Letovanje Turska Antalijska Regija 2023 Cene


Letovanje Turska Antalijska Regija 2023

Avio prevoz - Turska Sezona 2023

Alanja / Antalija / Kemer / Belek / Side - Letovanje Turska 2023

Južna obala Turske, poznata kao Antalijska rivijera, sa centrom u Antaliji, udaljena je oko 2h leta avionom ili putem preko Bugarske na oko 1650 km od Beograda. Ovo je deo Turske koji je okrenut ka Kipru, a zapljuskuje ga Sredozemno more.

Od istoka ka zapadu nižu se poznata turistička naselja, koja možete pronaći u našoj ponudi: Alanja, Side, Belek, Antalija, Kemer, a put koji povezuje sva ova mesta i prati Antalijski zaliv je dug oko 180 km,

Regija je poznata po dugim peščanim plažama, tirkiznim i čistim morem i sezonom kupanja skoro šest meseci! Na obali su se smestila i dva veća grada – Antalija, višemilionski i glavni grad regije, i Alanja – 130km istočno od Antalije.

Mnoge plaže i uvale imaju u zaledju zelenilo, četinare, netaknutu prirodu, pa su pravi raj za odmaranje, uživanje i opuštanje, kupanje i osluškivanje zvukova prirode: Olympos beach, Adrasan beach, Lara beach, Damlatas beach, Incekum beach...Verovatno najpopularnija plaža regije je Kleopatrina plaža. Po legendi, na ovoj plaži se kupala čuvena Kleopatra i njen ljubavnik, Marko Antonije.

Ako se spustite nešto južnije od Kemera, naićete na nestvarnu lokaciju – prelepa čista plaža okružena antičkim gradom Faselis u četinarskim šumama! Kupanje sa primesama istorije, dokaz da je nekad ovde bila velika luka, a opstala je i Hadrijanova kapija! Antiku ćete doživeti i u mestu Side, jer je očuvana antička luka, Apolonov hram, antički teatar, rimska fontana i Gradska kapija.

Čitava regija ima nekoliko akva i zabavnih parkova, što je najprivlačnije za mladje posetioce. Možete birati izmedju peščanih i kamenitih plaža, izmedju istočne ili zapadne obale velikog zaliva u kom su smešteni svi centri ove regije, koja svake godine postaje bogatija u turističkoj ponudi, a isto tako i sve popularnija na svetskoj turističkoj berzi.

Nećete pogrešiti, doživećete sve blagodeti mediteranske klime, a uz sve to toplo i čisto more… kako je Kleopatra nekada uživala, tako i Vi možete sada!

 

Turska Sezona 2023 Alanja
Avionom   AVIONOM
Turska Sezona 2023 Antalija
Avionom   AVIONOM
Turska Sezona 2023 Kemer
Avionom   AVIONOM
Turska Sezona 2023 Belek
Avionom   AVIONOM
Turska Sezona 2023 Side
Avionom   AVIONOM

 

 

 

 

hit ponuda felix travel

 

 

 

Letovanje Ljoret de Mar 2023

LJORET DE MAR

358€

 

 

Letovanje Lutraki 2023

LUTRAKI

238€

 

 

Letovanje Montekatini 2023

MONTEKATINI

198€