Felix Travel BlogŠta videti u Andaluziji


Šta videti u Andaluziji Španija

Šta videti u Andaluziji Znamenitosti

Putovanje u Andaluziju, koja se nalazi u južnom delu Španije, obećava zadivljujuće putovanje kroz region poznat po svojoj bogatoj istoriji, živopisnoj kulturi i zadivljujućim pejzažima. Od maurske arhitekture do prelepih plaža, Andaluzija nudi raznovrsne atrakcije i iskustva koja će vas ostaviti očaranim.


Upoznajte Granadu


Granada, smeštena u srcu Andaluzije, nudi obilje atrakcija i znamenitosti koje će očarati posetioce. Krunski dragulj Granade je veličanstvena Alhambra, Unesco-va svetska baština i svedočanstvo o mavarskoj baštini u regionu. Ovaj zapanjujući kompleks palata ima zamršeno dizajnirana dvorišta, nasridsku arhitekturu koja oduzima dah i spokojne bašte Generalife. Dok istražujete Alhambru, budite sigurni da se divite složenim reljefnim ukrasima na zidovima i plafonima, očaravajućim šarama pločica i panoramskom pogledu na grad.


Još jedna stvar koju morate videti u Granadi je istorijsko naselje Albaicin, lavirint uskih ulica, šarmantnih trgova i belih kuća. Ova oblast nudi uvid u mavarsku prošlost grada i nagrađuje posetioce zadivljujućim vidikovcima koji gledaju na Alhambru. Ne propustite živahnu atmosferu centra grada Granade, gde možete posetiti impresivnu katedralu u Granadi, prošetati užurbanom pijacom Alkaiserija i probati ukusne tapase u živahnim barovima i restoranima.


Bogata istorija Kordobe


Kordoba je smeštena u srcu Andaluzije i prosto priča priču o svojoj bogatoj istoriji, arhitektonskim čudima i živopisnom kulturnom nasleđu. Poseta Kordobi obećava nezaboravno putovanje kroz vreme, gde se spajaju sjaj islamske i hrišćanske civilizacije, stvarajući jedinstvenu tapiseriju uticaja.


Jedan od najvažnijih razloga za posetu Kordobi je nesumnjivo veličanstvena katedrala Velika žamija u Kordobi, koja je pod zaštitom Unesco-a i jedan od arhitektonskih dragulja Španije. Ova struktura koja izaziva divljenje neprimetno spaja islamske i hrišćanske elemente, sa svojim zamršenim lukovima potkovice, lepo ukrašenim stubovima i velikom katedralom koja ponosno stoji u njenom srcu. To je svedočanstvo istorijskog značaja grada i koegzistencije različitih kultura.


Ipak, dok lutate očaravajućim ulicama Kordobe, naići ćete na Alcazar de los Reyes Cristianos, tvrđavu – palatu koja je nekada bila domaćin slavnim ličnostima kao što su Izabela I od Kastilje i Ferdinand II od Aragona. Bujne bašte, fontane i izuzetni mozaici Alcazara pružaju miran beg, dok njegove kule pružaju panoramski pogled na grad.


Jevrejska četvrt, ili Juderia, je još jedno očaravajuće naselje u Kordobi. Njegove uske, lavirintske ulice vode do skrivenih trgova i šarmantnih dvorišta ukrašenih živim cvećem. Sinagoga, svedočanstvo prisustva jevrejske zajednice u Kordobi, podseća na multikulturalnu prošlost grada.


Pored ovih popularnih atrakcija, privlačnost Kordobe leži u njenoj autentičnoj i živoj atmosferi. Godišnji gradski Patio Festival, koji se održava u maju, prikazuje tradicionalne kordobanske terase ukrašene eksplozijom raznobojnog cveća, stvarajući interesantan način da upoznate lokalnu kulturu.


Sevilja, grad flamenka


Sevilja, živahna prestonica Andaluzije, nudi niz atrakcija koje pokazuju njenu bogatu istoriju, arhitektonski sjaj i živu atmosferu. Poseta veličanstvenoj katedrali u Sevilji je obavezna. Ovo mesto svetske baštine Unesco-a je ujedno i najveća gotička katedrala na svetu i u njoj se nalazi grob Kristofora Kolumba. Popnite se na kulu Giralda, nekadašnji minaret katedrale, za panoramski pogled na grad. U blizini, istražite očaravajući Alkazar u Sevilji, zadivljujuću kraljevsku palatu ukrašenu složenim pločicama, bujnim vrtovima i izvrsnom mavarskom arhitekturom. Lagano prošetajte kroz istorijski kvart Santa Kruz, sa njegovim krivudavim ulicama, šarmantnim trgovima i skrivenim dvorištima. Takođe, ne propustite Plaza de Espana, veliki trg sa prelepim pločicama i kanalom gde možete uživati u opuštajućoj vožnji čamcem. Da biste osetili čari lokalne kulture, obavezno je da posetite flamenko šou, poznat po strastvenoj muzici i plesu, ili posetite živopisno naselje Trijana, poznato po keramičkim radionicama i živoj atmosferi.


Za ljubitelje mora, putovanje u Malagu je obavezno


Malaga, smeštena na obali Costa del Sol u Andaluziji, nudi zadivljujući spoj istorije, umetnosti i prelepih mediteranskih vibracija. Jedna od glavnih atrakcija je Alkazaba, maurska tvrđava sa pogledom na grad. Njegovi dobro očuvani zidovi, šarmantni vrtovi i panoramski pogledi čine ga obaveznim za posetu. Obližnje rimsko pozorište, koje datira iz 1. veka pre nove ere, još je jedan arheološki dragulj koji vredi istražiti.


Za ljubitelje umetnosti, Pikasov muzej je nezaobilazan, koji prikazuje obimnu kolekciju dela poznatog umetnika koji je rođen u Malagi. Prošetajte živopisnom i užurbanom Calle Larios, glavnom gradskom trgovačkom ulicom, i uživajte u dobrom šopingu. Ipak, kao primorski grad, Malaga takođe nudi prelepe plaže, kao što je La Malagueta, gde se možete opustiti, plivati i uživati u suncu. Sa svojom mešavinom istorijskih znamenitosti, kulturnog blaga i obalne lepote, Malaga je divna destinacija koja prikazuje najbolje od Andaluzije.


Nacionalni park Sijera Nevada: idealno mesto za ljubitelje prirode i avanturiste


Sijera Nevada je dom najvišeg vrha kopnene Španije, Mulhasen, koji se nalazi na impresivnih 3.479 metara visine. Raznovrsni pejzaži parka obuhvataju neravne planinske lance, duboke doline, glacijalna jezera i bujne šume. Njegova čista prirodna lepota pruža netaknutu postavku za širok spektar aktivnosti na otvorenom. Ljubitelji planinarenja mogu da istraže široku mrežu staza koje zadovoljavaju različite nivoe veština, nudeći mogućnosti za otkrivanje skrivenih uglova, susret sa raznolikom florom i faunom i uronjenje u mir divljine.


Sijera Nevada je takođe raj za entuzijaste zimskih sportova. Park se može pohvaliti odličnim skijalištima sa uređenim stazama, modernim sadržajima i raznovrsnim stazama za skijanje i snoubord.


Sa preko 2.100 biljnih vrsta i raznim životinjskim vrstama, uključujući neuhvatljivog iberijskog kozoroga i španskog kozoroga, ovde možete uživati u posmatranju zlatnih orlova, beloglavih supova i mnogih drugih ptica i životinja koje nastanjuju ovo područje.

Logo Felix

FELIX TRAVEL DOO

Matični broj 20957654

PIB 108232145


+381 11 40 599 56

Obilićev Venac 18/4.5 - 4.6 City passage

office@felixtravel.rs


Radno vreme:

radnim danima (ponedeljak - petak) 10 - 19h

subota 10-15h

nedelja - neradni dan

PRATITE NAS


    Tik Tok

Yuta
Triglav Osiguranje
Komercijalna Banka

O NAMA


Turistička agencija Felix Travel osnovana je 2013. Felix Travel poseduje licencu za Organizatora turističkih putovanja u zemlji i inostranstvu. Licenca OTP - 94/2021 kategorija A od 05.10.2021. i Garanciju putovanja. Članica je nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA.

Agenciju čini tim mladih i ambicioznih ljudi sa višegodišnjim iskustvom u oblasti turizma. - koji su u svakom trenutku posvećeni da ostvare najviše standarde i očekivanja svih klijenata.

OPŠTI USLOVI PUTOVANJA         |      SERTIFIKAT      |      BONITET      |      UGOVOR O SUBAGENTURI      |      NAJAVA ZA ORGANIZATORA      |      ZAŠTITA PODATAKA O LIČNOSTI
Felix Travel Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom. Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti. Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije 2023. Hotelski Smeštaj Prevoz Avionom.