Letovanje Grčka Solunska Regija Nea Potidea Dionisos Nea Flogita Cene
Letovanje Grčka Solunska Regija Nea Potidea Dionisos Nea Flogita


Letovanje Grčka Solunska Regija 

 

Nešto južno od Soluna, kad se krene ka poluostrvu Kasandri, izlazi se na tzv. Solunsku regiju, tj. obalu koja izlazi na Egejsko more i na kojoj su se smestila turistička naselja: Nea Kalikratia, Nea Plagia, Flogita, Dionisos i Nea Mudanja. To je obala naspram Olimpske rivijere.

Put koji povezuje ova naselja je dug oko 20-ak kilometara, a nedaleko od Nea Mudanje počinje Kasandra. I ova regija pripada Halkidikiju, ali ova Solunska obala nije tako razudjena.

Sva ova mesta su veoma popularna kod gradjana Soluna, jer im je obala blizu, dobro su povezana i putem i autobuskim linijama, pa su vikendima veće gužve. Plaže su peskovite i šljunkovite, duge, širine i do 100m, a ulaz u more je postepen, što je dobro za malu decu. U zaledjini ovih naselja su maslinjaci i vinogradi. Lokalci će Vam rado preporučiti neko lokalno dobro vino, budite slobodni da pitate!

Duž glavnih šetališta su rasporedjeni brojni barovi, kafeterije, taverne…. Naravno, tu su i marketi, suveniri, šopovi, mada je najbolji šoping obaviti u Solunu, a blizina je svakako motiv više. Mnogima je i jedan odlazak u Solun malo, jer je grad bogat kulturno-istorijskim spomenicima, hrišćanskim crkvama, prostranim i uredjenim trgovima, a za naše turiste je obavezna poseta srpskom vojničkom groblju Zejtinlik.

Uz sve to, agencije nude razne izlete u okolini, pa tako možete upoznati čuvenu pećinu Petralonu u brdima iznad solunske obale. Uz ovu pećinu, koja se smatra za jednu od najznačajnijih u Evropi, nalazi se i Arheološki muzej. Za najmladje, zabava je zagarantovana u zabavnom parku Waterland, kod Soluna.

Ono što je sigurno to je da ćete imati ispunjeno letovanje ako odaberete bilo koje mesto na ovoj rivijeri, jer je sve podredjeno turistima i zadovoljavanju njihovih potreba. Plaže su opremljene sa tuševima i kabinama, ležaljkama, suncobranima, a na pojedinim delovima postoji i prirodan hlad od parkova uz samu plažu. Obavezno posetiti i lokalne pijace voća i povrća, uživajte u ukusima leta, uz dobro raspoloženje i mirise Mediterana, nezaboravan odmor je zagarantovan!

  

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Ljoret de mar Letovanje 2024

LJORET DE MAR LETOVANJE 2024

378€

 

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

LETOVANJE KOSTA DORADA 2024

579€

 

 

Letovanje Lutraki 2024

LETOVANJE LUTRAKI 2024

308€