Felix Travel BlogMilano Istorija i Kultura


Milano Istorija i Kultura

Đenova, jezera Komo i Maggiore

Đenova, jezera Komo i Maggiore

Milano je predivan italijanski grad bogate kulture i istorije. U njemu možete posetiti mnoštvo znamenitosti, muzeja i galerija. Osnovan je u 6. veku pre nove ere i vrlo brzo postao važan centar trgovine. U antičkom dobu je bio jedan od najznačajnijih gradova u severnoj Italiji. Tokom renesanse Milanom je vladala moćna porodica Sforca, koja je naručila izgradnju mnogih znamenitosti Milana. Grad je tako postao centar humanističkog učenja i privlačio je naučnike i umetnike cele Evrope.


Milano je svetska modna predstonica!

Pored toga što u njemu možete videti značajne spomenike iz ovih bitnih istorijskih epoha, Milano prati savremene tokove. Pažnju će vam privući njegova gradska vreva i bogat noćni život. Danas je Milano napredna metropola sa bogatim kulturnim nasleđem. Osim toga, Milano se smatra i prestonicom mode pa je izuzetno popularan zbog ove grane industrije koja donosi višemilionske prihode i privlači turiste širom sveta. Ovde možete naći butike svih modnih poznatih lanaca i saznati šta je u trendu ove sezone. Galerija Vitorija Emanuela je zapanjujući tržni centar i dom je nekih od najekskluzivnijih butika i restorana. I sam po sebi je kulturna atrakcija zbog visokog staklenog krova i kitnjastih ukrasa.


U Milanu se održava Nedelja mode kojoj prisustvuju modni sladokusci i izlažu svoje kreacije najeminentniji kreatori i modne kuće iz celog sveta. Prosto, svako ko obožava brendirane krpice i cipele, mora posetiti Milano!


Šta morate videti u Milanu?

Milanska katedrala je jedna od najpoznatijih znamenitosti ovog grada. Ova gotska građevina poseduje bogatu fasadu i impresivne tornjeve. Unutrašnjost je podjednako zanimljiva, sa visokim lukovima i  vitražima. Njena gradnja počinje u 14. veku, a radovi na njoj traju i dan-danas. Pesma o zlatnoj statui Madone na tornju se smatra nezvaničnom himnom Milana i pevaju je navijači FK Milan.


Milanska skala je svetski poznata operska kuća koja je bila domaćin nekih od najslavnijih predstava u istoriji. Čak iako niste ljubitelj opere, zadivljujuća arhitektura i bogata istorija Skale su vredni istraživanja.


Zamak Sforca je impozantna tvrđava izgrađena u 15. veku, a sada se u njoj nalaze brojni muzeji i umetničke galerije. U njenoj biblioteci se nalazi rukopis Leonarda da Vinčija i Mikelanđelova poslednja skulptura.


Pinakoteka di Brera je najveća galerija slika u Milanu. Ovaj muzej umetnosti svetske klase dom je obimne kolekcije renesansne i barokne umetnosti. Ovde se nalaze slike Rafaela, Karavađa i Ticijana. Sama zgrada je takođe umetničko delo.


Nijedna poseta Milanu ne može biti potpuna bez pogleda na kultnu fresku Leonarda da Vinčija, Tajnu večeru. Smeštena je u trpezariji samostana Santa Marija dela Gracije. Freska prikazuje Isusa i njegove apostole i trenutak kada Hrist  izgovara-Neko će me od vas izdati.


Navilji je sistem rečnih kanala koji datira još iz srednjeg veka. Danas je u njemu mnogo restorana i kafića, pa preporučujemo da ovde napravite pauzu od obilaska Milana i upijete atmosferu grada.


Probajte pravi pesto đenoveze u Đenovi!

Đenova je prelep grad koji se nalazi na severozapadu Italije. Poznat je, između ostalog, po fenomenalnoj hrani. Uživajte u domaćem pestu, fokači i svežim morskim plodovima. Obavezno zalijte ove ukusne zalogaje kapljicama kvalitetnog italijanskog vina u nekom od lokalnih autentičnih lokala.


Posetite obavezno Stari grad koji je istorijski centar Đenove. Prođite kroz lavirint uskih uličica, drevnih zgrada i šarmantnih trgova.  


Akvarijum u Đenovi je drugi najveći u Evropi. Poseduje preko 70 rezervoara i u njemu možete videti hiljade morskih životinja iz celog sveta. Najzanimljiviji turistima su svakako akvarijum sa ajkulama, šou delfina i rezervoar u kome možete komunicirati sa morskim stanovnicima.


Porto Antiko je stara luka pretvorena u moderan kompleks za odmor. Vozite se panoramskim liftom kako biste doživeli zadivljujuć pogled na grad i posetite pomorski muzej koji priča priču o istoriji pomorstva Đenove.


Palata de Roli je satavljena od niza raskošnih zgrada koje su izgradile bogate trgovačke porodice još u 16. veku. Danas su zaštićene od strane UNESKO-a jer su prepoznate kao deo kulturne baštine celog sveta.


Katedrala San Lorenco datira iz 12. veka i predstavlja remek-delo romaničke i gotske arhitekture. Najzanimljivija su crno-bela fasada, kitnjasti prozor od ruže i prelepe freske unutra.


Uživajte na najlepšim italijanskim jezerima!

Jezero Komo je prelepa i popularna turistička destinacija koja se nalazi na severu Italije, oko sat vremena vožnje od Milana. Obiđite ga čamcem jer je to jedan od najboljih načina da doživite njegovu lepotu u svakom smislu. Ovde se možete okušati i u nekim sportovima na vodi, pa je jezero poznato i među avanturistima. Pejzaži jezera Komo su bili deo različitih filmskih likacija, pa će vam delovati poznati. Belađo je živopisni grad na jezeru Komo koji  se deli na dva kraka, a čuven je po svojim prelepim baštama, uskim ulicama i zadivljujućim vidikovcima. U okolini se nalazi selo Brunate koje je popularno odredište planinara.


Jezero Mađore se nalazi na severu Italije, blizu granice sa Švajcarskom. Na jezeru se nalazi ostrvo Bela koje je poznato po svojoj zadivljujućoj bašti i čarobno ukrašenoj palati. U vrtu se nalaze terase, fontane i retke biljke iz celog sveta, dok je palata remek-delo barokne arhitekture. Ovde se nalaze i Boromejska ostrva  i ostvro Madre, koje ima botaničku baštu i renesansnu palatu. Streza je šarmantni grad na obali jezera i izuzetno je popularan zbog svojih prelepih vila.


Bilo da ste zainteresovani za istoriju, umetnost, prirodu ili avanturu na otvorenom, svako će na ovim jezerima imati u čemu da uživa.

Logo Felix

FELIX TRAVEL DOO

Matični broj 20957654

PIB 108232145


+381 11 40 599 56

Obilićev Venac 18/4.5 - 4.6 City passage

office@felixtravel.rs


Radno vreme:

radnim danima (ponedeljak - petak) 10 - 19h

subota 10-15h

nedelja - neradni dan

PRATITE NAS


    Tik Tok

Yuta
Triglav Osiguranje
Komercijalna Banka

O NAMA


Turistička agencija Felix Travel osnovana je 2013. Felix Travel poseduje licencu za Organizatora turističkih putovanja u zemlji i inostranstvu. Licenca OTP - 94/2021 kategorija A od 05.10.2021. i Garanciju putovanja. Članica je nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA.

Agenciju čini tim mladih i ambicioznih ljudi sa višegodišnjim iskustvom u oblasti turizma. - koji su u svakom trenutku posvećeni da ostvare najviše standarde i očekivanja svih klijenata.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA         |      SERTIFIKAT      |      BONITET      |      UGOVOR O SUBAGENTURI      |      NAJAVA ZA ORGANIZATORA      |      ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI
Felix Travel Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom. Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti. Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije 2023. Hotelski Smeštaj Prevoz Avionom.