top image

 

Letovanje Španija Andaluzija 2020

 

VELIKA ŠPANSKA AVANTURA KROZ ANDALUZIJU SA POSETOM:

VALENSIJI – MALAGI – TOREMOLINOSU – SEVILJI – KORDOBI – NERHI – GRANADI - MARBELJI - BARSELONI

13 dana / 6 noćenja / 1 noćenje na brodu

 

PROGRAM U PRIPREMI...

 

 

Letovanje Španija Andaluizija 2019


Ostvarite snove i doživite suncem okupano tlo Andaluzije na kom su nastali flamenko i korida, a rođeni ili  živeli, stvarali i u večnost otišli Seneka, Izabela i Fernando, Kolumbo, Servantes, Pikaso, Lorka...prepustite se ritmu gitare, ukusu šerija i sangrije, zavodljivoj umetnosti tapasa i utopite u atmosferi zemlje jedinstvenog duha, temperamentnog i setnog, strasnog i ponosnog...Dozvolite Španiji da Vas nosi...

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD - Sastanak putnika u 18:30h, Bas - glavna autobuska stanica u centru Beograda. Polazak na putovanje u 19:00. Noćna i dnevna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i italijanske regije: Furlanija Julija, Veneto, Emilija Romanja, Lombardija, Pijemont i Ligurija. Sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formlanosti.

2. dan SANREMO (DIANO MARINA) - Dolazak u Diano Marinuu podnevnim časovima, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor, kupanje, sunčanje... Diano Marina je mondensko letovalište na čuvenoj rivijeri cvećasa oko 5000 stanovnika.  Noćenje.

3. dan SANREMO - VALENSIJA - Doručak. Slobodno vreme do polaska za Sanremo. Razgledanje grada: Corso Mateotti na kome se nalazi Teatar Ariston u kome se od 1977. godine održava festival italijanske kancone, ruska pravoslavna crkva, stari grad La Pinja… Slobodno vreme u poznatom letovalištu do polaska ka Valensiji. Noćna vožnja kroz egzotične predele Azurne obale, Provanse, Pirineja...

4. dan VALENSIJA - Dolazak u Valensiju u prepodnevnim časovima. Grad smešten na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatoj pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža, i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor.Informativna šetnja sa vodičem: La plaza de la Virgin,El Cathedral.Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Naša preporuka da ručateu nekom od brojnih tapas barova, ili u  šetnji živahnim ulicama Barrio del Carmen.Noćenje.

5. dan VALENSIJA MALAGA - TORREMOLINOS - Doručak. Napuštanje hotela. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme do polaska ka Malagi. Noćna vožnja.

6.dan  MALAGA –TORREMOLINOS - Dolazak u Malagu u jutarnjim satima. Filmski nestvarno pred nama se otvara bajkovit planinski predeo Andaluzije. Sa upoznavanjem lepota Andaluzije počinjemo sa posetom njenoj primorskoj lepotici, MALAGI. Po dolasku, razgled: Aduana, rimske ruševine, Alkasaba, Pikasov muzej, katedrala „La Manquita“, trg Pza de la Constitucion, šoping avenija c/Marques de Larios, trg Pza Marina. Slobodno vreme .Nastavak ka čuvenom letovalištu na Costa del Sol/“obali sunca“ – TOREMOLINOSU, poznatom po 7km dugoj peščanoj plaži, a proslavljeno i promovisano veličinama poput Ave Gardner, Grejs Keli, Marlon Branda i dr. Panoramsko razgledanje grada, smeštaj u hotel.Slobodno vreme.Večera. Noćenje.

7.dan TORREMOLINOS – SEVILJA - Doručak. Slobodan dan, uz mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Sevilju.

SEVILJA je danas prestonica Andaluzije, čija arhitektura i dalje svedoči o tome da je nekada bila najbogatiji i najlepši grad Španije, a iza svakog ugla i dalje se oseti doba „zlatne groznice“. Po dolasku, razgled: Park Marije Luize sa ansamblom paviljona izgrađenih za Svetsku izložbu iz 1929. i impresivnim Španskim trgom, palata San Telmo, Zlatna kula, arena Maestranza, kraljevska palata Real Alcazar (mogućnost fakultativnog ulaska grupe uz rezervaciju), katedrala ( Kolumbov grob ) i Hiralda...slobodno vreme u istorijskom srcu grada, uz mogućnost fakultativne vožnje brodom Gvadalkivirom, ispod mostova Sevilje, odakle se pruža pogled na četvrti Triana, ostrvo La Cartuja na kojem je održana 2. Svetska izložba u Sevilji 1992.god....Povratak u Toremolinos.Večera (lunch paket). Noćenje.

8.dan. TORREMOLINOS – KORDOBA - Doručak. Slobodan dan uz mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Kordobu.

KORDOBA je mistično mesto koje će vas momentalno vratiti u prošlost isprepletenu kulturom i tradicijom tri verske zajednice, muslimanske, hrišćanske i jevrejske, koja je svoj najviši domet doživela u 10. veku, kadaje Kordoba bila najznačajniji centar nauke, umetnosti i kulture u Evropi. Po dolasku, razgled: rimski most, kula Kalaora, ostaci mavarskih vodenica, Meskita (mogućnost fakultativnog ulaska grupe uz rezervaciju), jevrejska četvrt sa sinagogom… Slobodno vreme.Povratak u Toremolinos.Večera.Noćenje.

9. dan TORREMOLINOS – GRANADA - Doručak.Slobodno vreme ili fakultativna posete Nerhi i Granadi.Vožnja duž obale Costa Tropical, i dolazak u NERHU, poznato letovalište podignuto na hridima iznad peščanih uvala. Kafe i foto pauza na tzv. Balkonu Evrope, sa kojeg se pruža nestvarna panorama. Nastavak vožnje duž tropske obale i veličanstvenih vrhova najviše planine kontinentalne Španije, Sijera Nevade. Dolazak u grad, u kojem je mavarska Španija doživela najblistavijii sjaj, a čijim je osvajanjem nastala Španija kakvu danas poznajemo.Uverite se zašto je nastala kovanica: „Ko nije video Granadu, nije video ništa“... Po dolasku uGRANADU, razgled: Alhambra, trg Pza del Humilladero, Puerta Real, trgovi Pza del Carmen, Pza Isabel Catolica, kraljevska kapela ( u kojoj su sahranjeni Izabela i Fernando ), Pza Nueva i Pza Santa Ana...slobodno vreme do polaska, uz preporuku da prošetate Albaicin-om, posetite najslavniji spomenik u Granadi – Alhambru i/ili kraljevsku kapelu.Povratak u Toremolinos.Večera.Noćenja.

10.dan TORREMOLINOS - MARBELLA - Doručak, napuštanje hotela i pakovanje prtljaga. Slobodno vreme u Torremolinosu do polaska za Barselonu ili mogućnost fakultativne posete Marbelji, koja je stekla  reputaciju ekskluzivnog letovališta još 1950.godine. Marbelja se može pohvaliti svojim starim gradom, u čijem se srcu nalazi  Trg Narandži koji je okružen starim arapskim zidom, a tu je i bista kralja Huana Karlosa I.Eazgled grada.Slobodno vreme do povratka u Torremolinos. Nastavak putovanja ka Barseloni.Noćna vožnja.

11. dan BARCELONA - Dolazak u Barselonu u jutarnjim časovima, po dolasku pešačko razgledanje sa vodičem:Trg Katalonije, šetaliste Las Ramblas, luka De la Paz, kolumbov spomenik, Barrio gotioco ( gotska četvrt u kome se nalazi katedrala La Seu)… Slobodno vreme za uživanje u još jednom biseru španske turističke ponude,do ukrcavanja na brod. U večernjim časovima ukrcavanje na brod, nastavak putovanja ka Civitavecchia (Italija).

12. dan CIVITAVECCHIA - Dolazak u luku. Civitavecchia je italijanska luka koja je vekovima bila utočište brodovima. Rimljani su je nazvali Centumcellae… slobodno vreme do polaska za Srbiju.

13. dan. BEOGRAD Dolazak u Beograd  u prepodnevnim  časovima.

 


NAČIN PLAĆANJA:

Placanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- 40% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 10 i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 01.10.2018.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA FELIX TRAVEL-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,ac) prema program putovanja,
- Smeštajnabazi 1 noćenja u 1/2  i 1/3 sobama u Sanremu ili okolini- sa doručkom -1 noćenje sa doručkom u Valensiji u  1/2 i 1/3 sobama, 4 noćenja u 1/2 i 1/3 sobama u Torremolinosu u na bazi polupansiona
- Kartu za brod na relaciji Barselona-Civitavecchia (“avio” sedišta) - mogućnost doplate za kabinu na upit
- Usluge predstavnika agencije/licenciranog vodiča,
- Obilaske prema programu  putovanja (Sanremo, Valensija, Malaga,Barselona) uz napomenu da obilasci ne obuhvataju ulaznice ni za jedan lokalitet; putnici, npr. Zainteresovani za obilazak Alhambre, koja predstavlja najposećeniji lokalitet u Španiji, moraju blagovremeno individualno preko interneta obezbedit ulaznicu, i to u terminu između 13h i 17h, kako ne bi propustili deo razgleda .
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete
- Međunarodno zdravstveno osiguranje,
- Boravišne takse u Sanremu,i to u iznosu: - Sanremo 0.5e -; kao I eventualnu boravišnu taksu u Toremolinosu; u momentu objavljivanja ovog programa regija Andaluzijaje nije uvela; ukoliko se do realizacije programa uvede turistička taksa u Andaluziji tj. Torremolinosu i Valensiji putnic iće pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela,
- Individualne troškove putnika,
- Staničnu uslugu  50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji,
- Doplatu za 1/1 sobu 50%

Fakultativni izleti( minimum 30 osoba):
1. MARBELJA 15€/deca 10 € (prevoz,razgled bez ulaznica za lokalitete)
2. SEVILJA – 40 € odrasli,/ 25 € deca do 12 god. (prevoz,razgled bez ulaznica za lokalitete)
3. KRSTARENJE GVADALKIVIROM, SEVILJA – 15 € odrasli/10 € deca do 12 god.
4. ULAZAK U KRALJEVSKU PALATU REAL ALCAZAR- na upit
5. KORDOBA (prevoz, razgled bez ulaznica za lokalitete) – 40€ odrasli/ 25€ deca do 12 god.
6. MOGUĆNOST FAKULATIVNE POSETE KATEDRALI LA MESKITA -  na upit
7. MOGUĆNOST FAKULTATIVNE POSETE KATEDRALI U SEVILJI na upit
8. GRANADA 40 € odrasli / 30 € deca do 12 god. (prevoz, razgled bez ulaznica za lokalitete)

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravels.rs.

San Bartolomeo/Diano Marina

Hotel Marina 3* http://www.hotel-la-marina.it/ nalazi se  u turističkom mestu San Bartolomeu al Mare u blizini plaže na zapadnoj Liguriskoj obali. Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju tv, kupatilo sa tušem,fen. Doručak je kontinentalni- švedski sto.

Hotel Morchio 3* https://www.hotelmorchio.it/ lociran je u San Bartolomeu al Mare na 50m od prelepe plaže.Sobe su 1/2 i 1/3 poseduju tv, kupatilo sa tušem,fen. Doručak je kontinentalni - švedski sto.
Torremolinos

Royal Costa 3* http://www.hotelroyalcosta.es/en/ nalazi se u mirnom delu Torremolinosa. Sadrži lonuge bar, bazen za decu i odrasle, restoran, baštu, lift, prostoriju za prtljag, sef, servis za rentirenje bicikli. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, fenom. Doručak I večera suna bazi švedskog stola.

Valensia

Expo Hotel Valencia 3* http://expohotelvalencia.expohotels.com/en/ nalazi se u blizini starog grada Valensije, u blizini je metro stanica kojom se za 5min stiže do centra. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom,sat tv-om, telefonom. Doručak je na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija  zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

 

NAPOMENA U VEZI MESTA POLASKA:
Poštovani putnici,
Molimo Vas da obratite pažnju na novo mesto polaska – BAS GLAVNA AUTOBUSKA STANICA.
Za putnike je sastanak grupe kod ulazne kapije, prilaz iz Karađorđeve ulice.
Za ulazak na peron je potrebno da imate stanični vaučer koji možete uplatiti u agenciji ili koji će Vam predati predstavnik agencije.
Peronske karte su isključivo za putnike, ne i za njihove pratioce.
Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.

NAPOMENE:
- Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
- Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta ToursFelix Travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
- Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
    
Aranžman je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPŠTI USLOVI  ORGANIZATORA  PUTOVANJA AGENCIJE  FELIX TRAVEL
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 85/2013.

 

  

 

  

 

 

Ukoliko želite da dobijate redovne informacije o novim destinacijama koje je Felix Travel tim pripremio za Vas, prijavite se na naš newsletter.