Felix Travel BlogGrčka Letovanje Korintski kanal i Epidaurus


Grčka Atina

Grčka - Nafplio

Letovanje Grčka Lutraki - udaljen 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. Mediteranska klima, dugo i toplo leto, kristalno čisto more sa prelepim šljunkovito peščanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, učiniće da letovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo. Ukoliko ste ljubitelj antičke istorije ili želite bolje da je upoznate, a pored toga volite i da uživate u prelepim plažama, besprekorno čistom moru pravo je vreme da letujete u Lutrakiju. Ovaj biser Korintskog zaliva privlači desetine hiljada turista iz celog sveta upravo zbog svoje jedinstvenosti.

Grčka - Nafplio

Nafplion je grad i luka na Peloponezu. Udaljen je oko 95 kilometara od Atine. Smešten na najsevernijem delu Argolijskog zaliva. Grad je bio glavni grad grčke države u periodu od 1821. do 1834.godine. Slobodno se može reći da spada u jedan od najromantičnijih gradova Grčke.

Prema grčkoj mitologiji Nafplion je osnovao Nafplios sin boga Posejdona.

U antičkoj grčkoj poznat je pod imenom Nauplia, zatima Anaplion, a sadašnji naziv Nafplion vodi iz vizantijskog perioda. Za vreme mletačke dominacije ovaj grad su zvali Napuljom Egejskog mora.

Tri tvrdjave su obeležja ovog grada: Acronafplio, Palamidi i Burtzi.

Acronapflio – stari grad smešten je na isturenom poluostrvu u zalivu. On potiče iz vizantijskog perioda.

 

Grčka Korintski kanal i Epidaurus

Korintski kanal  - najveći i najpoznatiji kanal u Grčkoj. Korintski kanal, odvaja poluostrvo Peloponez od kopna Grčke - veštačko čudo, sagrađen u drugoj polovini XIX veka, od 1881. do 1893. godine, od dve i po hiljade radnika iz različitih regiona zemlje. Korintski kanal je kanal koji povezuje Korintski zaliv sa Saronskim zalivom u Egejskom moru. Ime je dobio po drevnom antičkom gradu Korintu, koji se nalazi na zapadnom kraju kanala. Dužina kanala je 6 km, širina 25 m, dubina 8 m, a visina zidova 76 metara. Kanal je simbol velikog tehničkog dostignuća svog vremena. Vek nakon završetka izgradnje je izgubio ekonomski značaj, zbog uskog puta, opasnost od klizišta i erozije zidova, kao i nemogućnost plovidbe veliki prekookeanski brodova.Trenutno, kanal se koristi kao turistička atrakcija i kanalom prođe oko 16000 brodova godišnje.

 

Grčka Atina

Atina je grad posvećen boginji Atini po kojoj je i dobio ime a koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Ova, danas, višemilionska metropola, od svog postojanja preživela je uspone i padove kao malo koji megapolis na svetu. Za istoriju čovečanstva značajna je jer su u njoj postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora. Ipak, prva asocijacija pri pomenu Atine je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Grad istorije ali i prestonica dobrog provoda. Atina je uvek doživljaj. Posebno noću. Zato Vam i nudimo mogućnost da grčku prestonicu doživite i obasjanu večernjom iluminacijom. Šarm i folklor, tradicija i gostoljubivost uz ritam Mediterana, učiniće vaš boravak u ovom gradu nezaboravnim.

Logo Felix

FELIX TRAVEL DOO

Matični broj 20957654

PIB 108232145


+381 11 40 599 56

Obilićev Venac 18/4.5 - 4.6 City passage

office@felixtravel.rs


Radno vreme:

radnim danima (ponedeljak - petak) 10 - 19h

subota 10-15h

nedelja - neradni dan

PRATITE NAS


    Tik Tok

Yuta
Triglav Osiguranje
Komercijalna Banka

O NAMA


Turistička agencija Felix Travel osnovana je 2013. Felix Travel poseduje licencu za Organizatora turističkih putovanja u zemlji i inostranstvu. Licenca OTP - 94/2021 kategorija A od 05.10.2021. i Garanciju putovanja. Članica je nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA.

Agenciju čini tim mladih i ambicioznih ljudi sa višegodišnjim iskustvom u oblasti turizma. - koji su u svakom trenutku posvećeni da ostvare najviše standarde i očekivanja svih klijenata.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA         |      SERTIFIKAT      |      BONITET      |      UGOVOR O SUBAGENTURI      |      NAJAVA ZA ORGANIZATORA      |      ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI
Felix Travel Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom. Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti. Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije 2023. Hotelski Smeštaj Prevoz Avionom.