana). Polazak u 15:30h. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan VERONA
Dolazak u Veronu u prepodnevnim časovima. Razgledanje Verone, romantičnog grada, punog šarma, u kome ćemo upoznati sve njegove kulturno - istorijske spomenike. U Veroni svakako treba videti i grobnice porodice Skaligeri. Obilazak sa stručnim vodičem Piazza Bra, Piazza Erbe, Piazza Signori, Julijina kuća. Slobodno vreme u Veroni do polaska ka hotelu. Smeštaj. Noćenje.

3. dan VERONA - SIRMIONE - PESCHIERA DEL GARDA ( Putovanje Verona Nova Godina 2024 )
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jezeru Lago di Garda. Prvo ćemo posetiti Peshiera del Garda, gradić koji se nalazi na južnoj strani jezera, kojeg karakterišu mostovi na reci Minćio. Tokom svoje istorije gradić je imao veliki vojni značaj o čemu svedoči vojno utvrđenje iz 16.veka. Šetnja okićenim gradićem gde ćete osetiti pravu novogodišnju atmosferu. Slobodno vreme do polaska ka Sirmione. Po dolasku u Sirmione posetićemo dvorac Skalidjerijevih, kuću Marije Kalas i uživati u najboljem sladoledu u Italiji (Gelato). Slobodno vreme za uživanje u ovom živopisnom gradiću. Povratak u hotel. Priprema za Novu Godinu. Individualni doček Nove Godine (uz preporuku našeg vodiča). Noćenje.

4. dan VERONA - BRESCIA ( Putovanje Verona 2024 Nova Godina )
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili fakultativna poseta gradu Breši koji se nalazi u pokrajini Lombardija. Nepravedno u senci poznatijih gradova poput Verone, Breša sa jednim od najlepših istorijskih centara vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Smeštena u podnožju Alpa, sa starim srednjovekovnim centrom i brojnim barovima i restoranima ima posebnu dušu. Po dolasku u grad pešačko razgledanje u pratnji vodiča: Trgovi Merkato, Vitorija, dela Lođa, del Duomo sa romaničkom srednjevekovnom katedralom Duomo Vekijo i novom renesansnom, čiji su arhitekti Paladio i Lantana, starorimski trg del Foro sa hramom Kapitolino. Slobodno vreme do povratka u Veronu i nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

5. dan BEOGRAD
Planiran dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Putovanje Verona

Putovanje Verona 2023

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina)
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL - a

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

Hotel San Vito 3* hotel-san-vito-verona se nalazi u Negraru na 12 km od Verone. Sobe su 1/2 i 1/3 . Opremljene sopstvenim kupatilom i TV-om. Hotel ima bar i restoran i recepciju koja radi 0-24h. Doručak je kontinentalni - na bazi švedskog stola.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:


• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive - te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je radjen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

 

 

Putovanje Verona 2023

Otkrijte sa nama šarm Verone, grada ljubavi, sa istorijom dugom više od 2000 godina. Najpoznatija tragična ljubavna priča smešta se u gradu porodice della Scala. Gledamo u balkon najpoznatije veronske kuće i zamišljamo kako Julija izgovara čuvenu rečenicu: ,, O Romeo, zašto si Romeo’’. Zamišljamo želju i tražimo od veronske junakinje da naša ljubavna priča ne bude kao njena...ali ko je zapravo bila čuvena Julija, koga je volela? To ćemo na ovom putovanju otkriti. Verona je grad misterije i prelepe arhitekture, te nam tako otkriva najimpozantnije gotičke grbnice porodice della Scala, njihove kuće koje su biser srednjevekovne arhitekture i njihov zamak Castelvecchio, simbol Verone i njene nekadašnje snage. Vraćajući se hiljadama godina unazad u vreme gladijatora i rimskih cezara dolazimo do još jednog gradskog simbola- Veronske arene, jedne od tri najočuvanijih u Italiji. Verona jeste grad ljubavi, ali ne samo zbog poznatog para, već zato što ćete je zavoleti kad je upoznate...

Sirmione - jedan od najlepših gradova na jezeru Garda. Da li ste čuli za zamak na samoj vodi? On se upravo nalazi u Sirmionu. Gde može da se pojede jedan od najbojih italijanskih sladoleda? Na istom mestu, šetajući kroz slikovite ulice gradića, vaše je samo da izaberete ukus. A gde je čuvena Marija Kalas imala svoj beg od gradske vreve? Naravno da je odgovor Sirmione, a mi ćemo vam pokazati njen omiljeni kafić i njenu vilu.

Peschiera del Garda - mostovi, kanali, grad okružen vodom...Venecija? Ne, zapravo Peschiera del Garda, koji će vas iznenaditi i oduševiti. Šetajući kroz istoriju, prelazeći mostove grad otkriva svetilište gde se Bogorodica pojavila u 16.veku. Za najlepše uspomene i prelepe fotografije simbol grada je zadužen-Ponte dei Voltoni, a za neki predah uz aperol i upijanje prelepe atmosfere, neki od bezbroj kafića u centru Uneskovog grada.

Brescia - grad iznenađenja. Otkrijte monumentalne ostatke Langobarda koji su sada na Uneskovoj listi svetske baštine. Posetite najveće rimsko arheološko područje u severnoj Italiji. Neka vas umetnost Mille Miglia oduševi. Drugi najveći grad Lombardije posle Milana je skriveni dragulj i svaki njegov ćošak otkriva jedno lepo iznenađenje. Soko Italije, stara i nova katedrala... sve su to znamenitosti zbog kojih ćete biti sigurni da jeste lombardski dragulj pun iznenađenja.

Putovanje Verona

 

 


 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€