Uskrs Krf

Uskrs na Krfu

Nema boljeg mesta na svetu da se proslavi Uskrs nego što je Krf, i nema boljeg vremena za posetu Krfu nego što je Uskršnja nedelja. 
Bićete očarani slavljem, muzikom, hranom i običajima i poneti prazničnim i verskimduhom kakvog nemadrugde.

Od svečane povorke koju fliharmonijski orkestri pratekroz grad, preko tradicionalnog bacanja vrčevakroz prozor, do paljenja stotina hiljada sveća, vatrometa i veličanstvenih liturgija po nebrojenim grčkim crkvama, ova uskršnja proslava nema sebi ravne.

Krf Uskrs 

Sa fakultativnim obilascima: ostrvo Vido, Srpska kuća, palata Ahileon i Grčko veče

 

Paket aranžman 6 dana: autobuski prevoz + smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom

HOTEL 2*
ohrid autobusom

/

Usluga

Br. dana/noći 6/3

ND

Redovna cena

/€

SPECIJALNA PONUDA

/€

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate -

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
- Smeštaj u 1/2 i 1/3 studijima i 1/4 apartmanima na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu Popi star 2* (procena agencije 3*);
- Povratna karta za trajekt na relaciji Igumenica-Krf-Igumenica
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
- Obilazak grada Krfa i Soluna prema programu;
- Usluge organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
–Boravišnu taksu: od 01.01.2018. godine, odlukom Vlade Republike Grčke, naplaćuje se obavezna boravišna taksa u iznosu od 0,5 € po sobi dnevno za apart hotele
- individualne troškove putnika
- doplata za 1/1 sobu 60 eura (za sve 3 noći)
- fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Fakultativni izlet na ostrvo Vido i Srpsku kuću – 10 EUR;
- Fakultativni izlet do palate Ahileon – 20 EUR / deca do 12 godina 10 EUR;
- Fakultativni odlazak na grčko veče – 30 EUR;

 

Program Putovanja Uskrs Krf

1. dan - Veliki Četvrtak 
Skup putnika u 13:30h sa parking Sava Centra (savska strana). Polazak autobusa u 14:00h. Putovanje kroz Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. dan – Veliki Petak 
U ranim jutarnjim časovima dolazak do luke Igumenica. Ukrcavanje na trajekt. Nešto manje od 2h traje plovidba do ostrva Krf. Po dolasku smeštaj u hotel Popi star u Guviji (8 km od grada Krfa). Slobodno vreme za odmor. U večernjim časovima odlazak do grada Krfa. Večernja šetnja i slobodno vreme u gradu Krfu. Povratak u hotel/apartmane. Noćenje. ( Uskrs Krf  )

3. dan – Velika Subota 
Doručak. U ranim jutarnjim časovima odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel uz svracanje do zaliva Garica i vidikovca Kanoni, odakle se pruža pogled na crkvu Bogorodice Vlaherne i Mišije ostrvo – Pontikonisi. Slobodno vreme za odmor. Skup grupe u 21:00 h i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najvećih trgova u Evropi - Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Osećaj prisustva večernjoj liturgiji i dočeka ponoći kada se čestita Uskrs je neponovljiv. Zatim nebo osvetli veličanstveni vatromet.... Povratak u hotel. Noćenje. ( Uskrs Krf  )

4. dan – VASKRS – Nedelja
Doručak. Odlazak na Vaskršnju liturgiju u grad Krf. Slobodno vreme za obilazak grada ili Fakultativna poseta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u tavernu. Noćenje. ( Uskrs Krf  )

5. dan – Vaskršnji ponedeljak
Doručak. Napuštanje hotela. Pakovanje stvari u autobus. Polazak na trajekt u jutarnjim časovima. Iskrcavanje u Igumenici I nastavak putovanja ka Solunu. U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva sv. Dimitrija zaštitnika Soluna. Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja - Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Srbiju u kasnim poslepodnevnim/predvečernjim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.

6. dan Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa

 

Uslovi i način plaćanja:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs

Apart hotel Popi star 2* se nalazi na samo 200 metara od plaže u Guviji na kosmopolitskom ostrvu Krfu i nudi sobe sa balkonom i pogledom na vrt i bazen. Studiji su 1/2 i 1/3 i 1/4 apartmani sa sopstvenim kupatilom. Gostima su na raspolaganju besplatan bežični internet i doručak na bazi švedskog stola.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

NAPOMENE:

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 

...

...

...


Krf je ostrvo u Jonskom moru
Provedite Uskrs na Krfu
Šta videti na Krfu - Uskrs na Krfu

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€