Letovanje Turska 2024 Cene

 

Letovanje Turska 2024

Autobuski, Avionski i sopstveni prevoz

Hoteli Sezona 2024 - Letovanje Turska

 

Turska je ogromna zemlja, koja se prostire na dva kontinenta, a poznata je po maslinama, vinu, duvanu i pamuku, i naravno po šopingu, koji asocira na kožu, zlato, srebro, začine i tekstil.
Prostor koji ona zauzima ima izuzetan položaj od pojave prvih civilizacija u ovom delu sveta. Danas, ima izuzetan položaj za razvoj turističkih kapaciteta, i na egejskoj i na sredozemnoj obali, na jugu države.
Mala Azija se s pravom naziva «kolevka civilizacije» jer kroz malu Aziju prošlo je 13 različitih civilizacija, dajući svaka svoj pečat kulturnom nasleđu: ovde ćete videti spomenike iz vremena antičke Grčke, starih Rimljana, Vizantije, krstaša, Seldžuka i Osmanlija. Turska ima oko 400 antičkih gradova! Ovde su bila 2 od 7 čuda antičkog sveta: Artemidin hram u Efesu i Mauzolej u Halikarnasu (Bodrum). Na njenom prostoru se nalazi rodno mesto Sv. Pavla, kao i mesto gde je provela poslednje dane svog života Bogorodica. Uz to, napomenimo da je Turska domovina trešnje i lala, koja je dospela do Holandije i postala njen zaštitni znak .
Turska sve više ulaže u razvoj turizma, a obala je duga skoro 8400 km, uključujući i ostrva. U našim ponudama se izdvojilo nekoliko regija koje su postale atraktivne za letovanje, a mi Vam nudimo antalijsku regiju na jugu i egejsku regiju okrenutoj Grčkoj.
Pored toga što ćete uživati u toplom moru, prelepim plažama i zanimljivim izletima tokom boravka na destinaciji, Turska je poznata i po svojoj kuhinji, koja je jedna od 3 najraznovrsnije na svetu! Dosta specijaliteta se i kod nas odomaćilo, ali ne propustite priliku da probate njihov burek, razne baklave, alvu, tulumbe, sutlijaš... Od pića treba probati tursko pivo EFES, žestoko piće «raki», nezaobilazan je čaj od jabuke, i njega će vam često nuditi trgovci kad uđete u neku od prodavnica.
Ono što je dobro je činjenica da letnja sezona u Turskoj traje skoro do oktobra, tako da možete na vreme da pronadjete ono što Vama odgovara, i u vidu smeštaja, i u vremenskom pogledu. Nećete pogrešiti, jer je turska rivijera svakako jedna od najboljih na Mediteranu, kad se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta usluge.
Ako do sada niste osetili duh Azije, onda je letovanje u Turskoj prava prilika za takvo iskustvo!

 

 

Turska Sezona 2024 Antalijska Regija
Avionom   AVIONOM
Turska Sezona 2024 Egejska Regija
Sopstveni prevoz   SOPSTVENI PREVOZ / BUS / AVIO

 

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Apulja Prvi Maj 2024

APULJA PRVI MAJ 2024

359€

 

 

Toskana Prvi Maj 2024

TOSKANA PRVI MAJ 2024

189€

 

 

Barselona Prvi Maj 2024

BARSELONA PRVI MAJ 2024

429€